Netdoktor.dk - Danmarks uafhængige leksikon om sygdomme
Indstillinger

Smerter i fødderne

Lotte30Lotte30
Redigeret 14 september, 2016, 13:16 i Fod- og knæskader
Hej.

Nu prøver jeg om der skulle være nogle med lignende erfaringer her. Jeg er en kvinde på 30 som igennem det sidste halve år har haft problemer med smerter i mine fødder. Smerterne er værst om morgenen eller hvis jeg har forholdt mig i ro i mere end et kvarters tid. Når jeg så rejser mig igen er mine fødder meget stive og ømme og jeg stavrer afsted indtil de er "gået varme" jeg har nærmest en følelse af at gå knoglerne og jeg synes jeg får tiltagende ondt. Det er begge fødder der er problemer med og højre fod er nu ved at være øm og smertende mere eller mindre hele tiden og ikke kun efter hvile.. Det er ærligt talt ved at være ret generende!

Jeg har selvfølgelig været ved egen læge. Hun har taget forskellige blodprøver, målt vitaminer og tjekket stofskifte, men alt var normalt. Hun konstaterede at jeg er platfodet og at det nok er derfor. Men det giver nu ikke mening for mig at det så er kommet så pludseligt. Jeg har aldrig døjet med det før.. Det er kommet umiddelbart efter min 2. Fødsel for 9 måneder siden, men jeg har ikke fornemmelse af at det har en sammenhæng.. Under graviditeten havde jeg ingen problemer med fødderne!

I øvrigt har jeg igennem de sidste 8 år været igennem flere reumatologiske udredninger da jeg døjer meget med muskel og ledsmerter. Men der er aldrig fundet en årsag. Og dette problem med fødderne er altså forholdsvist nyt.


Nå det blev en lidt en lang smøre! Men vil bare høre om nogen måske har haft lignende problem og ved hvad det kan skyldes?

God aften og mange hilsner fra Charlotte :)

Kommentarer

 • Indstillinger
  Det kunne have været mig, der skrev. Jeg har det nøjagtig på samme måde bare meget værre. Jeg har været hos specialist to gange. Der vokser knuder oven på mine fødder nu, heldigvis langsomt. Især højre fod gør ondt.

  Det er svært at få benene i gang efter hvile eller siddende stilling. Jeg kender dine symptomer fuldstændig. Jeg har også fået at vide det kom af der var opstået platfødder.

  Der er intet at gøre andet end sørge for gode indlæg, det hjælper. Jeg har fået specielle indlæg. men det er et forfærdeligt besvær. De skal jo kunne flyttes over i andet fodtøj og det er ikke det nemmeste.

  Hjælp har jeg ikke fået meget af, men har selv måttet regne ud, hvordan og hvorledes jeg skulle gøre.
  Specialisterne siger jeg efter loven har ret til tillæg, men kommunen nægter. De følger ikke loven. Er der sat et komma forkert, så nægter de. Hvis ikke specialisten bruger de helt rigtige ord, så er den gal. Specialister ved ikke hvordan det skal skrives, det er min erfaring. Og det selv om begge har sagt, jeg har ret til tilskud, for det stod i loven.

  Nå, det var et sidespring, men det er jo rart at vide på forhånd. Samtidig med platfødder skal der være degeneration, som der er hos mig og sikkert er ved at komme hos dig for at man kan få tilskud. Jeg er blevet frarådet operation. Der er kun en ting at gøre og det er indlæg.

  Og så alligevel ikke, det kommer helt an på hvor meget kommunen snyder. Jeg kender en anden, som har det på samme måde, men i en anden kommune. Han får tilskuddet.

  Man skal også passe på de bandagister. Den ene ville have over 2000 kr, den anden skulle "kun" have 1200 kr. Jeg købte de billigste og de er gode. Det er bare lige det, de skal kunne flyttes, men sådan er det jo med dem alle.

  Jeg kender smerten, det er ikke sjovt. men sidst jeg talte med specialisten spurgte jeg ham om det kunne være musklerne i benene, der tog skade og blev ømme. Det mente han det var. Jeg måtte aldrig gå barfodet. Samtidig sagde han også, han så mange skader efter overdreven motion. F.eks. løb. Du løber vel ikke.

