Netdoktor.dk - Danmarks uafhængige leksikon om sygdomme
Indstillinger

Hudprøve

Redigeret 11 november, 2015, 02:04 i Åben debat om hud og hår
Hej,

Jeg er en mand i starten af 20'erne og har i 5-6 år haft et stort område på den ene side af halsen, der er markant mørkere end resten af min hud.

Jeg troede det var grundet en overproduktion af melanin - men har prøvet cremer der direkte skulle sænke produktionen af melanin uden det hjalp.

Området er primært under skægget, og det er tydeligt at mit skæg også vokser meget hurtigere der hvor huden er mørkere - hvilket også er generende. Jeg har forsøgt at få henvisning til hudlæge, men den praktiserende læge er ikke meget for at skrive henvisninger.

Er det muligt at få taget en hudprøve andre steder end hos en hudlæge?

Kommentarer

  • Indstillinger
    Der er desværre stadig praktiserende læger, der tror, de ved det hele, men det gør en praktiserende læge ikke. Han/hun ved lidt om det hele, og den gode praktiserende læge er vel den, der netop erkender egne begrænsninger og sender videre til speciallæge ved den mindste tvivl.

    Jeg foreslår, at du igen går hen til din læge og simpelt hen insisterer på den henvisning - der efter smider du læge langt pokker i vold og finder en anden, der ikke er bange for at spørge specialister til råds.

    I og med, at du har haft dette problem i årevis, er det givet ikke noget meget alvorligt, men også du har krav på en ordentlig diagnose.
  • Indstillinger
    Ja, uvisheden om tilstanden gør problemet værre end det bør føles. Det er lettere at affinde sig med en gene, hvis man har fået en gennemført bekræftelse af, at det ikke kan behandles. Så kan jeg bedre acceptere tilstanden og komme videre.

    Jeg overvejer nu muligheden for at melde mig ind i sygesikringsgruppe 2, så jeg mod betaling(med tilskud) kan komme til specialister uden at skulle tigge om henvisning. Jeg er indstillet på at ofre lidt kapital hvis det giver mig mere fleksibel adgang til en kvalificeret vurdering ved eventuelle problemer i fremtiden. Ville blot høre om der var andre steder man kunne få foretaget en sådan prøve - men nu er der heldigvis én vej her.

    Tak for svaret, og god påske!
  • Indstillinger
    Nandos1, det kan jeg kun anbefale. Jeg var engang så velhavende at jeg selv kunne vælge og det er skønt. Penge styrer desværre verden.
Log in eller Registrér for at kommentere.