Netdoktor.dk - Danmarks uafhængige leksikon om sygdomme
Indstillinger

Ondt bag hælene, når de er 'kolde'?

Redigeret 15 marts, 2015, 05:24 i Fod- og knæskader
Hej, jeg er en 14 årig gammel gymnast, og træner 3 gange om ugen i 7 timer, vi løber mest på måtter, men også ofte på trægulv. Jeg har i to og en halv måned haft problemer med mine "fødder", og ved ikke, om jeg bør tage til lægen... Jeg har ondt bag begge hæle (ikke i lægen, men lige under knoglen bag på hælen) hver gang jeg ikke er varm dvs. Når jeg vågner, eller hvis jeg har siddet stille, også bevæger mig. Det går over eller bliver bedre, når jeg har gået lidt eller er blevet "varm". Det er præcis samme sted hver gang, og jeg er begyndt at have ondt når jeg rør ved punktet. Det er svært for mig at se, om det er hævet, da smerten er i begge fødder dog værst i venstre.

Jeg er blevet meget i tvivl på det sidst og ved ikke om det bare er noget jeg bilder mig ind. Jeg tager isotretionin 1 gang hver dag og har gjordt det i 4 måneder, kan det være derfor?

Ved ikke om det bare er mig der er overfølsom, men eftersom at det har været et problem for mig i to måneder, og ikke bliver bedre, tænkte jeg, om nogle havde nogle ideer til hvad jeg kan gøre?.

Kommentarer

  • Indstillinger
    Der kan være meget alvorlige bivirkninger ved det middel du tager. Bl.a. muskelsmerter, som noget af det mindste. Jeg forstår slet ikke det middel gives til nogen. Men det er så bare min mening.


    Der er også noget, der hedder hælspore.

    http://www.netdoktor.dk/sygdomme/fakta/haelspore.htm

    Jeg ved ikke om så ungt et menneske også kan få dem/det, men intet er vel umuligt.

    Jeg var hos en specialist for kort tid siden. Jeg har nemlig meget ondt i mine fødder. Han sagde det ikke var sundt at løbe så meget som nogen gør. Deres fødder bliver ødelagt. Så nu ved du det. Mit råd er lad din læge se på fødderne. Pas på dine fødder, for det kan komme til at gøre mere end ondt.
  • Indstillinger
    Jeg er meget enig med persille, at det er noget skrap medicin du tager, men om det er det, der giver dig problemer, kan jeg jo ikke vide, men det er rigtigt, at det kan give muskelsmerter.

    Men du skal passe godt på dine fødder, og jeg er ikke vild med at du løber på et hårdt underlag, nej jeg synes du skal købe dig nogle gode løbesko, der er stødabsorberende, og så passe på, at du ikke overanstrenger dine fødder.

    Jeg har selv prøvet at have smerter bag på hælen, og hos mig kom det efter at jeg havde gået meget på bare fødder, inden døre. Hos mig var det fra achillessenen, som er hæftet bag på knoglen i hælen.

    Du skal også tænke på afsættet når du løber og om din løbestil er rigtigt.

    Ja der er meget du skal overveje inden du løber igen:-)
  • Indstillinger
    Jeg hæfter mig mere ved, at du kun er 14 år. Er der overhovedet ikke nogen fagligt kompetente omkring dig i den noget voldsomme træning?

    Du er ikke færdigudviklet, og bl.a. derfor er det endog meget vigtigt, at du ikke får ødelagt dine led og muskler - og den slags bør der være nogle kompetente voksne, der skal holde øje med.

    Det er da både sundt og godt at dyrke motion, men 7 timer af gangen vil jeg mene er ude i ekstremerne, og mere skadeligt end godt er. Det kræver da i den grad, at der er virkelig faglig ekspertise med. Og jo - naturligvis skal der sørges for det rette fodtøj til den slags, men det skal en 14-årig altså ikke selv vurdere, stadig voksne fagligt kompetente.

    Hvor er dine forældre i det her?

    Selvfølgelig skal du lægeundersøges, men det skal du ikke være alene om; der skal voksne med.

    Det er vel også en læge, der har udskrevet denne medicin til dig? Og denne læge er vel forhåbentligt informeret om dit motionsniveau? Men - jeg er ikke sikker på, det skal være den læge, der skal have ansvaret for dine videre undersøgelser, for en læge, der udskriver den slags medicin - som jeg gætter er mod akne - til en så ung pige, bør efter min mening slet ikke praktisere.
  • Indstillinger
    Jeg er enig med jer begge to, Sofie og lotte. Det er så sandt hvad I skriver.

    Og så skrev du noget lotte123 som jeg tænkte, men ikke turde skrive. Jeg har også kendskab til en, som fik medicinen. Jeg tror den påvirker nerverne eller kan gøre det, endda meget alvorligt og efter min ringe mening skulle den slet ikke bruges.

    Løb, man skal passe meget på kunne jeg forstå på specialisten. Det lå i luften han havde god kendskab til løbeskader. Fodtøjet skal være helt i orden og der kan løbes for meget.
Log in eller Registrér for at kommentere.