Trykken i hovedet, kognitive problemer efter stress kollaps.

Bassefyr4Bassefyr4
Redigeret 3 juni, 2016, 04:29 i Spørg Netdoktors brugere
Kære Alle - Hjælp mig!!!!!!!!

Jeg har i snart 2½ år har haft trykken/pressen i hovedet som gør rigtig ondt forskellige steder, tindinger, kæber, ​mundhule og ​oven i hovedet og ​samtidig ​giver kognitive problemer​ når det opstår (dagligt)​. Der er IKKE tale om hovedpine, da det føles helt anderledes, når jeg har det indimellem. Det gør ondt på en anden måde. Ligeledes har jeg også ​lidt ​angst indimellem, som er meget invaliderende når det opstår​, men det er heldigvis ikke ret tit mere. ​

Jeg blev syg med stress/angst/depression sidste weekend i november 2013. Jeg kunne ikke få luft, gik bla. og hy​b​er​ ​ventilerede på terassen , kunne ikke sove, etc. Jeg har jeg været MEGET syg, og fået behandling hos egen læge/sygehuset med mange forskellige typer antidepressiv medicin, Sertralin, Venlafaxin, Lithium, Cymbalta (som ikke har virket), og ECT behandlinger (8 forår 2014 og 22 August 2014). Der har været mange forskellige diagnoser fra lægerne om hvorfor jeg blev syg og udredning, samt behandling af sygdommen.

Jeg er i dag klient hos en privat psykiater, siden 1 feb. 2015, som er meget sikker på, at det er en stress udløst sygdom, hvorfor jeg også har fået angst. Ift. angsten foreslog min psykiater, at jeg skulle starte på Escitalopram sidste år i maj, hvor jeg er skiftet ml. 5 og 10 mg, fra maj 2015 til Januar/Februar 2016. I den periode, har jeg heldigvis ikke haft så​ ​meget angst, formegentlig pga. medicinen. I uge 6-8 2016 valgte jeg at stoppe med medicinen, i samråd med psykiater, da jeg var sikker på, at den var årsag til mit trykken i hovedet. 3 uger efter, kom angsten så retur. Efter 14 dage, startede jeg med Escitalopram igen, men måtte stoppe efter en uge, da jeg fik det rigtig rigtig dårligt. I dag har jeg så været medicinfri siden, men kan godt mærke at angsten ligger lige under overfladen indimellem, ​men heldigvis ikke så tit mere. ​

I min sygdoms periode, har jeg prøvet forskellige alternative behandlingsformer, KST, akupunktur (5 forskellige akupunktører), fysioterapeut, kiropraktor, homøopat, zoneterapeut, massør for at slippe af mit trykken/pressen i hovedet og deraf flg. kognitive problemer. Desværre har ingen af delene hjulpet - endnu. ​Jeg har lige fået 6 behandlinger hos KST behandler uden det hjalp, og får også lidt massage hver 3-4 uge.

Jeg har fået lavet to scanninger af mit hoved/hjerne i sygdomsforløbet. En CT scanning i Januar 2014 og en MR scanning lige før jul 2015, begge scanninger viser helt normale forhold i min hjerne. Alle blodprøver jeg har fået taget samt lumbal punktur (for mit trykken i hovedet) viser ligeledes helt normale forhold.

Men noget er galt, siden jeg bliver ved med at have det så dårligt ift ovenstående. Jeg kan godt have nogle få dage hvor jeg ikke oplever mærkbare symptomer, men ellers har jeg det næsten hver dag. Når jeg ligger ned, sover, er den konstante trykken i hovedet ikke helt så slemt, men kan stadig mærke det.

Jeg fik også tinnitus i januar 2014 (formegentlig pga. den antideppressive medicin). Først på begge ører, sidenhen heldigvis kun på mit venstre øre, som stadig hyler hver dag. Håber at nogen derude har god erfaring med behandling her, da det er meget livs forringende med en konstant hyletone i øret.

Jeg lever sundt og dyrker en del motion 3-4 gange om ugen. Løb, styrketræning, motions boksning. Har dyrket motion hele livet og er meget bevidst om at en livslang sund kost sammen med motion er vigtig.
Ligeledes laver jeg lidt yoga, mindfullness øvelser ca. 4 gange om ugen.

Det var mange oplysninger om mig og min sygdom, håber ikke ​at ​det afskrækker ​nogen "derude" ift. at kunne hjælpe mig. Jeg er sikker på at personen/personerne findes et sted, jeg har bare ikke mødt dem endnu.

Mit største ønske for 2016 er at blive rask igen, så jeg igen kan blive den glade, udadvendte og altid smilende mand, far, bror, søn og kammerat, det synes jeg efterhånden at jeg fortjener.

Mange Hilsner
Bassefyr4

Kommentarer

  • Sådan har jeg også haft det i årevis. Blev ramt af stress i 11 og har stadig den trykkende fornemmelse i kroppen- især i hovedet og er mega træt. Føles som om, man lige har fået et chok, bare hele tiden. Har ligesom dig prøvet alt, men har nærmest givet op mht en behandling, der virker. Nu her et par år efter dit indlæg: har du fundet noget, der hjælper?

Log in eller Registrér for at kommentere.