Hjem Ældre Åben debat for ældre

Erfaringer med støttestrømper?

Redigeret 12 juni, 2016, 04:46 i Åben debat for ældre
Hej

Jeg er en yngre mand på 76 år og døjer lidt med problemer med blodomløbet i benene. Har læst mig lidt frem til at støttestrømper kan hjælpe på problemet. Men ville gerne hører om der er nogle der har erfaringer med støttestrømper, inden jeg køber?

Så en annonce på facebook nogle ret billige støttestrømper. det dem her: https://manillo.dk/tekstiler/stromper/k ... omper.html

Men vil lige hører brugerne herinde om erfaringer.

Hilsen Aske
«1

Kommentarer

 • Jeg kiggede lige på dit billede.
  Jeg har købt nogle, der ligner i en sportsforretning. Jeg tror de måske bruges af løbere.
  Men de hjælper fantastisk. Når mine ben hæver bruger jeg dem et par dage, så er mine ben normale igen.
  Nogle skal bruge dem hele tiden, men de hjælper altså, hvis de sidder fast om benet. Husk, du må ikke sove med dem på om natten.
 • Hej Persille

  Tak for svaret. Det lyder som de skal prøves og tak for rådet med ikke at sove med dem, det troede jeg netop man skulle.

  God lørdag til dig.
 • Mange tak og i lige måde.

  He he, jeg er glad for min sjette sans, den sagde mig jeg skulle advare dig om du ikke må have støttestrømper på om natten.

  Der er jo forskellige strømper, så tab ikke modet, hvis du ikke kan lide de første. Jeg var heldig, de er virkelig gode. Det kan være lidt svært at hive stramme strømper på, men det kan lade sig gøre.
  Jeg ville nok selv gå i en sportsforretning og kigge på udvalget.
 • Hej,

  Min mand gik med støttestrømpe på sit ene ben i 2 år efter en blodprop.

  Han købte sine på nettet på en side der hedder www.med24.dk. Der er de ret billige. Men det er jo ret vigtigt, at man får den rette "størrelse". Er de for store eller for små, hjælper de ikke optimalt.

  På nettet kan du sikkert finde en guide til at finde den rette størrelse og type.

  Min mand tog den på når han stod op, og af igen lige inden han gik i seng.

  Hilsen

  Johanne
 • Matas og apoteket har også flere at vælge imellem. De kan sikkert også hjælpe med størrelse osv.

  Der er forskel på dem man bruger når man skal flyve eller sidde i en bus i lang tid, og så de medicinske støttestrømper.

  Du må prøve dig frem.

  Johanne
 • Det er da muligt, at du er så heldig at du kan nøjes med sådanne nogle billige strømper, men jeg synes da klart, du først og fremmest skal gå til læge og få vurderet dette dårlige blodomløb, for det er da af afgørende betydning, at du netop får dem, du har brug for, og har du virkelig brug for støttestrømper, så skal du have en henvisning til en bandagist, der vil måle dig, så du får specialsyede strømper, der hjælper lige præcis dig.

  Og ja - det er en helt, helt anden pris, men det er så stadig sådan, at du vil kunne få dem uden egenbetaling, hvis det altså er lægeligt vurderet, at du har brug for dem.

  Da jeg ved at de "rigtige" er så dyre, kan jeg have mine tvivl om virkningen af dem, du her har fundet på nettet, men det er da muligt, det vil være godt nok til din situation, men det bør vurderes professionelt, så du ikke ender med at gøre ting værre.
 • persille1persille1
  Redigeret 12 juni, 2016, 03:32
  Jae, jeg ved ikke rigtig. Jeg har set et ægtepar, der kom og reklamerede over nogle special fremstillet indlæg. De havde ikke fået tilskud, så jeg ved ikke om det altid er så nemt at få hjælp til støtte.
  Klagen hjalp ikke, så de gik i vrede. Jeg besluttede på stedet jeg ikke ville købe noget der.

  Jeg har selv fået special fremstillet indlæg til mine sko, hvor specialisten sagde, jeg var berettiget til tilskud, men kommunen mente nej. Jeg betalte selv, men der er ting jeg er utilfreds med. Klager hjælper ikke.

