Hjem Sind og psyke Angst

Sertralin - Ender jeg som kronisk medicinvrag

Redigeret 4 december, 2016, 05:22 i Angst
Jeg er en 44 årig mand som af min praktiserende læge er sat i sertralin behandling for angst. Jeg har gennem flere år haft perioder med angst efter en ulykke. Stress på job har nu fået knækket mig så jeg er sygemeldt.
Tog første dosis sertralin her til aften 25mg. Skal op på 50mg om to uger.
Har også fået nogle oxapax til angstanfald.
Har aldrig fået nervemedicin før og er bange for at ende i et kronisk medicinforbrug, efter jeg har læst rundt på nettet om andre cases.

Er der nogen som har erfaring med sertralin og véd hvor længe man skal have en behandling? Kan man stoppe når man får det bedre?

Har I haft bivirkninger? Efter første dosis blev jeg blev svimmel og utilpas/rastløs. Kartede rundt i lejligheden og følte mig i en klokke. Har læst indlægssedlen og der er godt nok mange ting listet som bivirkninger. Føler jeg har dem alle sammen. (Red. Her dagen efter har jeg haft en forfærdelig nat. Lå vågen meste af tiden og havde alle mulige tanker. Er også blevet knastør i munden. Har virkelig ikke lyst til at fortsætte med det stads.)

vh
Johan

Kommentarer

 • Hej

  Det går du forhåbentligt ikke. Det lyder dog ikke helt trygt hvis din læge har ordineret 2 forskellige præparater mod angst samtidigt da der mangler studier over interaktioner mellem forskellige typer medicin taget samtidigt.

  Sertralin er ikke at spøge med. Hvis du stadig får det værre med medicinen så bed dig læge om en plan med at udtrappe den og få noget andet i stedet for som er mere mild og sikker. Der findes ugiftige alternativer som mere holtistiske læger vil kunne fortælle dig om. (de er desværre sjældne - altså læger). Hvis du læser engelsk så er der en del tips i denne bog.

  https://www.amazon.co.uk/Encyclopedia-N ... ay+michael

  Der står også en del urter her
  http://www.health.com/health/gallery/0, ... tml#hops-1

  Man skal dog kun tage disse naturlige midler i samråd med lægen, hvis man i forvejen er på medicin.

  Man må endeligt ikke holde op med at tage medicinen fra den ene dag til den anden Dette er der en indviklet forklaring for her. Selv om forklaringen går på depression så er den relevant fordi Sertralin ordineres både mod depression og angst.

  Den amerikanske journalist Robert Whitaker er langt mere uddybende i sine beskrivelse i sin bog "Den psykiatiske emidemi" om hjernens kemi. Det er svært at forstå for lægmænd. Det meste af hans bog er let læst.

  https://www.psykovision.dk/boger/den-ps ... ke-epidemi

  Whitager går imod den opfattelse at depression skyldes en kemisk ubalance i hjernens serotoni. Han siger at antidepressiva tilstopper en normal fjernelse af serotoni fra synapsen så neuronerne efter nogle uger på medicinen virker på unormal måde.

  Den præsynaptiske neuron udløser mere serotonin end normalt. De kanaler, der skal genoptage serotonin, blokeres af medicinen. Systemets feedbackkredsløb bliver herved delvist sat ud af spil. De postsynaptiske neuroner bliver "usensitive" over for serotonin. Serotoninsystemet kan nu efter hans opfattelse siges at være i ubalance. På grund af denne ubalance skal man trappe langsomt ud af medicinen.

  Hvir der står lidt her om mogle af bivirkninger ved antidepressiv medicin..dog lidt bombastisk fremstillet, men et godt supplement til indlægsedlerne.

  http://www.helseurt.com/antidepressiv-medicin/

  Jeg vil fraråde at man læser informationen i linket ved akut angst . Ikke fordi den er usand men for ikke at give dig mere angst.

  Her og nu vil jeg give dig en lille øvelse som kan hjælpe folk med angst.

  https://www.youtube.com/watch?v=K6kq9N9Yp6E

  Hvis du oplever stress episoder på arbejdspladsen kan du gå ind på toilettet og lave øvelsen på 2 minutter.