  Jeg har en gang efterfølgende fået thaimassage på ben og fødder og det hjælper virkelig i et stykke tid.
  Det koster også penge, så jeg får det kun når smerterne bliver for slemme.

  Efterhånden får jeg sværere ved at gå og styrken i benene forsvinder. Du er så ung, så du bør være forsigtig. Få endelig nogle indlæg, så du forhåbentlig kan holde det nede i mange år.
  Er der noget du vil spørge om er du velkommen. Jeg føler mig sikker på det drejer sig om det samme. Jeg kan tydeligt genkende din beskrivelse.

  Jeg har også altid døjet med muskelsmerter. men jeg havde bestemt ikke troet jeg skulle få den ballade med fødderne. Det er kommet på ca. tre år.
 • Indstillinger
  Nu må jeg spørge har du ikke læst mit indlæg. Betyder det ingenting, når folk gør sig ulejlighed med at svare. Jeg skriver ellers ikke her mere, men kigger af og til. Jeg ser dette indlæg og tænker det vil jeg give et svar på, da jeg husker hvordan jeg selv følte det, da det begyndte.
  Men nej, ikke et ord om det er læst.
 • Indstillinger
  Hej Persille1!
  Selvom dit svar ikke var til mit spørgsmål, så har jeg i hvert fald læst dit indlæg og tak for det. Jeg er glad for de informationer, du gav angående dyre (meget dyre) versus de lidt billigere indlæg. Man tror som regel, at de dyre indlæg er de bedste - især når det drejer sig om sygeplejeartikler. Og tak for info om evt. økonomisk støtte fra kommunen. Synes det er mærkeligt, at der er forskel fra kommune til kommune. Da mine fodsmerter udelukkende er i den ene hæl, tror jeg, at det, jeg har reddet mig, er en hælspore; men jeg må nok lige forbi en læge og få det checket...
  Masser af hilsener fra en lidelsesfælle (sådan da)

  Oliviasmor1616
 • Indstillinger
  Hej Oliviasmor1616

  Først tænkte jeg det var da et mærkeligt svar, men så gik det op for mig, det var en helt anden, der skrev. Jeg er glad for du kunne bruge noget af svaret.

  Du har sikkert ret i det er en hælspore og der skal jo en anden behandling til.
  Jeg undrer mig også over kommunen, men jeg er da blevet klar over der på henvisningen fra specialisten skal stå "de rigtige ord". Jeg har anket afgørelsen, men får sikkert ikke medhold. Kommuner ser åbenbart ikke ens på loven.


  Også masser af hilsener til dig.
 • Indstillinger
  Jeg er en kvinde på 48 år og kan sagtens nikke genkendende til beskrivelsen af smerter under fødderne, især den højre fod har jeg problemer med. Lægen mener det skyldes at jeg er blevet platfodet med alderen, altså efter 2 graviditeter at fødderne ligesom har givet efter og jeg ligesom falder indad på fødderne, selve svangen gør ondt når jeg går og står især om morgnen.

  Men også efter arbejde har jeg svært ved at stå på fødderne, det er en kæmpe belastning i dagligdagen, da jeg står og går meget på arbejdet.

  Min konklusion på dit problem er derfor at du må have det man kalder en svangseneirritaiton, det har også et latinsk navn jeg ikke husker, men hælspore er næsten det samme så lidt svært at skelne.

  Nu komme så det virklig positive som jeg lige nu vil dele med dem som måtte have problemer af lignende art, for efter forskellige forsøg på at finde en løsning bl.a.:
  Akupunktur (virker til dels på mig men fjerner ikke problemet helt)
  Ironmann såler indlagt i kondisko hjælper lidt idet de støtter svangen samt tvinger fødderne til at lægge vægten mere på ydersiden af foden)

