Hjem Øvrige debatter Ris og ros til Netdoktor

Fælles Medicin Kort - bagsiden

Det fælles medicinkort er sikkert skabt af nogle velmenende mennesker, men det har altså også den bivirkning, at nogen af os ikke tør gå til læge, fordi oplysningerne i medicinkortet kan blive brugt imod os, fx. af myndigheder, forsikringsselskaber og andre, som også har læger ansat, men i alt andet end patientens interesse. Vel kan vi se, at de har været inde på Medicinkortet, medmindre de bruger Se&Hør metoder, men vi kan ikke se, hvad de bruger oplysningerne til, og hvordan de tolker dem, og det er det uholdbare. Jeg har beskrevet et eksempel vedr. antidepressiv medicin her http://www.netdoktor.dk/interactive/dis ... =4&t=34845, som ingen imidlertid har haft lyst til at besvare. Jeg ved ikke, om det er fordi indlæggget er postet under et specifikt emne om depression, og derfor prøver jeg her - "Diverse". Det handler mere om tilliden til sundhedssystemet og om retten til at bestemme over eget liv og egne informationer. Privacy.

Er jeg virkelig den eneste, som kan se det helt forkerte i, at læger går ind og fungerer som dommere i stedet for at hjælpe os? Og kan lægerne leve med den mistænkeliggørelse i en behandlingssituation?

Kommentarer

 • "Det fælles medicinkort". Jeg tænkte, hvad menes der dog. Men så blev jeg klar over hvad du mener.
  Jeg er fuldstændig enig med dig og jeg mener det er det glade vanvid. Det kan godt være det var en god ting, hvis det blev brugt efter hensigten for at hjælpe, men der sker desværre det modsatte.

  Man skal passe gevaldigt på hvad man fortæller sin læge og hvilket medicin man tager imod.

  Jeg har ondt af de unge mennesker, for jeg synes flere og flere får stress og medicinsk behandling til stor skade for dem senere i livet.
  Det kan gå ud over hele ens liv, der bliver problemer med forsikringer, stillinger o.s.v.

  Vi er hjælpeløse og må bare klappe hælene sammen og sige javel. Jeg hader det system. Ikke at jeg er kommet i klemme, men jeg kender en, som kom i klemme og i dag er det endnu værre. Det er fuldstændig vanvittigt for medicinen blev givet på et forkert grundlag og så klæber det alligevel til personen i mange år.
 • Tak Persille - der reddede du min dag:-)

  Jeg er anderledes end dig: Jeg klapper ikke hælene sammen og bøjer mig uden kamp. Hvis det ikke var fordi, jeg havde så meget at miste ved at stå åbent frem, ville jeg gå til pressen og politikerne med denne sag. Så jeg starter i det små her og håber at skabe opmærksomhed og forståelse hos nogen, der KAN gøre noget.

  Jeg er overbevist om, at hovedparten af sundhedssystemet tænker det samme som du og jeg, men har manglet nogle konkrete eksempler at kunne slå igen med. Bare tænk på, hvordan det ville underminere tilliden til præster og psykologer, hvis deres sognebørn/klienter ikke kunne betro sig til dem uden tanke for konsekvenserne. De ville blive rasende, og hvis politikerne ikke hørte på dem, ville de enten stoppe deres virksomhed, eller også ville man finde måder at omgå systemet på. Det sidste er præcis det, der sker med sundhedssystemet lige nu pga registreringsvanviddet. Men selvfølgelig er der ikke nogen, der siger højt, at det er det, de gør. Det kan ikke være i nogens interesse.
 • "Jeg er anderledes end dig: Jeg klapper ikke hælene sammen og bøjer mig uden kamp. "  Det tror jeg såmænd ikke, for jeg er også kamplysten. men jeg er samtidig realist. De "andre" har så meget magt, hvad skulle jeg kunne gøre mod den overmagt.

  Hvis jeg havde en høj uddannelse, så måske, men i dag, ældre o.s.v. ville ingen lytte til mig. Derfor kan jeg jo godt rase i det stille.
  Nej, faktisk kan jeg godt finde på at "råbe op" eller rettere protestere mod uretfærdigheder, men har det hjulpet, nej. Jeg er helt uden betydning for de såkaldte magthavere, der sidder i de stillinger, der giver dem en ufattelig magt.
  Skal man kunne gøre noget skal man have en stor uddannelse og modarbejde indefra i systemet.
 • Jeg kan fuldt ud tilslutte mig det som trådstarter skriver.


  Persille skrev

  "Jeg har ondt af de unge mennesker, for jeg synes flere og flere får stress og medicinsk behandling til stor skade for dem senere i livet.
  Det kan gå ud over hele ens liv, der bliver problemer med forsikringer, stillinger o.s.v. "

  Ja det er synd. Ikke nok med det står på medicinkortet...men også medicinen i sig selv gør ofte mere skade end gavn.


  Forsker: Dødsfald skjules i forsøg med lykkepiller
  http://www.mx.dk/nyheder/danmark/story/22775729

  http://politiken.dk/forbrugogliv/sundhe ... -og-myter/
 • Man må vælge, om de risici, der er det værd.
 • Enig, men langt de fleste, som går til læge, aner ikke at disse riscici eksisterer. Selv lægerne er ikke bevidste om dem: Når det handler om antidepressiv medicin, vil lægerne typisk blot slå op i deres medicinkatalog og konstatere, at der ikke tales om negative bivirkninger overhovedet, og det er på den baggrund, at de rådgiver patienten. Så hvis jeg skal følge dit råd, så må konklusionen være, at lægerne skal lære at advare om negative konsekvenser hos myndigheder, forsikringsselskaber og andre, som kan læse med i FMK.
 • En bekendt fik en henvisning til en specialist og fik noget medicin, som vedkommende aldrig skulle have haft. Det viste sig hurtigt det var en fejl.

  Men hvad skete senere. Det fik alvorlige økonomiske eftervirkninger. Lægen, som blev kontaktet var selv forbavset over følgerne. Men der var intet at gøre. Først efter flere år blev "diagnosen slettet". Det vil sige følgerne blev slettet.

  Alle har ret/forlanger at vide, hvad der står i lægejournalen. Det tænker folk normalt ikke på.
  Jeg synes også det virker som om mange i dag mener, der bare skal medicin til. Diagnosen skal "udredes", så vedkommende kan få godt med medicin. Koste hvad det koste vil.
  Måske skulle der tænkes mere på børns opvækst. Ingen skal bilde mig ind, det er sundt for et lille barn at komme i vuggestue og børnehave i timevis.

  Slet ikke i vuggestue.
Log in eller Registrér for at kommentere.