Hjem Øjne Åben debat om øjne

Pludselig farveblind?

Redigeret 23 februar, 2015, 14:29 i Åben debat om øjne
Hejsa.
Jeg er en ung kvinde på 22 år. Jeg dyrker motion, lever sundt og har aldrig rigtig fejlet noget.
For et lille år siden sad jeg med mine forældre i stuen, og snakkede om vores sofa. Jeg mente at den var grøn og de mente at den var blå. Det kom fuldstændig bag på mig. Jeg tog diverse farvetest på nettet, og det gik op for mig, at jeg på nogle af billederne ikke kunne se tallene eller figurerne som skulle være i billedet.
Jeg kan huske, at jeg fik taget en farveblind test af skolelægen fra folkeskolen og der var jeg ikke farveblind.
Jeg bruger dog kontaktlinser/briller med 'høj' styrke (-6 og -5) og fik briller da jeg gik i første klasse.
Jeg har ikke tænkt mere over, at jeg højest sandsynligt er farveblind indtil i dag. Jeg blev nysgerrig og gik ind og læste om farveblindhed på denne hjemmeside. Jeg fandt det mystisk, at der ikke stod at det var 'normalt' pludselig at blive farveblind, men i stedet så jeg en masse bekymrende sygdomme ift. at pludselig at have erhvervet farveblindhed.

Det er her at mit spørgsmål kommer: er det normalt at man pludselig kan blive farveblind eller skal man tage det alvorligt og søge læge?

Mvh. Kristine

Kommentarer

  • Kære Kristine - alt andet lige, så skal en hvilken som helst stor ændring i synet tjekkes. Og farveblindhed er er stor ændring. Det bedste ville være at ringe til en øjenlæge for at blive undersøgt - man behøver ingen henvisning fra egen læge, men kan selv finde frem til en og ringe.
  • Tusinde tak for svar. Nej det er lidt mystisk.
    Jeg var til kontaktlinse kontrol i går, og er steget med -1 på hvert øje på et halvt år. Så et eller andet mystisk sker der lige nu.
    Jeg har fået en tid hos en læge, da jeg har hørt, at det kan tage lang før man kan få en tid hos en øjenlæge uden henvisning.
    Så det bliver 'spændende'. :-)
  • Hej Kristine - håber, at du nu har fået de henvisninger, der skulle til - og fået undersøgt din situation!
  • Jeg har fået en henvisning fra min læge, og skal til en øjenlæge som er specialiseret i øjensygdomme her på torsdag. Så jeg krydser alt hvad jeg har for, at det ikke er noget alvorligt :-)
Log in eller Registrér for at kommentere.