Netdoktor.dk - Danmarks uafhængige leksikon om sygdomme
Indstillinger

Prop i højre øre - er ved at blive vanvittig !

Redigeret 21 december, 2016, 07:34 i Hørenedsættelse og tinnitus
Hej med jer.

Igennem de sidste 3 år har jeg døjet med en prop i højre øre, som nærmest kommer og går som det selv passer den. Og den kan ikke stoppes ved alm trykudligning, skylning af øre m.m.
Jeg har i de sidste par år oplevet at den kommer hyppigere og hyppigere, samt er blevet svære at slippe af med igen, .
Når jeg har min prop er det efterhånden min. 1 uge ad gangen, hvor i starten var det bare et par dage. Når det er særligt slemt, kan jeg nærmest miste balancen.
Desuden kan jeg fornemme når den er på "vej", nogle gange går den i sig selv, andre gange bliver den bare værre og værre. Det er meget oppe og ned.
Jeg bliver enormt træt når det står på, og har svært ved at passe mit arbejde - og ja generelt fungere. Jeg bruger meget energi når jeg har denne prop i øret.
Jeg tager en allergi næsespray som hedder Flexinase - og som har gjort at proppen ikke optræder så hyppigt som tidligere. Og når jeg har proppen har det hjulpet at købe en Otrivin næsepray på tanken. Men det er jo ret skrap kost for kroppen og ikke noget man bare skal købe.

Men uanset hvad så kommer proppen igen, det er blot spørgsmål om tid.

Jeg har været hos flere ørelæger som alle siger det samme, at min hørelse, trommehinde, samt gennemgang er fin, og at de så derfor ikke kan finde årsagen til denne prop.
Min nuværende ørelæge henviste mig til Hillerød Sygehus, hvor jeg i november 2014 fik en grundig undersøgelse af mine øre - og hvor de nævnte det præcis samme som de øvrige ørelæger. At min hørelse er god, har fine trommehinder osv.
Dog mente de at det måske kunne skyldes en skæv næsevæg, som stoppede det eustakiske rør til.
Så dette blev jeg opereret for i maj 2015 også på Hillerød Sygehus, men det har desværre ikke hjulpet, for jeg har i skrivende stund haft proppen i en lille uges tid nu. Dog sagde de også at dette ikke var en 100% løsning, men et godt bud på hjælp. Jeg har fortalt dem at jeg fortsat har proppen, så nu skal jeg til en undersøgelse her i august igen.

Jeg har noget tinnitus hvilket jeg har haft i mange år, også på højre øre - kan det have en betydning for proppen måske ?
Deusden gik jeg ned med stress for 9 år siden - men har lært min lektie. Dog kan mærke jeg er noget stresset for tiden, travlt på jobbet, børn, aktiviteter m.m.
Men måske det også kan have en indvirkning på min prop i øre ?
Jeg spiser ellers sundt, dyrker motion, får min søvn,ryger ikke, jeg har over 6 år tabt ialt 18 Kilo, og er i rimelig god form.

Ved godt det er en længere historie det her, og hvis du er nået hertil, har DU måske været lidt ala det samme igennem, og har måske et godt bud på hvad der kan være galt med mig ?

Takker for hjælpen

MVh.

Martin F

Kommentarer

 • Indstillinger
  det kunne være fødevareallergi noget du ikke tåler prøv at undgå mælk for det giver som regel øreproblemer. Prøv at undgå at få vand i ørerne når du går i bad, prøv det kunne hjælpe.
 • Indstillinger
  Det kender jeg desværre alt for godt. Jeg døjede med propper i mange år. Jeg fik skyllet og pustet og undersøgt mine ører. Jeg var hos flere ørelæger og de sagde alt så fint ud.

  Hele din fortælling er det jeg oplevede undtagen operationen. Tinnitus fik jeg væk hos en zoneterapeut. Det lyder mærkeligt, jeg ville heller ikke tro på hun kunne hjælpe, men det gjorde hun i mit tilfælde. Den kom igen et halvt år efter, men en behandling var nok til den forsvandt.


  I guder hvor jeg forstår dig. Man bliver vanvittig af de propper. Til tider var det meget slemt andre tider mindre slemt.

  En dag tog jeg til en ny ørelæge og fortalte om mine problemer, at jeg var ved at gå ud af mig "gode skind".
  Han undersøgte mine ører og sagde så til mig: Det er spændinger i din kæbe omkring ørerne. Du skal have massage. Jeg fik en henvisning til fysioterapeut.

  Hun gav mig massage. Var lidt usikker, men hun var dygtig. Og jeg kunne mærke hun ramte de rigtige steder. Mine propper forsvandt langsomt. Jeg ved du forstår hvor glad jeg var.

  "Propperne" kom tilbage senere og nu vidste jeg hvad der skulle gøres. Jeg har dog ikke truffet en så dygtig fysioterapeut siden. Hun er stoppet med at arbejde.


