Netdoktor.dk - Danmarks uafhængige leksikon om sygdomme
Indstillinger

P piller!!

Redigeret 15 december, 2016, 08:32 i Prævention
Hej jeg er lige blevet færdig med min første pakke p piller og er lige begyndt på min anden pakke. Mit spørgsmål er så hvis min kæreste er kommet op i mig, kan jeg så risikere at blive gravid eller hvor lang tid tager det for p pillerne virker?

Kommentarer

 • Indstillinger
  CITAT

  Hvornår virker p-pillerne?

  •P-piller virker med det samme, hvis du begynder at tage dem første menstruationsdag


  •P-piller virker også i de 7 dage, du holder pause


  Jeg har læst p piller ikke er 100% sikre, men næsten. Når du ved så lidt om p piller, så mener jeg du burde sætte dig ind i hvilke fordele og ulemper der kan være. Mange bliver overraskede over der kan være bivirkninger.

  De nye p piller giver større risiko for blodpropper.

  Er man ikke udvokset endnu kan p piller stoppe væksten.

  http://www.netdoktor.dk/sunderaad/fakta/p-piller.htm
 • Indstillinger
  Hej Smukke22

  Hvis det er første gang, at man tager p-piller eller første gang efter en lang pause, er man beskyttet fra første da, hvis du tager din første p-pille i løbet af de første 5 dage af din menstruation. Hvis du starter senere end disse 5 dage, virker p-pillerne først beskyttende efter 7 dage, hvorfor det er nødvendigt at anvende anden form for prævention som f.eks. kondom. Du kan læse mere her, da det har givet mig rigtig god information. Der er også en lille video af en overlæge, som forklarer omkring det hele:

  https://www.practio.dk/artikler/hvornaa ... r-p-piller

  Når du er færdig med et p-pille-ark, er det vigtigt, at du starter korrekt op igen på det nye ark, så du ikke får en længere pause end, hvad meningen er, da du ellers ikke vil være beskyttet.

  Jeg håber, at informationen kan hjælpe dig.

  MVH J
Log in eller Registrér for at kommentere.