Netdoktor.dk - Danmarks uafhængige leksikon om sygdomme
Indstillinger

.

Redigeret 26 september, 2017, 09:56 i Teenagere

Kommentarer

 • Indstillinger
  Vi er jo desværre alle sammen nødt til at erkende, at de små børn pludselig er blevet store, men som sådan er jeg enig i, at 13-årige hverken er modne til at have kæreste eller til at sove sammen.

  Jeg gætter, at det er den helt unge teenager, du skriver om.

  Desværre er vi nødt til også at erkende, at det der med at være barn ikke er ”smart” længere, man begynder allerede med 8-årige, der ikke kaldes børn mere – næ nej, de er ”tweens”.

  Vi andre, der er ældre ved jo godt, hvor vigtigt det er at være barn så længe som muligt, men sådan er det ikke mere.

  Så – at et par helt unge (i min verden) børn, der nu er blevet kærester, vil selvfølgelig være voksne i en fart og derfor også sove sammen, kan vi jo nok ikke forbyde – det vil nok også være en dårlig ide.

  Det aller, aller vigtigste er så, at forældre – eller måske dig som storesøster, sørger for at få dette kærestepar klædt ordentligt på til den del af livet, og jo – det skal gøres langt tidligere end det før var nødvendigt.

  Nu om dage får disse børn jo stort set ingen seksualvejledning – de får måske lidt forkvaklet i skolen, som ikke kan bruges til noget. Rigtigt mange er henvist til diverse porno på nettet – og det kan vi vel alle være enige om, er ganske frygteligt at starte den del af livet på. Beklageligvis er mange forældre lige så forkvaklede omkring det emne, at de vælger at tro at den slags er der nok andre, der sørger for, og det er ganske forfærdeligt for det stakkels barn, der måske kaster sig ud i sexlivet – uden at ane hvad det i bund og grund drejer sig om.

  Så – sørg for en grundig seksualvejledning – gå evt sammen på biblioteket, der har mange gode bøger om emnet, men selvfølgelig findes der også gode hjemmesider.

  Det er vigtigt, at de lærer hinanden godt at kende, at de i den grad lærer at passe på både sig selv og hinanden – kondom, kondom, kondom.... og det hver eneste gang.

  Og – mere praktisk. De unge mennesker skal også passe deres skole og deres kammerater, så jeg synes sagtens, der kan laves aftaler om, at de ikke skal mere eller mindre bo sammen, men kun må sove sammen nogle få dage om ugen – og det skal også aftales, at de altså også skal huske deres øvrige kammerater – for en dag er dette kæresteforhold slut, og så kan man blive meget ensom, hvis man har smidt alle sine andre venner væk.
Log in eller Registrér for at kommentere.