Hjem Sport, motion og ernæring Sportsskader

Skulderskade, blokade osv.

Redigeret 16 december, 2014, 04:24 i Sportsskader
Hej!

For 4 år siden væltede jeg på ski hvor jeg faldt direkte ned på min venstre skulder. Efter faldet havde jeg ondt i skulderen og albuen. Pga. smerten i albuen blev jeg kun undersøgt for brækket albue hvilket jeg ikke havde. Den var ikke gået af led eller noget, men jeg havde enorme smerter flere uger efter.

Efter noget tid begyndte jeg at kunne mærke at der var noget galt med min skulder - det gjorde ondt når jeg lå på den, når jeg skulle tage noget op nede fra gulvet (en pose, taske eller lign.), det gjorde ondt når jeg tog armen over hovedet. Pludselig opdager jeg at jeg kan skubbe min skulder frem, sådan at det lignede at skulderen hoppede ud af selve skålen og at jeg kunne trække i min arm, hvor der så kom et stort "hul" mellem der hvor skulderen burde sidde fast. Det kan jeg ikke på min højre skulder!

Jeg blev derefter henvist til en specialist, som i første omgang sagde at jeg skulle opereres, men der blev valgt at jeg skulle i genoptræning. Efter mere end 6 måneders genoptræning er der stadig ingen resultater. Jeg vælter en dag til idræt, hvor jeg stod på hænder, hvor min skulder sagde et kæmpe knæk, hvor jeg faldt hårdt ned på gulvet. Skadestuen mente at min skulder havde været ude af led, men var selv hoppet på plads igen. Jeg bliver henvist til læge igen, bliver sendt til genoptræning igen - stadig ingen resultater.

3. gang jeg bliver henvist til klæge efterfulgt af en henvisning til genoptræning takker jeg pænt nej og giver op.

Så vælter jeg igen til idræt, dog ikke ned på skulderen, men efter det beslutter jeg mig for at blive fritaget fra idræt, af frygt for at der skal ske en yderligere skade.

Jeg bliver derefter henvist til Vejle sygehus, hvor de efter en 3. MR-scanning kan se at der er en revne i skulderledlæben. Jeg får af vide at jeg skal opereres pga. mine daglige smerter og løsheden i min skulder.

Jeg bliver henvist til Odense, hvor jeg får af vide at det ikke er sikkert at der overhovedet er noget galt med min skulder, andet end at der kan være noget irritation inde i selve ledet, så jeg får lagt en skulderblokade. Så nævnte han også at jeg var en smule hypermobil i mine led, og derfor kunne det godt være det der var galt.

Men er det normalt at kunne gøre det med sin skulder efter et fald? Jeg var jo hypermobil inden faldet, hvor jeg aldrig i mit liv har mærket til noget i skulderen, og jeg har danset, spillet håndbold, badminton, stået på hænder, klatret osv.

Jeg er rigtig rigtig frustreret for lige nu, et døgn efter skulderblokaden, har jeg ret ondt i min skulder. Jeg kan stadig skubbe og hive den som før og jeg kan simpelthen ikke forstå hvordan flere overlæger kan afvise mig og sige at din skulder er helt okay når jeg kan flytte rundt med skulderen.

Er det normalt at man kan det med sin skulder? Og er det normalt at man har enormt mange smerter i skulderen efter en blokade? Og er der andre end mig som har den samme skade i skulderen?

Jeg er frustreret og har brug for en som gider at lytte til mig.

Kommentarer

Log in eller Registrér for at kommentere.