Hjem Hjerte og blod Hjerteproblemer

Forhøjet blodtryk ? Hjælp

Redigeret 13 juni, 2016, 09:20 i Hjerteproblemer
Jeg har over en længere periode haft problemer med mit hjerte, hvor min puls har været forhøjet. Min puls i hvile er 187/90. Når min puls bliver meget høj er den på 220/110 - hvilket sker cirka en gang i ugen. Min puls kører meget op og ned. Nogle gange kan jeg gå en hel dag uden min puls er forhøjet og andre dage er det der hele dagen.
Jeg er meget mærket af det og jeg er ekstremt træt. Jeg kan ikke gennemføre en dag, uden at sove et par timer. Når min puls bliver meget høj bliver jeg svimmel og dårlig. Jeg er nødt til at ligge mig ned og slappe af. Disse anfald varer alt fra 30 sekunder til 10-15 minutter. De kommer spontant.

Jeg tog for nogle måneder siden til lægen med det, da jeg var bekymret. Lægen målte mit hjerte med nogle elektroder og det hele så ganske fint ud. Derefter fik jeg besked på at tage hjem, da jeg var rask.
Jeg er uenig i dette. Mit hjerte hæmmer min hverdag. Jeg er altid træt, jeg har hovedpine nogle gange i ugen og jeg får spontant næseblod. Hvad kan jeg gøre? Jeg kan ikke blive ved med at gå og have de her problemer - og min læge er tydeligvis ikke interesseret i at hjælpe mig.

Hilsen en forvirret 20-årig.

Kommentarer

 • Dine symptomer, hvis jeg skal sammenligne med mig selv, passer på alt for højt blodtryk. Dit hjerte kan være fint, som mit er det.

  Jeg havde det på samme måde, da jeg var i trediverne. Min daværende læge gav mig nervemedicin, men mine symptomer blev værre og værre. I min læges sommerferie gik jeg til en anden læge, som sagde mine nerver ikke fejlede noget, men mit blodtryk var alt for højt. Blodtrykket var aldrig målt før.

  Især når du får næseblod er det helt galt.

  For højt blodtryk er farligt, så du kan i en helsekost butik købe rødbedesaft. Ikke det fra et glas med rødbeder, det er ikke den slags, men rigtig rødbedesaft. Jeg drak en halv liter om dagen, da mit blodtryk var meget for højt, nogen kan nøjes med MINDRE, det sænker blodtrykket.

  Det er ikke noget jeg bilder dig ind, det sænker blodtrykket. Man kan bare ikke drikke så meget hver eneste dag, jeg fik kvalme til sidst. Heldigvis får jeg nu medicin, som sænker blodtrykket uden jeg bliver syg.
  Blodtryksmedicin er heller ikke altid det bare sjov at tage.

  Jeg blev hjulpet af en her på nettet, som vidste hvad der kunne være galt. Selv om der fortælles det er den samme medicin passer det ikke. Der er forskellige hjælpestoffer i og det var et af dem, jeg blev syg af.

  Nu undgår jeg det stof og der er intet galt. Man kan også få hoste af visse typer medicin, så man skal være på mærkerne. Apoteket udleverer altid den billigste medicin, men det er ikke altid godt. Man bestemmer selv om man vil betale lidt ekstra og få den medicin man kan tåle.

  Køb en blodtryksmåler. Min er fra matas , den hedder Omron. Jeg undersøger altid mærker/kvalitet.

  Læs dig til, hvordan man tager blodtrykket korrekt , mål det og skriv ned. Desværre tager ingen ansvaret for en, det er noget man selv skal gøre. Det er min erfaring. Det vil sige, nu har jeg en læge, som hjælper. Det har jeg aldrig haft før, så de hænger ikke ligefrem på træerne.


  Du kunne jo også prøve lægen en gang til og bede om at få målt BLODTRYKKET. Fortælle du får næseblod er svimmel og er skidt tilpas. Det burde får klokkerne til at ringe hos en uddannet læge. Men nogen tror jo ikke man som ung kan have højt blodtryk. Der kan være en årsag til det, som skal behandles, men det kan også bare være et højt tryk, som man ikke kan finde årsagen til.

  Det er jo ikke din puls, da skriver om, men dit blodtryk. Har du måske et måleapparat. Så skriv dine målinger ned og gå til din læge.
  Har du mistet tilliden så prøv at find en anden læge.

  Ps. Brug blodtryksmåler med manchet endelig IKKE en håndledsmåler. De du'er ikke.
 • Jamen det var da rart du kunne bruge mit svar.
 • Jeg tror bestemt at du skal tage til lægen igen.

  Det siger jeg fordi jeg har en bekendt der har haft perioder med forhøjet puls. I hendes tilfælde, havde hun for lav blodprocent og skulle have en pacemaker til at styre pulsen - hvilket har afhjulpet problemet helt.

  Jeg siger ikke nødvendigvis at du også skal have det, men jeg mener bare at der bestemt skulle være hjælp at hente for dig så du ikke generes af det, ved at få det undersøgt ordenligt :-)
 • Hej Anonym

  Jeg synes altså også, at du skulle tage til læge igen.

  Måske skulle du også lige tage og læse lidt om puls og blodtryk. Det vil nok mindske forvirringen. Der må være nogle kortfattede artikler her på Netdoktor:

  Om puls:

  http://www.netdoktor.dk/ordbog/puls.htm

  Om blodtryk og blodtryksmåling:

  http://www.netdoktor.dk/sunderaad/under ... aaling.htm

  Da jeg læste dit indlæg, slog det mig, at dine symptomer godt kunne skyldes lav blodprocent, som ovenstående indlæg også er inde på.

  Jeg havde selv i mange år symptomer som træthed, svimmelhed og uroligt hjerte. Jeg tog til lægen, som sendte mig til hjertespecialist, som fastslog, at der intet var i vejen med mit hjerte. Der var der formodentlig heller ikke, men det viste sig altså langt senere, at jeg havde en katastrofalt lav blodprocent, som skyldtes jernmangel.

  Mange unge piger mangler jern, på grund af menstruationen. Og det er meget billigt og enkelt at undersøge den slags, og jeg synes, at det er fuldstændig uforståeligt, at læger ikke undersøger det på eget initiativ, ved de symptomer, jeg havde, og som du også har.

  Du er derfor nødt til at bede om at blive undersøgt for mangeltilstande – især jernmangel.

  Mange hilsner

  Kameliadamen
 • Tusind tak for hjælpen. Jeg har fået taget nogle blodprøver i håb om at finde en løsning på mit problem. De har mistanke om for højt stofskifte - hvilket jeg er blevet tjekket for 2 gange tidligere, så forstår ikke dette bliver ved med at komme op.

  Jeg er på p-piller og har været det i 3 år. Det undrer mig gevaldigt, at min læge ikke er bekymret på den front. Jeg fik at vide at man ikke måtte få p-piller, hvis man havde for højt blodtryk? Hm. Ingen klokker ringede hos ham.
 • Næe, jeg har for længe siden indset, man skal passe på sig selv.
Log in eller Registrér for at kommentere.