Netdoktor.dk - Danmarks uafhængige leksikon om sygdomme
Indstillinger

Jeg ved ikke hvad jeg fejler

Redigeret 19 februar, 2017, 15:10 i Kroniske smerter
Hej.

Jeg er en 19 årig ung fyr der lige nu har været sygemeldt fra mit gymnasie i 3 uger. Mit liv er rent ud sagt gået i stå.

Det er et langt forløb, og jeg vil prøve at forklare det så godt som muligt for at få den bedst mulige hjælp.

Engang trænede jeg utrolig meget styrketræning og boksning - 6 dage om ugen for at være helt præcis. Det ændrede sig for 2 ½ år siden hvor jeg var afsted på skiferie. Jeg tog et hop på snowboard hvor jeg landede på mit bryst og fik mine ben smidt over min nakke, så stillingen var en "sur mund" hvor fødderne var længst nede mod bakken og mit hoved var længst oppe ad bakken. Det gav et "knæk" i min ryg nede i venstre side af lænden. Jeg kunne ikke gå ordentligt den næste uge, men da jeg var i stand til det igen, så tog jeg op og trænede. Jeg lavede det man i fitness kalder for skrå ben pres. Pludselig sagde det et lille "knæk" i mit bryst, og det resulterede i bryst smerter. Brystknækket kom formentlig af mit snowboard fald og fordi min krop så var i ubalance. Det er 2 ½ år siden og har ikke været i stand til at lave noget form for sport siden. Mange uger efter skaden, der var jeg ikke i stand til at ligge på maven med albuerne, da det gjorde alt for ondt i brystet. Længere tid inde i pausen stoppede smerterne, men jeg skulle derimod knække mit bryst dagligt ved at skubbe skuldrene tilbage og brystet frem. Samtidig havde jeg dagligt ondt nede i venstre side af lænden fra snowboard faldet og jeg havde fået en mærkelig sovende/stikkende fornemmelse i højre side af ryggens vinge plus min højre skulder var begyndt at hænge samtidig med at højre kraveben var forskudt. De sidste 2 ½ år har jeg besøgt 4 forskellige kiropraktorer, 4 forskellige fysioterapeuter, 1 osteopat, 1 zoneterapeut, 1 massør, 1 akupunktur, 1 body SDS terapeut og mere. Jeg har fået røntgenscanning, MR scanning og ultralydsscanning hvor prøverne har set mere eller mindre normale ud. Det har psykisk været en enorm belastning som ung ikke at kunne lave det sport man gerne ville.

For 3 uger siden blev det hele meget værre. Jeg brydede med en kammerat og han fik revet mig rundt om halsen i et halsgreb. Det resulterede i bagefter at jeg fik enormt ondt i ryggen og nakken, samtidig med at hele min krop blev meget øm. 2 dage efter, så vågner jeg op i min seng og idet jeg prøver at skubbe mig op, så har jeg simpelthen ingen kraft i armene. Ingen kraft som i bogstaveligtalt ingen. Jeg ruller mig hen til sengekanten og skubber mig udover, men er ved at falde da jeg heller ingen kraft har i venstre ben. Jeg mærker hele min krop begynder at prikke. Som dagene går så bliver det værre og værre og jeg ryger ind og ud af Glostrup og Hvidovre hospital. Jeg får flere scanninger som viser det hele ser normalt ud. Hospitalet har på sin vis "opgivet" mig og giver mig istedet morfin piller som jeg nu tager dagligt. Symptomerne er blevet meget værre. Jeg har ondt i bækkenet og smerterne stråler ned i mine baglår. I starten var det mest venstre ben men nu er det også højre ben. Jeg har ingen kraft i mine fingre, for at give et eksempel kan jeg f.eks. ikke trykke en sæbebeholder ned som man har stående i køkkenet eller på toilettet. Jeg kan ikke løfte mit venstre ben mere end 10 cm. Når jeg går i bad og vandet rammer min krop så føles det fuldstændig anderledes, og når jeg spiser/drikker noget smager det også anderledes. Jeg har føleforstyrrelser i ansigtet og kan slet ikke kende mig selv mere når jeg smiler. Det har ikke noget med medicinen at gøre, fordi jeg havde også rigtig lidt kontrol over mit ansigt før medicinen, jeg kan f.eks. heller ikke fløjte mere som jeg altid har kunnet. Jeg kan ikke tisse i én stråle. Jeg kan heller ikke bukke mig forover uden at det stråler ned i benene på mig og jeg kan kun spænde 20% i mine muskler i forhold til hvad jeg har kunnet.

