Hjem Naturmedicin Alternativ behandling

Aktivt Kul - Hvad kan det bruges til ?

optimist7optimist7
Redigeret 11 august, 2017, 15:27 i Alternativ behandling
MEDICINSK ANDVENDELSE AF AKTIVT KUL

Medicinsk brug af aktivt kul er udforsket meget gennem tiderne. Hippokrates og Plini beskrev begge hvordan trækul kunne neutralisere miltbrand bakterien (Anthrax).

I vor tid bliver aktivt kul bla. Anvendt på skadestuer mod forgiftninger. Det er dog ikke alle typer giftstoffer som aktivt kul er effektivt mod. Aktivt kul kan f.eks. ikke forhindre at alkohol bliver optaget i kroppen, men det kan ofte lindre eftervirkningerne af en brandert, så tømmermændene ikke bliver så voldsomme.

Aktivt kul er trækul som er aktiveret så det har en større overfalde. Der er to måder at gøre trækullet aktivt på: Højtemperatur dampaktivering og kemisk aktivering. Ved aktiveringsprocessen får det aktiverede kul et enormt stort indre overfladeareal (op til 1500 m² pr gram).

Når man indtager Aktivt kul skal man drikke rigeligt med vand ellers virker det ikke.

Tandpasta med aktivt kul er populært for tiden, uden at der er rigtig dokumentation for at det virker. I det følgende er nævnt nogle andre måder man kan anvende aktivt kul på selv.

NB: Hvis ikke det aktive kul hjælper på et helbredsproblem, så tøv ikke med at opsøge læge.

• Diarré

Jeg har selv med held afvendt aktivt kul mod diarré.
Når mine vener rejser til troperne får de et glas aktivt kul med for en sikkerheds skyld. Efter diarré rør 1 spiseskefuld aktivt kul op i en kop med 120 ml vand og drik det. Drik et stort glas vand bagefter.

• Fødevareintolerance, Candida og andre Fordøjelsesproblemer

Aktivt kul er virksom mod forskellige typer fødevareallergier. Studier har vist at de giftige allergener ved peanut allergi, bliver opsuget af aktivt kul på 30 sekunder.

Hvis man lider af Cøliaki, irriteret tyktarm eller har fødevareintolerance overfor gluten eller mælkeprodukter, candida mm., kan aktivt kul lindre symptomerne midlertidigt, uden at helbrede sygdommene.

• Hyperkolesterolæmi (Forhøjet Kolesterol)

I et finsk studie *1) ville man undersøge, om man ved at indtage Aktivt kul kunne sænke værdierne for det skadelige LDL kolesterol i blodet. LDL kolesterol er kendt for at blokere arterierne.

7 patienter med for høje kolesterolniveauer fik en dosis på 8 gram aktivt kul 3 gange daglig i fire uger. Efter de 4 uger var niveauerne for det dårlige LDL-kolesterol faldet med hele 41 %. Der var ingen bivirkninger af betydning. Samtidig forøgedes HDL-værdierne med 8 %. HDL regnes for en beskyttende faktor i forbindelsen med hjertesygdomme.

Kilde:

http://naturligmedicin.com/aktivt-kul-a ... ehandling/

Resultaterne ser umiddelbart lovende ud i forhold til den gængse kolesterolsænkende medicin, som ikke kan reducere kolesterol værdierne halvt så meget, og uden disses bivirkninger. Aktivt kuls virkning på blodets kemi har potentiale til at forøge bøde livslængden og den generelle helbredstilstand.

Vi får dog brug for flere undersøgelser for med sikkerhed at kunne afgøre hvorvidt aktivt kul er et effektivt middel mod kredsløbssygdomme.
Prøv evt. at få testet dit kolesteroltal. Derefter tag 1 spiseskefuld aktivt kul i et glas vand hver dag i en måned, hvorefter du kan få målt dit kolesteroltal igen. Derved kan du se om metoden har nogen virkning for dig.

NB: Undgå at tage aktivt kul sammen med kolesterol sænkende medicin/kosttilskud. Lad der gå 2 timer imellem.

• Kvalme/Opkast
Efter at have kastet op rør 1 spiseske aktivt kul op i en kop med 120 ml vand og drik det. Drik et stort glas vand bagefter. Virker ofte på under 1 minut.

• Migræne/Hovedpine
Migræne kan være et af de mest frustrerende problemer. Andre har svært ved at forstå, hvor meget folk med migræne lider. Aktivt kul kan ofte lindre, hvis man tager lige når de første symptomer på migræne dukker op.
Dosis: Tag 1 spiseske aktivt kul I et stort glas vand så snart du oplever de første symptomer.

BIVIRKNINGER OG SÆRLIGE FORHOLDSREGLER:

Aktivt kul bliver ikke optaget i kroppen. Trækullet samler de giftige molekyler op, ligesom en politibil der samler kriminelle op, og udskilles dem derefter af kroppen uden der er nogen kendte alvorlige bivirkninger. Man skal dog være opmærksom på følgende:

• Forstoppelse: Sørg for at drikke rigeligt med vand i perioder du tager aktivt kul – da du ellers risikerer forstoppelse.

• Afføringen bliver sort når du indtager kul. Det gør normalt ikke noget.

• Øjnene: Undgå at få kulstøvet i øjnene da det kan irritere

• Aktivt kul neutraliserer virkningen af lægemidler og kunstige fremstillede vitaminpiller og mineraler mm., der tages gennem munden. Der skal derfor altid gå mindst 2 timer imellem indtagelse af lægemidlerne og aktivt kul.

Aktivt Kul bør ikke anvendes ved:
• Forstoppelse
• Mistanke om tarmslyng
• Blødende tyktarmsbetændelse

Læs evt. mere om emnet ved at søge i google på ”Aktivt Kul Alternativ Behandling”.

Hvis du har erfaring med aktivt kul så fortæl endeligt om dem.
Log in eller Registrér for at kommentere.