Hjem Kræft Åben debat om kræft

Så tror jeg atter den er gal... men kan det virkelig passe?

Redigeret 13 juli, 2015, 18:26 i Åben debat om kræft
Jeg har haft underlige udviklinger i min hud i alle dele af min krop pånær hoften og nedadtil; pigmentforandringer så jeg har to-tre pletter på maven hvori hudpigmenten er brunlig, ryggen er fyldt med ar og stadigt-nydannede "bumser" som jeg plejede at kalde det, men for hver bums jeg har haft siden sidste jul, har der permanent været efterladt et mærke efter selve "bumsen" er væk (jeg piller i det - nok for meget.)... nå ja, og så også lige en udbulende... whatever det er på min højre arm. Ikke særligt stor men forholdsvist hård i konsistens.

Men det værste er, jeg har siddet og søgt på google inden jeg ringer til min hudlæge (endelig!) i morgen og jeg er kommet forbi nogle lidt skræmmende billeder af Basalcelle kræfttypen. Nogle af billederne viser præcis de samme slags mærker jeg har rundt omkring på kroppen. Jeg prøvede at tage billeder med min mobil for at sammenligne i dag, og jeg kan efterhånden ikke se hvad det ellers kunne være.

Den der skræmmer mig mest er den på den højre arm. Den ser snarere ud som malignt melanom end de andre på min krop og jeg mindes også at jeg for snart 10 år siden havde en lignende "bums" på min venstre hånd som tog mere end en uge for at forsvinde helt, og måden huden helede sig på så sygt ud, og jeg har et stadigt-synligt ar fra det.

Jeg ved ikke om det kan passe, men jeg har haft nogle meget gentagende symptomer som kom og gik lidt de sidste 10 år, men i de sidste 5 år har de været mere pågående... men alligevel... 5 år? Kan man have kræft og overleve af det så længe?

De meget tydelige og fysisk beviselige symptomer er først started sidste år, men jeg har haft de samme følelige symptomer og anet at der har været noget i vejen i årevis, gennem efterskole og gymnasiet - jeg er 21 år gammel.

Jeg kunne godt bruge et par ord lige nu, til at få styr oppe i hovedet. Jeg kan ligge billeder ud hvis nogle kan vurdere dem. Jeg ved bare at ventetiden til hudlæge kan være flere måneder, og jeg er allerede ved at bryde sammen af stress over at uret måske tikker for mig lige nu.

Kommentarer

 • Jeg forstår ikke rigtigt, hvorfor du er så nervøs. Jeg tror det er "skøre" tanker, hvis jeg skal være ærlig.
  Din læge skal også først give dig en henvisning til hudlægen og din læge kan sagtens tage stilling til om det er noget eller ej. Så der er ikke noget med du skal vente i flere måneder. Hvis din læge mener det er noget alvorligt kommer du hurtigt til.

  Alle mennesker har da pletter på kroppen. Brunlige pletter er ikke farlige og piller du i bumser kan du nemt få nogle små ar. Du har et ar efter "noget" på din hånd. Ja så er det i hvert fald ikke hudkræft, for så var det ikke helet.

  Jeg har set hudkræft. Det sår er kun et sted og det forsvinder ikke uden operation.
 • Jeg er blevet henvist til en hudlæge, og har lige fået bestilt en tid i Juli. Min læge var sådan lidt tvivlsom men han sagde "jeg har aldrig set det der før", så der er en grund til at jeg har lidt svært ved at sove på sådan en kommentar.

  De brunlige pletter er ikke de der små nogen folk har hist og her. Den har vi jo alle. Nej, det er en ret tydelig og bemærkelsesværdig pigmentplet af brun hud som sidder lidt over navlen, og over 15 tydelige ar og lignende pletter på ryggen.

  De er alle kommet efter det har været bumser, da jeg tænkte det kunne være akne, men en billedsøgning viser billeder som ligner typiske bumser, bare meget ekstremt og i stor hyppighed.

  Jeg har bumser som bliver til sår, og sårene har efterladt ar og nu også disse underlige brune pigment pletter på maven, og et af dem har en skorpe som ikke har helet siden... Februar, tror jeg?

  En ting er at jeg ikke skal vise min krop foran andre. Jeg undgår lige svømmehallen pt. (æv!) men en anden og mere vigtig ting, er jeg har og tænker om jeg måske har kræft, dagen lang, og har gjort det i flere måneder.
 • Det er jo en lidt anden forklaring end den første. Hvis der er en skorpe, som ikke forsvinder er det jo mærkeligt. Men skulle det være kræft kan det sagtens være godartet og nemt at fjerne.
  Ingen på en debat kan fortælle dig hvad det er er, du må vente til du kommer hos specialisten.
  Man kan sagtens have en brun plet med skorpe, jeg kradser dem af. Men hvad din plet er for noget kan ingen vide, man skal se den.
 • Jaeh, ventetiden til d. 4 juli er stadig ret lang når man går med disse bekymringer.

  Jeg tror det der gør mig mest bange er at det ikke bare er en, men flere som har været der siden jul.

  Hvad findes der af andre årsager? Det dem jeg har på ryggen er sår, og de har ryggen til at se meget plettet ud, (de er op til 1 cm i diameter) men en af dem jeg har på maven ligner bare normal hud som er helt brun i kontrast til resten af huden.

  Jeg har også fået en på armen nu.

  De fleste af dem kommer efter bumser som jeg kommer til at pille ved. Jeg har bare aldrig før oplevet at en lille bums på 1mm bliver til it kæmpe sår på mere end 1cm som efterlader pigment efter selve skorpen falder af.

  Det havde været nemmere at forklare for et par måneder siden fordi lige nu er der adskillige ting, bumserne, ren hud med pigment og de der år på ryggen, men alt er jo relateret til min hud.

  Jeg regner heller ikke med at få noget helt konkret svar fra jer, men det kunne være beroligende hvis en af jer kender til dette, eller kender diagnoser (som ikke er kræft) det også kunne være.

  Jeg opdagede på google at der i Australien er blevet opdaget en form for "bumsekræft" som vidst er endnu mere dødelig end modermærkekræft hvis bumserne ikke bliver fjernet inden for 2 måneder (i så fald er jeg fucked)
 • Der findes forskellige hudlidelser, som ikke er kræft. Jeg har fornylig set det hos en. Huden blev underlig rød, og blev til sår. Det var meget, meget slemt. Det bredte sig til det meste af kroppen. Det var IKKE kræft, men en eller anden hudlidelse.

  Kan det ikke berolige dig en smule. Det behøver absolut ikke at være kræft og det tror jeg heller ikke det er. Noget siger mig, det er det ikke. Jeg plejer at have ret, når jeg mærker det.
 • Tak for dit svar. Det er meget beroligende :D
  Heldigvis er jeg faldet lidt ned igen. Der er stadigt mærker på huden som nok aldrig forsvinder tror jeg, og jeg har fået endnu en på maven, men jeg tager til hudlægen snart, så jeg forhåbenligt kan få at vide hvad der lige sker for min krop.

  Psykisk har jeg fået det lidt bedre i de sidste par uger. Er også startet på en ny uddannelse, så jeg har mere styr på sengetiderne og føler mig mere frisk på daglig basis, hvilket har fået mig til at tænke mindre på alle de fysiske problemer jeg har haft.
Log in eller Registrér for at kommentere.