Netdoktor.dk - Danmarks uafhængige leksikon om sygdomme
Indstillinger

statiner

Redigeret 1 marts, 2017, 02:27 i Hjerteproblemer
Er der nogen der har erfaring med at stoppe med at tage statiner i forbindelse med for høj kolesterol? Jeg tænker her på et lægeordineret stop. I forbindelse med at jeg har fået diagnosen hjerte- karpatient, og har fået ordineret Atorvastatin, er jeg lidt betænkelig ved at der tilsyneladende er delte meninger om gavn og bivirkning af disse såkaldte statiner.

Kommentarer

 • Indstillinger
  Hej Arrebo7

  Kolesterol og statiner er meget omdiskuteret i øjeblikket, jvf. denne artikel: http://healthandscience.eu/index.php?op ... 69&lang=da

  Hvor høj er dit kolesterol tal? LDL og HDL?

  Statiner kan have en række irriterende effekter såsom træthed og smerte i musklerne, følelsen af at være uoplagt osv. Det er selvfølgelig ikke alle, der oplever disse bivirkninger, men for dem, der gør, vil de opleve en stor forringelse af deres livskvalitet.

  Jeg kender en håndfuld, som tager gold Q10 hver dag for at undgå disse bivirkninger. Det ser ud til at gavne dem.

  Hvis er interesseret i dette så vil jeg foreslå, at du læser denne artikel omkring Q10 og statiner: http://www.helse.dk/helsedebatten/bivir ... orebygges/

  Jeg er overbevist om, at en række brugere herinde, har gode erfaringer med netop dette.

  Mvh Martin
 • Indstillinger
  Arrebo7, jeg har tidligere taget simvastatin og oplevede stærke muskelsmerter pga. de skide piller. Jeg prøvede at leve med det for en stund, fordi lægen havde sagt, at smerterne var små og de fleste slet ikke ville mærke noget. Han sagde også at der ikke var noget man kunne gøre for at nedbringe bivirkningerne! Jeg faldt heldigvis over q10 fra pharma nord! Det hjalp! Startede med 30 mg om dagen og gik senere op til 100 mg.

  Jeg er ikke længere på statiner, men tager dog fortsat q10 af andre grunde.
Log in eller Registrér for at kommentere.