  Det kan dog anbefales at kontakte en professionel EFT terapeaut da det kan være svært ved alvorlig angst selv at udføre øvelsen da man let mister fokus.
 • Jeg fik Sertralin igennem 2 år mod socialfobi/socialrelateret angst.

  I starten var bivirkningerne ret slemme og virkningen minimal, men efterhånden bliver bivirkningerne mindre og virkningen tiltager.
  Desværre tog jeg samtidigt ca et kilo på om måneden uanset hvor meget jeg motionerede og hvor sundt jeg spiste (normal bivirkning).
  Jeg kan bestemt ikke anbefale at få Sertralin, men det er meget individuelt hvordan kroppen reagerer.

  Jeg fik følgende bivirkninger mens jeg var på det:
  Tvangstanker
  Svimmelhed (nogle gange med opkast)
  Forvirring
  Koncentrationsbevær
  Søvnbesvær
  Rastløshed/RLS (Restless Leg Syndrome)
  Vægtforøgelse
  Tudeflip (begyndte at tude når jeg følte mig det mindste psykisk presset)

  Efter 2 år kunne jeg simpelthen ikke holde det ud mere da effekten slet ikke opvejede bivirkningerne.
  Desværre, efter 3 år medicinfri, døjer jeg stadig med nogle af bivirkningerne. Jeg kan f.eks. ikke tabe mig, da min forbrænding er gået nærmest helt i stå og ikke reagerer på stimuli.
  Jeg tuder stadig som en lille tøs når jeg kommer i en situation jeg ikke kan overskue eller bare ser noget sørgeligt på TV (ekstrem empati).

  I dag er jeg, som sagt, medicinfri, og har vænnet mig til tanken om, at socialfobi ikke kan kureres, men med træning kan man lære at leve med det.

  Jeg mener at kunne erindre, at der kort tid efter jeg stoppede med Sertralin, var en del negativ fokus på netop det produkt, men kan desværre ikke huske grundlaget.

  Jeg vil helt klart anbefale dig at droppe medicin (hvis det er muligt) og få hjælp i form af psykolog og diverse kurser i f.eks. situationshåndtering og åndedrætsøvelser.

  Desværre ville min læge (som er pille-pusher) ikke sende mig til psykolog, men jeg kunne da få et par samtaler med klinikassistenten, som var "interesseret i psykologi". Jeg prøvede, men jeg vidste mere om fobi end hun gjorde (hurra for google). Det var deromkring jeg trak stikket og besluttede at så kunne det vist også være lige meget.

  Det, at være åben omkring sin angst og tale om det med andre kan i sig selv være en kæmpe lettelse. Der er ikke mange, der forstår det, men når man siger, at éns hjerne føles som om den er faldet og har slået sig giver det andre en form for forståelse. Psykiske blå mærker kan de fleste nok forestille sig.

  Det er ikke let at have ondt i psyken. Husk at trække vejret dybt ind gennem næsen og langsomt ud gennem munden når du mærker angsten stige op i dig. Det virker. Og find så et sted, hvor du lige kan sunde dig lidt. Og forbered dig på, at det ikke er noget der bare lige går over på en måned eller to. Man bare rolig, du får det bedre. Din hjerne skal bare lige lære at finde nogle smutveje til at trykke angsten ned igen. Det tager den tid, det tager.

  Bestil en lang tid hos din læge, skriv evt dine spørgsmål ned på forhånd, og få en god snak om, hvad du føler du kan overskue. Jeg håber, du ikke har samme læge som mig, så du kan få den hjælp og støtte, som du har behov for.

  God bedring :)
 • Hej, tak for jeres indlæg. De var virkelige gode, og støtter mig i den beslutning jeg har taget, at jeg vil prøve at undgå sertralin.

  Ked af at høre om dine bivirkninger, selv efter du er stoppet med sertralin. Jeg har jo kun fået en dosis, så det er vel hurtigt ude af kroppen igen.
  Jeg går til psykolog og synes det hjælper lidt.
  Jeg vil også prøve nogle af de naturlige metoder og afspændingsøvelser i linket fra optimist.

  mvh
  Johan
 • munroraymaker1972

  Jeg glemte at nævne akupunktur som ofte er virksomt mod stress
 • Haft nogle hårde dage efter jeg tog pillen. Men igår havde jeg en god dag.
  Nu har jeg fået den tanke at det måske var pillen som havde forsinket virkning, men det kan vel ikke passe. Man skal vel tage medicinen i 14 dage før den evt ville have hjulpet ikke?
  Jeg vil dog ikke på medicinen. Jeg holder fast i min beslutning at klare mig uden, og blive helbredt med psykolog samtaler og alternativ terapi.
  Er også startet på yoga. Det er virkelig rart.
 • Hej

  Lyder som en god beslutning.

