Hjem Sport, motion og ernæring Sportsskader

Mulig løbeskade?

Redigeret 13 marts, 2016, 12:54 i Sportsskader
Hej alle sammen.

Jeg har tidligere løbet mange ture og været i god form. Uden problemer løb jeg 10 km uden efterfølgende smerter.

Nu her ca. 2 år senere, vil jeg gerne i gang med at løbe igen. Af og til får jeg dog lidt bidende smerter i mit højre knæ. Det er ikke fordi at jeg ikke kan løbe videre, det er bare en smerte som jeg er bange for bliver værre, hvis jeg ikke holder pause.

Det er ikke fordi mine løbeture er lange eller tempoet er højt. Jeg undrer mig derfor over, hvad smerterne kan skyldes.

Nogen som har nogle input eller noget viden?

Kommentarer

 • En specialist sagde til mig, han så mange løbeskader, det var ikke sundt at løbe så meget.
  Min veninde har fået en løbeskade i sin fod, hun kommer aldrig til at løbe mere. Nogen kan vel holde til mere end andre. Dit knæ er måske ikke mere stærkt nok til løb.

  Jeg ved ikke hvad der er galt med dit knæ, men jeg tror du skal passe på med ikke at overanstrenge det.
 • Tak for dit svar, det sætter jeg pris på!

  Jeg synes egentlig også, at jeg passer på og kun løber med stor omtanke. Synes bare det er skræmmende, så hurtigt kroppens evner reduceres bare fordi man bliver et par år ældre.

  Altså så gammel er jeg jo heller ikke :)
 • Næe, det synes man aldrig man er/bliver. Min søn fik også en løbeskade, men kom sig heldigvis. Nu passer han mere på. Min veninde, da hun fik skaden var hun ung. Jeg tror vi er meget forskellige.
  Hvis dit knæ er "modtageligt" for slid, så er det jo lige meget om man er ung eller "gammel". Nogle får slidgigt i en meget ung alder. Såe... jeg tror du skal passe godt på dit knæ, at det kan holde livet ud.

  Ortopædkirurgen sagde jo, han så mange løbeskader. Er man f.eks. en smule skæv, så slides der mere på den ene side end den anden. Jeg kender ikke de nærmere forklaringer, men jeg er selv lidt skæv, det er masser af mennesker, og jeg er blevet slidt i lænden.
 • Må jeg hellere ja, det har du ganske ret i!

  Jeg har netop bestilt en tid hos en rygspecialist, som forhåbentlig kan give mig nogle svar omkring min ryg. Jeg har nemlig tidligere døjet med skævhed i ryggen, så det kan jo sagtens være dette, som forudsager smerterne i mit knæ.
 • Redigeret 31 juli, 2018, 12:27
  Hej Gry,

  Jeg har læst lidt om, at mange løbeskader kommer som følge af forkert valg af løbesko. Du kan nemlig finde løbesko til flere forskellige løbestile - jeg har selv været ude for, at jeg har fået skader som følge af mit løb, fordi jeg har brugt de forkerte løbesko, da jeg er én af dem eget få, der supinerer, når jeg løber, så jeg skal have nogle meget specielle løbesko. Jeg har fundet den her artikel (link fjernet, redaktionen) hvor du kan læse noget om de forskellige løbestile og hvilke løbesko, du skal bruge.

  Mvh,

  Mark
 • hrdahlhrdahl
  Redigeret 31 juli, 2018, 12:25

  Hej Gry :)

  Som i selv skriver, får kroppen sværere og sværere ved at leve op til det pres vi udsætter den for. Når det drejer sig om løb, er det helt klart også knæerne der lider under det største pres. Den kraft der kommer hver gang du tager et skridt kan over tid give knæ problemer.

  Hvis du gerne stadigvæk vil dyrke motion, men som er knap så hårdt for dine knæ, kan jeg varmt anbefale at bruge en crosstrainer. Du får næsten samme bevægelse, dog uden den hårde belastning på dine knæ. Det kan også være en måde at træne musklerne rundt om dine knæ, således de på sigt kan holde til at løbe. Hvis du har brug for mere viden hjalp denne guide mig meget: (Link fjernet, redaktionen).

  Venlig hilsen
  Christian

 • JakelJakel
  Redigeret 22 juni, 2020, 11:36

  Det kan altid været hårdt at skulle starte op med at løbe igen efter en lang pause. Du kan læse denne artikel, [link fjernet af redaktionen] , hvor der står gode råd om løb.

Log in eller Registrér for at kommentere.