Netdoktor.dk - Danmarks uafhængige leksikon om sygdomme
Indstillinger

Øreforkølelse?

Hej!
Jeg har i tre, fire dage nu haft uafbrudt prop i højre øre, og jeg er ved at blive sindssyg.. - kan høre min vejrtrækning inde i hovedet, samt når jeg snakker og jeg får nærmest hovedpine af det.. Jeg var til læge tidligere i dag, og hun fortalte mig at mit øre så ganske fint og normalt ud, men at mit øre måske kunne være "forkølet". Nogen der har hørt om det før? Jeg kan intet finde på nettet.. Det skal lige siges at jeg ikke er syg, eller har været det længe. Jeg har ikke ondt eller noget, men det er vildt træls. Hun anbefalede så en næsespray i en uge til to ugers tid. Jeg har forsøgt at trykudligne, men det virker ikke. Eftersom jeg intet ørevoks har i øret, vil jeg ikke proppe det løsner derind man kan få på apoteket. Det kan nogle gange hjælpe hvis jeg spiser et eller andet.. Jeg har tænkt på at tage til ørelæge, men hvis min egen læge ikke kan se rødme eller betændelse, eller andre tegn på at det er værre end "bare" en prop i øret, er jeg ret skeptisk. Er der nogen der har nogle tricks, eller måske ved om man kan købe et eller andet fancy på apoteket som ikke er til vokspropper.. Nogle der kan hjælpe?
På forhånd tak. (:

Kommentarer

  • Indstillinger
    Hvis din læge har ret i at det "bare" er lidt forkølelse, som vel godt kan sidde der også, så går det vel over i løbet af nogle få dage.

    Men - ellers giver det da god mening at opsøge en ørelæge. Alm praktiserende læger ved lidt om det hele, men er absolut ikke de bedste til at vurdere mere end det helt oplagte.

    Ørelægen er netop specialist i netop ørerne (og gerne også hals og næse), men ved til gengæld stort set intet om det, hvis du får ondt i knæet f.eks.

    Så - det er fint at opsøge egen læge til de mindre og banale ting, men får man ikke den fornødne hjælp der, og ens problem varer ved, bør man da helt klart opsøge en specialist på emnet.
    Lige præcis en ørelæge skal man ikke have henvisning fra egen læge til, så du kan bare bestille en tid hos en, hvis dit problem ikke er forsvundet/blevet bedre inden for en uges tid.

    Dog synes jeg da, du skal give den spray en chance.
Log in eller Registrér for at kommentere.