Netdoktor.dk - Danmarks uafhængige leksikon om sygdomme
Indstillinger

Er det afhængighed af alkohol?

2»

Kommentarer

 • Indstillinger
  Uuh jeg føler med dig - held og lykke <3
 • Indstillinger
  Redigeret 21 april, 2020, 13:04

  Et alkoholproblem har mit vedkommende været et spørgsmål om en afhængighed til noget, som udfyldte et hul et andet sted i min sjæl. Et misbrug synes jeg personligt ikke kan defineres generelt, men er op den enkle person. Forstået på den måde, at et alkoholmisbrug først er et misbrug når det styre dig og ikke omvendt.

  Jeg har skrevet et blogindlæg omkring det at defineres sig som alkoholiker og hvordan man kan få hjælp til at komme i alkoholbehandling: https://aedrualkoholiker.wordpress.com/2020/04/21/alkoholbehandling/

 • Indstillinger

  I øvrigt er der behandlingsgaranti i alle kommuner. At hvis hun henvender dig med et alkohol problem SKAL du tilbydes hjælp inden for 14 dage.

  Dog er der meget stor forskel på hvad denne "hjælp" så kan bestå af. Det kan være alt fra en samtale med en misbrugskonsulent, til decideret døgnophold på et behandlingssted. Typisk med Minnesota behandling.

  Du kan dog ikke få medicinsk hjælp hvis der er behov for det uden at sige hvem du er. - men personalet har jo stadig tavshedspligt, så tænker ikke det er noget problem at sige hvem man er - fx i forhold til om ens arbejdsgiver mon opdager det eller lign problematikker.

 • Indstillinger

  Selvom det ikke er hver dag du drikker, kan du stadig være afhængig. Men altså umiddelbart lyder det ikke som om der er noget der lider overlast. Hvis det ikke skader dit arbejde, familie, venner osv, synes jeg ikke der er noget i vejen med det. Man skal også huske at nyde livet og gøre det der gør en glad, selvfølgelig med måde.

Log in eller Registrér for at kommentere.