  En anden fortalte mig jeg langt billigere kunne få indlæg lavet efter mål i en sportsforretning. Det havde vedkommende fået og var godt tilfreds.

  Jeg købte løbestrømper og de fungerer fint. Det kan man ikke ødelægge noget med. Det sker intet ved at prøve. Jeg ville ikke købe dem på nettet, man må se dem og finde ud af om størrelsen passer. De viste er også meget billige, så dem har jeg mine tvivl med. Ikke at de ødelægger, men at de ikke støtter.


  Jeg købte først nogle i matas, men blev jeg ikke vejledt godt nok eller også duede de ikke.
 • De støttestrømper min mand købte på www.med24.dk blev godkendt af lægen der havde undersøgt ham. De var ganske okay.

  Min mand havde fået taget mål til strømpen på hospitalet, og fik én støttestrømpe med hjem. Den holdt i et par måneder, og skulle derefter skiftes ud.

  Min mand var ikke berettiget til økonomisk hjælp, og én støttestrømpe kostede omkring 1000 kr hos bandagisten. Og eftersom de efterfølgende skulle skiftes hver anden månede, så bliver det ret dyrt på 2 år... + den medicin han skulle købe hver månede.

  Lægen fortalte iøvrigt, at de strømper man køber i Matas og på Apoteket ikke hjælper ved fx en blodprop. Dem man køber der, er den slags man bruger til de lange flyveture osv. De "presser" ikke nok, hvis de skal hjælpe medicinsk. Der er forskel på kompressionsstrømper og støttestrømper.

  Men det er vel smag og behag.
 • Nej, jeg tror ikke det er smag og behag. Men i mit tilfælde drejer det sig om "vand" i benene og det hjælper disse såkaldte løbestrømper på.

  Hvis det drejer sig om blodpropper og andet skal jeg ikke gøre mig klog. Jeg har kun erfaring med "vand" i benene.
 • Aske døjer med ”lidt problemer med blodomløbet og har læst sig frem til...”. Det fortæller mig, at han ikke har talt med en læge om problemet.

  Jeg kan jo kun skrive ud fra egne erfaringer. Jeg vil absolut mene, at min mands økonomi er sådan, at han ikke er berettiget til noget som helst, men han har fået sine specialfremstillede støttestrømper kvit og frit, oven i købet med en besked om, at han kan få nye en gang om året. Det undrer mig såre, at læse, at en sådan støttestrømpe kun holder et par måneder, da det virkelig er ”solidt” kram. Faktisk er det over et år siden min mand fik sine, og han har da endnu ikke fået taget sig sammen til at bestille nye, men det må han jo selv passe. Det kræver da også en del øvelse at tage dem af og på.

  I min mands tilfælde handler det om, at han har en blodprob siddende, men som er vurderet ikke skal fjernes. Han har derfor problemer med blodets tilbageløb, hvorfor hans ben hæver, og det bevirkede, at han begyndte at få nogle åbne sår på underbenet, der ikke kunne læge. Blodproppen har han haft siddende i mange, mange år uden problemer, men gradvist begyndte det at hæve – bare en lidt, ikke noget at tale om, men så begyndte der at komme disse sår, som ikke kunne læge. Og jo, han fik diverse behandlinger ved lægen, og det varede flere år, før der var en, der var klog nok til at vurdere, at det handlede om denne blodprop, og at en støttestrømpe kunne afhjælpe problemet, hvilket det bestemt har gjort.

  I starten fik han at vide, at han kunne prøve med nogle flystrømper, som da afhjalp hans problem noget ad vejen – og dem købte han så selv.

  Og nej, i den forbindelse fik han heller ikke ordentlig vejledning så de sår, han havde blev meget værre ved brug af en sådan tæt strømpe.

  Jeg siger kun til Aske: Hvis du har dårligt blodomløb i benene bør du først og fremmest få det professionelt vurderet; det er meget muligt det for dig er ”godt nok” med en anden – og langt billigere - form for støtte.

  Det er fint nok at læse lidt om dette og hint, men få dog dette blodomløb undersøgt ordentligt først.
Log in eller Registrér for at kommentere.