  ....Er jeg nu startet hos en fysioterapeut som åbenbart har et særligt tag på det med hælspore! næsten en oplevelse af at han har en særlig healende evne i forhold til at fjerne de smerter og ømhed jeg har haft i snart 1/2 år. Jeg føler jeg er nød til at dele det med andre i samme situation, nu ved jeg jo ikke om jeg bare har været super heldig, men et faktum er det at jeg efter 1. behandling her til morgen nu kan gå en hel dag med mine kondisko med ironmannindlægene uden at jeg trækker på benet og ligesom får brug for at tage skoene af.
  Her til eftermiddag kunne jeg for første gang stå med vægten på begge fødder og lave mad
  uden den smerte jeg normalt oplever. Det er da lidt af et mirakel :-)
  Hvad gjorde han så, han undersøgte først foden grundigt, herefter masserede han temmelig hårdt i svangen og flere områder på hælen, jeg indrømmer at det gjorde noget ondt, dog ikke så ondt som nåle under fødderne. Han trak og fik også foden til at sige små knæk, det virkede ikke spor ubehageligt nærmest tvært imod. Siden lavede han nogle stræk og ryk i foden som også fik op i benet.
  Alt i alt tænkte jeg nok at det ville komme til at gøre av når jeg skal til at gå på foden resten af dagen, men nej det blev altså lige omvendt! En særlig snurren og varme har bredt sig i hele foden, og den er her endnu her til aften.
  Nu er jeg selvfølgelig spændt på om hvordan de næste dage vil forløbe, skal derop igen på mandag
 • Indstillinger
  Jeg har ikke set det sidste indlæg før nu. Mine smerter er blevet endnu værre og jeg frygter ikke at kunne gå til sidst. Der er knuder oven på fødderne og den højre gør virkelig meget ondt. Hælspore er det ikke.

  Jeg føler, jeg går på knoglerne.

  Jeg fatter ikke en kommune kan nægte tilskud til indlæg, når specialisten siger jeg har ret til det efter loven. Men nej.

  Læser man om fødder, så skrives der en masse, men de rammer aldrig problemet. Så skrives der om svamp og negle, jo tak, men det er ikke mit problem.

  Jeg har efterhånden også begyndende besvær med at styre benene, når jeg går. Jeg er ikke beruset, som nogen måske ville tro, når det er særlig slemt.

  Der er også altid noget med at gå i de rigtige sko, men hvor i himlens navn finder man dem. Der er kun nogle store tunge klodser, dem kan jeg ikke holde ud.

  Det gør efterhånden sindssygt ondt og hvad gør man dog. Der er ingen hjælp at hente nogen steder. Jeg læste det med massage under svangen, men hvilken fysioterapeut får man til det. ??????

  Jeg ved det er godt, men massage giver fysioterapeuter jo ikke mere.

  Gode råd modtages med taknemmelighed.
 • Indstillinger
  bovi123 jeg har læst og læst om seneskader. Ingen har før givet mig den oplysning. Det er min fejl jeg ikke så det du havde skrevet, før nu. Jeg har desværre bare kigget på nye indlæg. Jeg vil gå længere tilbage herefter.

  Jeg tror absolut du har ret, det er jo som du beskriver. Dog har jeg også knuder oven på fødderne, især højre. Og det gør meget ondt

  Jeg fandt en der vidste noget, Henning Langberg, men det er vist ikke en, der tager patienter. Han anbefaler man tager til en fysioterapeut. Men jeg ved jo det er ikke ligegyldigt hvem.
  Han skriver noget om, når man løber, men jeg kan snart ikke gå mere. Det han fortæller passer perfekt.

  Jeg håber du ser dette og kan/ vil oplyse mig adressen på vedkommende, som du bruger, hvis det er på sjælland. Hvis ikke kan din fysioterapeut måske anbefale en.
  Tænk at man selv skal finde ud af alt dette. Specialisten var meget venlig og sagde jeg havde ret til tilskud til indlæg ifølge loven. Men det hjælper jo ikke noget, når man derefter bliver overladt til sig selv.
  Jeg undres til stadighed over vores sundhedssystem.
 • Indstillinger
  Redigeret 5 december, 2022, 14:58

  Cirkulationstræner - https://weightworld.dk Veldig bra produkt!

 • Indstillinger

  lenfagkseee, tjae, men hvor finder man det rigtige fodtøj. Jeg tror, vi som har dårlige fødder, er klar over det bedste er det rigtige fodtøj.

  Man hører gang på gang, det rigtige fodtøj, de rigtige indlæg, men hvad hjælper det, når man ikke ved hvor de findes. Der er ingen hjælp at få.

  Åh jo, man kan få lavet indlæg. Men de viser sig ikke at være særlig gode og fodtøjet de skal være i er også svært at finde. De sidste indlæg jeg fik kan ikke være i nogen sko.
  Så hvor finder man de rigtige specialister, som kan lave indlæg og hjælpe med sko.

Log in eller Registrér for at kommentere.