  Det var netop Sertralin som fik den 20 unge mand Danilo til at begå selvmord.

  http://daniloforlivet.dk/sagen-kort/

  11 andre har fået erstatning i Danmark efter selvmord på antidepressive midler

  http://politiken.dk/forbrugogliv/sundhe ... -selvmord/

  Mindst 43 danskere rapperteres døde af lykkepiller
  http://www.mx.dk/nyheder/danmark/story/28245815

  Foruden Sertralin så synes Fontex, venlafaxine og Lundbecks (es)citalopram at være nogle af de værste men der er flere.

  Hvis man er til krimier så behøver man ikke at ty til fiktion. Her er en samling af over 6000 selvmord, mord og andre voldsepisoder tilknyttet antidepressiv medicin og ADHD medicin.

  http://ssristories.org/


  NB: Det er vigtigt at gøre sig klart at det ikke er sygdommen men medicinen som giver disse virkninger fordi medicinen ændrer hjernen.

  Det har medicinanindustrien været klar over hele tiden

  Videre læsning

  Den Psykiatriske Epidemi - Robert Whitaker

  https://www.psykovision.dk/boger/den-ps ... ke-epidemi

  Dødelig Psykiatri og organiseret fornægtelse - Peter Gøtzsche
  https://www.saxo.com/dk/doedelig-psykia ... 8771596083
 • moldmold
  Redigeret 9 maj, 2019, 21:24

  hvis du har tænkt dig at tage noget medicin så er sertravalin det der giver mindst bivirkninger. Jeg har selv fået det i snart 1 år, og har fået det meget bedre, før kunne jeg ikke snakke med nogen, nu kan jeg gå i skole. Vægtøgning er grundet at det øger dit insulin. og det er ikke meget man tager på, jeg har desuden tabt det igen. Og Det er kun i starten, den 1-2 måned man har det værre, efter det bliver det bedre.

 • Jeg har haft angst i omkring 10 år nu, og har fået rigtig meget hjælp igennem livet, både medicin og terapeutisk. Jeg har dog aldrig blevet god nok af noget, til at kunne klare arbejde eller uddannelse.

  Din læge er selvfølgelig den du skal lytte til, men du stadig bekymret om at medicin vil skade mere end den gør godt. Har igennem mit lange forløb haft meget forskelligt medicin, også Sertralin. Jeg synes ikke noget af det medicin har hjulpet mig, det har kun gjort mig mere syg ellers har bivirkningerne det. Vi reagere alle sammen forskelligt, nogen har helt sikkert god effekt af det, mens andre bliver dårligere af det.

  Den eneste som ved om det virker er dig, og det vigtigt du fortæller lægen om du har bivirkninger, og om du overhovedet føler produktet virker. I kan så sammen tage en beslutning om du vil forsætte, prøve noget andet, eller bare at forsøge terapeutiske metoder (redskaber) som måske kan hjælpe dig.

  Jeg har valgt efter 7-8 forskellige psykofarmaka produkter, i forskellige dosiser og kombinationer, at tage fuld afstand fra medicin. Jeg har oplevet medicinen måske har en smule virkning, men at de mange forskellige bivirkninger gør livet endnu mere uoverskueligt. Det selvfølgelig min mening omkring psykofarmaka, og hvad jeg har oplevet med Sertralin og andre produkter.

  Du skal selv vurdere om du skal forsætte eller ej, du ved bedst selv og selvfølgelig snak med lægen.

  God bedring!

 • ildartthildartth
  Redigeret 7 januar, 2021 08:20

  Naturlige Antidepressiva - https://weightworld.dk Jeg modtog min bestilling til tiden og pillerne virker rigtig godt.

Log in eller Registrér for at kommentere.