  Min tandlæge som jeg har kendt i mange år betroede jeg mig til. Han sagde det var på grund af min kæbes bygning jeg fik spændinger.

  I øjeblikket er har jeg desværre spændinger igen. Jeg masserer selv , jeg ved hvor de sidder.
  Den sidste fysioterapeut jeg kom hos forstod det ikke. Der skal gammeldags massage til .

  Jeg er lidt i syv sind hvad jeg skal gøre. Det koster jo en formue at forsøge sig med forskellige fysioterapeuter. Jeg overvejer akupunktur og ellers må jeg jo selv masserer på stederne.


  Dette har jo stået på i mange år. Om det er grunden til jeg nu også får væske i mellemøret ved jeg ikke.
  Jeg begynder at blive svimmel ved bestemte bevægelser med hovedet eller føler mig i det hele taget lidt svimmel. Nu ved jeg heldigvis hvad det er, væske i mellemøret. Jeg bruger Otrivin. men kun i 7 dage ad gangen. Som du selv siger skal man passe på.


  Jeg ved ikke om det er det samme med dig, men du burde overveje det. Det kunne jo være løsningen lå der.

  ps. Jeg har tænkt på om spændinger kan give hævelser inde i ørerne, så der bliver for lidt plads og derved opstår propperne. ja, det er rent gæt fra min side.
 • Indstillinger
  Hej med jer.

  Tak for jeres svar og input. Netop nu er min prop gået helt væk, efter jeg igen købte en næsespray fra tanken. Har kun pustet i den en gang i går aftes og her til morgen - og voila proppen er væk :-) ( indtil videre)

  Jeg har ikke tænkt allergi ind i billedet, og ja måske det kan være en årsag til proppen. Både min mor og min søster har flere former for allergi, så det kunne tænkes jeg også har fået noget.

  Og til Persille, ja din historie minder desværre meget om min, og jeg kan sagtens sætte mig ind i din situation. Men jo, det kan jo være at massage ved kæberne omkring øret kan hjælpe ?
  Jeg håber Akupunktur kan hjælpe på din prop i øret.

  Endnu engang tak for jeres gode råd.
 • Indstillinger
  Det passer jo egentlig godt med allergi giver hævelse og hvis øregangen i forvejen er smal og der er spændinger, så skal det jo blive tosset.
  Jeg har også lidt allergi, så måske hænger det hele sammen.
 • Indstillinger
  Hej med jer.

  Endnu engang tak for et godt forum.

  Ak ja...Så er min prop i højre øre kommet tilbage - og jeg har haft den "on & off" i en lille uges tid nu, øv !!
  Jeg var forbi min ørelæge her i Ballerup i onsdags og hun sagde det samme som sidst, fine trommehinder, fin gennemgang osv osv....
  Dog har jeg istedet for Flixonase, nu fået Nexonase tror jeg den hedder og som kræver recept men syntes ikke den har hjulpet endnu, trods jeg har brugt den i et par dage nu.
  Er virkelig ved at blive skør af denne prop - og aner snart ikke mine levende råd. Jeg har et job med meget udadvendt kontakt, både på telefon og møder - og jeg har efterhånden meget svært ved at koncentrere mig om det. Desuden bliver jeg fortsat meget træt når jeg har proppen, og det eneste som virkelig har hjulpet er de her Otrivin næsespray fra Tanken eller Supermarkedet. Men det kan jeg jo ikke blive ved med.

  Overvejer at tage kontakt til min sundhedsforsikring via arbejdet på mandag og høre ad, om de kan hjælpe, for jeg har førsr tid på Hillerød Sygehus den 11/8 igen, og det tror jeg ikke jeg kan vente på.

  Så hvis der er nogle af jer som har en kur eller et godt råd, vil jeg tage imod det med kys hånd.

  Mvh.

  Martin
 • Indstillinger
  persille1persille1
  Redigeret 19 juli, 2020, 10:34
  Ja, massage omkring øret og kæben, som jeg har skrevet.
  Sjovt nok har jeg også en "prop" i højre øre. Jeg prøvede otrivin, som jeg har stående, det hjælper lidt. Men, som du siger det kan man ikke blive ved med, så skader det slimhinderne.

  Massage hjælper. Rådet kommer fra en øre næse hals specialist.
  Man kan eventuelt selv masserer, det gør jeg. Andre har før skrevet om det samme og jeg har hver gang svaret og fortalt om spændinger, der kan give propper.
  Men det lader faktisk til det råd er for nemt, for tilsyneladende tages det ikke alvorligt. Er det ikke en fin diagnose kan det ikke bruges.
 • Indstillinger
  Persille1, du har vel ikke en adresse eller hjemmeside til den zoneterapeut du brugte? Jeg har også fået pludselig fået tinnitus i det ene øre samtidig med jeg har fået propper i ørene.
Log in eller Registrér for at kommentere.