Netdoktor.dk - Danmarks uafhængige leksikon om sygdomme
Indstillinger

Glutenallergi??

Redigeret 16 juli, 2015, 19:40 i Allergi
Hej!
Jeg har det problem, at når jeg spiser meget hvidt brød, hvid pasta eller nudler, så får jeg ekstremt ondt i maven bagefter. Jeg sidder fx lige nu med smerter, fordi jeg spiste en pizza igår.

Jeg har før været ved lægen omkring det, hvor han tog en blodprøve. Den viste dog at jeg IKKE havde glutenallergi.

Jeg kan sagtens spise rugbrød, havregryn og sådan noget.

Så mit spørgsmål er: Kan man have glutenallergi overfor BESTEMTE typer gluten, og i så fald, burde min læge så ikke have set det på blodprøven?

Kommentarer

  • Indstillinger
    Du tåler ikke hvede, du har hvedeallergi og det er ikke det samme som gluten. Blodprøven er ikke 100% sikker men hvis det kun er hvede du ikke tåler kan blodprøven ikke vise noget for den tester kun for gluten. Du tåler godt gluten ellers ville du også reagere på andre korntyper for gluten findes også i rug, byg, spelt, emmer, havre, durumhvede.
Log in eller Registrér for at kommentere.