Jeg går hos en behandler lige nu som fortæller at det skyldes mit snowboard fald hvor jeg slog mit bækken skævt, slog mit bryst og hvor jeg samtidig fik piskesmæld. Jeg har gået rundt med det 2 ½ år hvor det ikke har været behandlet og så blev der "revet" op i det efter jeg brydede med min ven. Kan det passe?

I hvert fald ved jeg simpelthen ikke hvad jeg skal gøre længere. Jeg er træt konstant, kan som sagt ikke gå i gymnasie og går i tredje lige nu, så det er vigtigt. Jeg føler mig helt ved siden af mig selv.

Jeg er blevet tjekket for diskusprolaps i ryggen, lænden, blødninger, brud osv. Min familie og jeg ved simpelthen ikke hvad vi skal gøre længere. Hele mit liv er gået i stå og jeg kan umuligt leve resten af mit liv med disse symptomer. Jeg håber der sidder en som kan hjælpe mig.

Mvh
P

Kommentarer

 • Indstillinger
  Hej,
  har egentligt skrevet noget andet til dig, som jeg dog har slettet nu, da jeg blev opmærksom på nogle ting du skrev som gør at det jeg tidligere mente måske alligevel ikke er så relevant.

  Tilbage er, at jeg faktisk har oplevet noget lignende. Da jeg var 17 havde jeg et uheld med et udspring fra bassinkanten. Jeg var elitesvømmer og vandpolo spiller og ligesom dig veltrænet og topfit. Ved nogle follerier med pigerne efter træning sprang jeg i vandet og landede på brystet så mine fødder slog hen over hovedet, som du også beskriver det, og det gav et ordentligt knæk i lænderyggen.

  Den korte version er, at jeg siden den aften har levet med kroniske smerter hele mit voksenliv. Men jeg har lært at styre det igennem mange års erfaringer og søgen efter helbredelse.

  Kan ikke love at jeg kan hjælpe dig med dit problem, men jeg kan måske hælpe dig med at du selv kan få styr på det.

  Lad mig høre om du er interesseret.

  Jeg har ingen økonomiske interesser i det. Har bare været igennem det du beskriver og ved hvor forladt man kan føle sig med sådan et problem og jeg har fundet nogle redskaber som hjælper mig at komme ovenpå situationen. Dem kan jeg måske vise dig, og så må du se om det også kan hjælpe dig.

  mvh. Romed
 • Indstillinger
  Og så stiller du et konkret spørgsmål:
  <i>Jeg har gået rundt med det 2 ½ år hvor det ikke har været behandlet og så blev der "revet" op i det efter jeg brydede med min ven. Kan det passe?</i>

  Ja, det kan det sagtens, men det kan også være fuldstændig vrøvl, alt efter hvem man spørger.
  Problemet er at man ikke kan komme den slags spørgsmål til grunds med videnskablige metoder, da man ikke kan genskabe situationen under samme forhold og derfor ikke kan få tilstrækkelig objektive data til analyse og sammenligning.

  Hvad jeg har lært er at:

  alt er muligt og intet er umuligt.
  Den medicinske viden om muskulatur, led, og nervesystemet er stadig meget mangelfuld og begrænset, i hvert fald når det drejer sig om helheden og hvordan de enkelte (krops)dele interagerer og relaterer til hinanden. For slet ikke at nævne det psykiske perspektiv!
  Der findes altid flere løsninger på alt. Kunsten er at finde dem der virker for dig.
  Hvad der fungerer for mig gør det ikke nødvendigvis for dig også, selv om omstændighederne er de samme.
  Og jeg er absolut overbevist om, igennem praktisk erfaring, at vores smertesystem har en slags hukommelse, hvilket fx. kan (delvist) forklare de såkaldte fantomsmerter. Nogle medicinske fagfolk tror på denne "smertehukommelse" andre gør ikke.

  For os spiller det sådan set heller ingen rolle hvad de tror eller ikke tror.
  Det eneste der spiller en rolle for os er om noget kan hjælpe eller ej.

  Jeg kan ikke give dig nogle klare svar, men kan måske hjælpe dig med at finde behandlinger der fungerer for dig.
 • Indstillinger
  Hej Cool2248, Jeg kan se at du har massive problemer. Jeg ved noget om smerter og specielt kroniske smerter. Som jeg ser det har du flere forskellige problemer i din krop. Men du kan jo kikke på min hjemmeside som hedder gratis-smertebehandling.dk og skulle det være noget for dig kan du kontakte mig. Jeg lover ikke at jeg kan hjælpe dig men kun at jeg vil prøve og det er ganske gratis men det kan du læse om på hjemmesiden. Skriv til mig hvis du har lyst så kunne vi jo starte med og få en sludder om det. Jeg plejer og starte der hvor alle andre giver op.
  Med venlig hilsen
  Irming
Log in eller Registrér for at kommentere.