Hjem Sport, motion og ernæring Motion

Børn og motionsløb

Redigeret 13 maj, 2017, 06:31 i Motion
Hej alle,

Jeg har talt med min bror om at lade min søn deltage i et motionsløb, jeg er selv aktiv løber og ved hvor fedt det er, men diskussionen går på hans alder. Han er kun 8 år gammel og vil gerne deltage i et 2 og 3 kilometers løb.

Han har tidligere løbet meget i børnehaven og er i en rigtig fin form da han også spiller fodbold til hverdag. En anden (tilbagevendende) diskussion er hvorvidt han skal have et par "rigtige" løbesko eller om han kan nøjes med et par Nike Free? Jeg er af den "nye" skole, som mener at hans fødder og krop ikke har brug for så meget stødabsorbering, som min bror synes han har brug for. Min bror mener han skal bruge et par løbesko som fx Asics, som er kendt for at have sublim stødabsorbering?

Kan I hjælpe mig? Er det sundt/usundt at lade ham deltage? Skal han have særlige løbesko til løbet eller kan han nøjes med dem han har?

Mange fortvivlede hilsner
Peter

Kommentarer

  • Hej

    Hvis ikke du ønsker at din dreng skal få rygskader o.lign kroniske lidelser resten af livet er det nok smart at købe de bedste løbesko til ham. Jeg synes det er det forkerte sted at spare og er forundret over du i det hele taget kan stille sådan et spørgsmål.

    Ayurveda det ældgamle sundhedssystem anbefaler motion men kun lige indtil man sveder.

    Måske du har undret dig over, at marathon løbere ofte ligner nogle der er lige er sluppet ud fra en kz lejr? En som har løbet matathon løb i mange år ser meget ældre ud end deres jævnaldrende. Dette skyldes at de dræner kroppen for væksthomoner og andre vigtige hormoner.

    http://www.conti-online.com/generator/w ... iginal.jpg

    Sprintere derimod ligner ofte supermænd/kvinder. Dette skyldes at kortere eksplosiv intervaltræning stimulerer dannelse af bla. væksthormoner og testosteron.

    http://media.aws.iaaf.org/media/LargeL/ ... v=56624358
  • Jeg er platfodet og har (sjovt nok) været det hele livet og det har altid stillet ret store krav til mit fodtøj og i særdeleshed mine løbesko og håndboldsko.

    Jeg mener klart at det er værd at bruge pengene på nogle ordentlige løbesko, uanset alder, for det kan have ret store konsekvenser hvis man ikke tilgodeser det. Da jeg var dreng var håndbold special skoene et mega hit, men de er elendige ift. fodstøtte, og derfor gav det mig store problemer i de perioder hvor jeg spillede i dem.

    Jeg har rigtig gode erfaringer med at købe mine løbesko og håndboldsko hos https://www.crazysport.dk de har for det første et stort udvalg i både løbesko og håndboldsko, og så er de gode til at give råd og vejledning. OG så er prisen også i orden.

    Deres udvalg af håndboldsko: https://www.crazysport.dk/haandboldsko/
    Løbesko: https://www.crazysport.dk/loebesko/

    Jeg kan virkelig ikke sige det nok gange - prisen må virkelig ikke være afgørende, for det kan have meget omfattende konsekvenser at have det forkerte fodtøj!
  • Redigeret 14 maj, 2018, 09:25
    Hej,

    Jeg kan godt forstå du er i tvivl om hvilke løbesko eller sportssko du skal vælge. Jeg synes du skal prøve at læse lidt guides, og som optimist7 skriver, så skal du ikke være for nærig. Det er nu fødderne vokser, og det skulle de gerne have god mulighed for uden skader.

    Min søn har selv vokseværk i hælene, og vi har købt kiler, der lægges i løbeskoene. Det har virker rigtig fint.

    Jeg har læst lidt på denne guide, som dog er løbesko til damer: (Link fjernet, redaktionen).

    Men der står rigtig meget god info omkring pronation og "vinkler" der skal tages højde for, hos kvinder vs. mænd, men giver også et praj om hvad der er vigtigt ift. hvilke løbesko, der passer den enkelte.

    /Torben
Log in eller Registrér for at kommentere.