Netdoktor.dk - Danmarks uafhængige leksikon om sygdomme
Indstillinger

D-vitamin mangel?

2

Kommentarer

  • Indstillinger
    Hej Rikke,

    Godt at høre du har fået det bedre, kunne bestemt godt lyde til at det var mangel på D-vitaminer der var problemet. Hvilken vitaminpille har du valgt, fik du nogen anbefalet af lægen eller gik du bare ud og købte?
    Min kæreste har selv haft lignende problemer før (dog ikke så slemme som dine), hvor det også tydede på mangel på D-vitamin. Men hun valgte at finde sådan et kosttilskud specielt til kvinder (http://www.forevershop.dk/side.asp?Id=193974) som udover D-vitamin også indeholder en masse andre vitaminer som åbenbart er vigtige for kvinder.

    Jeg har ikke den store forstand på det , men hun synes det har virket. Jeg ville egentlig bare gerne høre hvilke piller du tager? Så er det nemmere at sammenligne og se om hun evt. også skal have dem med eller det er nok med de piller hun tager nu :)
  • Indstillinger
    Lægen sagde ikke et specielt mærke, men at jeg skulle have nogle der indholder 35mg. :-)

    Så jeg gik egentlig bare ned på apoteket og sagde jeg skulle have d-vitamin piller der indeholder det. Dem jeg tager hedder bare Apovit kosttilskud D3-vitamin. Man kan få med forskellige mg i, men der står på dem, hvor meget der er i. :-)

    Derudover tager jeg en ganske almindelig multivitamin pille så jeg er sikker på at få de andre vitamin piller oveni, jeg mærker bedring hele tiden. At jeg er små sløj lige nu tror jeg ikke har noget med det at gøre længere, der er jo mange der er syge for tiden og det er jo også lidt en omvæltning for kroppen pludselig at få vitaminerne igen.

    Jeg er i hvert fald positiv! :-)
    http://www.apovit.dk/d-vitamin-35-g

    ^ Der er et link til dem jeg får der. :-)
  • Indstillinger
    Tak for hurtigt svar, Rikke. Jeg må give lyd videre til kæresten så hun også får det at vide og så må hun se om det er noget hun skal bruge også :)
  • Indstillinger
    Jeg skal op og have testet mit B vitamin i dag (har en masse helbredsmæssige symtomer) og læste i et andet forum for et par mdr siden at det var vigtigt at man fik testet andet end bare "B 12 vitamin" og at man skulle huske at sige til lægen at der skulle krydses af i andre felter end bare "Homocystein (HCY)" som vist nok er B 12 vitamin testen - hvis man også vil have testet de andre B vitaminer så skal der altså krydses af i flere felter - -nogen der har et bud på hvad det har været for nogle ekstra felter ?

    Jeg skal have testet for alle vitaminer og i sær ALT der har med D og B vitaminer + folsyre og dertil hørende vitaminer/mineraler - så skriv endelig hvad det er jeg skal sikre min læge får krydset af i...

    mine symptomer er følelseløshed og snurren i arme og ben, og jeg kan ikke tåle "tryk" fra tætsidende tøj/sko (det gør ondt) - det har stået på i 1 år nu, og jeg er snart ved at gå i panik.

    video og symptomerne som de var da de startede (de gør det stadig men dengang det startede havde jeg bare ikke ondt, det kom til senere - og nu er det nærmest ulideligt)

    https://www.youtube.com/watch?v=CskQy57-FBw

    https://www.youtube.com/watch?v=vggrNo7SX_c
  • Indstillinger
    Hej BriankDK1968

    Jeg vil også anbefale, at du får testet Magnesium og især Selen.

    http://sund-forskning.dk/artikler/ny-vi ... t-problem/

    Selen har bl.a. indflydelse på forebyggelse af prostatakræft, styrkelse af immunforsvaret, opretholdelse af et normalt stofskifte. Danskere får generelt for lidt selen igennem kosten fordi den danske jord ikke indeholder tilstrækkelige mængder af dette stof.

    Magnesium er ligeledes en vigtig del af energistofskiftet og indgår som cofaktor i over 300 enzymer. Mænd skal have omkring 350 mg magnesium om dagen og 280 mg til kvinder. Seneste forskning omkring magensium viser, at magnesium muligvis er vigtigere end calcium når det kommer til knoglesundheden.

    http://sund-forskning.dk/artikler/forsk ... e-knogler/

    Jeg fik konstateret for lavt indhold af begge stoffer til trods for mine anstrengelser for at få det hele igennem kosten. Nu tager jeg selenoprecise hver dag og magnesium.

    Mvh Martin
  • Indstillinger
    Hejsa

    Jeg tager disse 2:

    Mablet

    http://www.med24.dk/vitaminer-mineraler ... ts_id/4481

    og denne:

    Organisk Selen
    http://www.helseplus.dk/shop/vitacare-o ... oC1J7w_wcB

    Og så er jeg lige startet på denne:

    http://www.apoteket-online.dk/dailycare ... -micg.html

    plus en masse andre ting/mineraler/vitaminer
  • Indstillinger
    Hej BriankDK1968

    Har du fået svar fra din læge? Kunne godt tænke mig at høre om resultatet?

    Du må også endelige skrive om det hjælper med de ekstra vitaminer og mineraler, du tager. Det kunne være interessant at høre om.

    Mvh Martin
  • Indstillinger
    alt så normalt ud......

    og ingen forbedring med alle de mineraler og vitaminer jeg tager.....

    hvad er det du har af problemer Martin ?
  • Indstillinger
    Hej. Jeg kan falde i søvn flere gange om dagen. Det har jeg gjort i 30 år nu. Til foredrag og film f. eks. Og herhjemme efter frokost og midt på eftermiddagen og efter aftensmaden. Min mand synes, at det er så slemt, at han mener, at jeg er syg. Jeg tror selv, at det er kedsomhed/psykisk træthed eller narkolepsi. Kroppen bliver tung og træt, og jeg falder i søvn i måske 1 time. Kan også tro a t det er stress. Jeg vil nu nok gå i gang med en kur med D3-vitamin på 85 ug
  • Indstillinger
    Hej Tulle

    Hvis jeg var dig, ville jeg gå til læge først. Hvis du faktisk mangler et eller andet, så er det vigtigt at vide, hvor slemt det er, inden du går i gang med at behandle dig selv.

    Du skriver, at du tror, at der er tale om kedsomhed/ psykisk træthed eller narkolepsi. Jeg vil gøre dig opmærksom på, at der også kunne være tale om søvnapnø, der er en tilstand, hvor man under søvnen ofte holder pause i vejrtrækningen. Det giver en meget dårlig søvnkvalitet, hvilket bevirker, at man er nødt til at sove virkelig meget for at forsøge at få den hvile, kroppen har brug for.

    Her kan du læse om søvnapnø:

    http://www.netdoktor.dk/tema/soevn/soevnapnoe.htm

    Men gå nu til læge, så det kan blive undersøgt, hvad du fejler.

    Mange hilsner

    Kameliadamen
Log in eller Registrér for at kommentere.