Netdoktor.dk - Danmarks uafhængige leksikon om sygdomme
Indstillinger

Fra p-piller til kondom? God idé?!

Redigeret 16 november, 2016, 10:29 i Prævention
Hejsa,

min kæreste og jeg har været ude for at p-pillerne har givet mig nogle underlige bivirkninger, bl.a. kvalme ind i mellem, og vi har nu prøvet 3 forskellige (alle fra lægen), så nu overvejer vi at gå tilbage til kondomer.

Men er der noget vi skal være opmærksomme på? Og er det overhovedet en god idé?

Min kæreste er selvfølgelig lidt bange for, at det ikke føles ligeså godt som uden (derfor vi har forsøgt nu med 3 forskellige p-piller), men jeg kan se på bl.a. https://www.gocondom.com/dk/ at der findes nogle "tynde" kondomer der kan øge følelsen, så måske det var en idé at prøve dem?

Men hvad er bedst? skal vi prøve med en 4. p-pille, eller gå over på kondomer? hjælp tak. :) Eller noget helt andet måske? :P

tak tak. :) glæder mig til svar.

Kommentarer

 • Indstillinger
  Hej

  Jeg vil råde jer til at prøve den sidste p pille. Ellers prøv sæddræbende creme eller spray sammen med kondom. Ville også ønske at flere brugte to præventions metoder hver gang. For ingen præventions form er desværre 100 % sikre . Hvor er der mange kvinder som står i den situation at præventionen svigter og bliver derfor ufrivillige gravide. Og skal stå i den forfærdelige situation at skulle overveje en abort, som flere aldrig kommer sig over. Forstår ikke hvorfor læger ikke anbefaler to præventions former, så ville aborttallet måske falde.

  Lisbeth
 • Indstillinger
  Hej Christina

  P-piller er et meget sikkert præventionsmiddel, som mange kvinder og par er rigtig glade for - særligt fordi, det er nemt at bruge og ikke påvirker sexlivet. Hvis p-piller tages helt korrekt er de næsten 100% sikre. Der kan dog godt opstå bivirkninger, som du selv har oplevet. Hvor længe har du taget de forskellige p-piller? Langt de fleste bivirkninger (herunder kvalme) forsvinder nemlig i løbet af de første 3 måneder, du tager p-pillerne.

  Du kan læse meget mere om bivirkninger i denne artikel:
  http://doctr.dk/artikler/p-piller-og-bivirkninger/

  Håber, det kan hjælpe dig med din beslutning.
 • Indstillinger
  Hejsa Christina,

  Jeg faldt lige over dit indlæg, da jeg er lidt i samme situation. Vi har også kigget på kondomer, men er bange for, at det ikke vil give den samme føelse. Du linker til nogle tynde kondomer, men synes ikke rigtig linker virker hos mig. Derfor googlede jeg tynde kondomer, og fandt blandt andet en dansk shop som tilbyder det samme ( https://secretly.dk/kategori/kondomer/tynde-kondomer/ ) - er det sådan nogen du mener?

  Har i prøvet dem? Måske har i erfaringer i vil dele?
Log in eller Registrér for at kommentere.