Netdoktor.dk - Danmarks uafhængige leksikon om sygdomme
Indstillinger

Ung kvinde mistet lugtesans - ingen allergi - HJÆLP!

Hej alle! Jeg skriver herinde fordi jeg er ved at miste håbet. Januar i år (2014) begyndte jeg at ligge mærke til at jeg ikke kunne dufte/lugte ting som andre kunne, og har siden da nærmest ikke haft nogen lugtesans. Jeg kan f.eks. stikke snuden helt ned i en gang hakket hvidløg uden at kunne dufte noget, kan heller ikke dufte parfume eller noget som helst andet. Dog synes jeg at jeg svagt kan dufte milde dufte, når de er helt tæt på, f.eks. min hud eller et dynebetræk hvilket jeg synes er meget mærkeligt...

Jeg har været til en næse/hals specialist, som har kigget i min næse og hun kunne ikke se andet end at mine næseslimhinder er irriterede. Hun gav mig en næsespray med binyrebarkhormon jeg skulle bruge i en måned. Det hjalp ikke, og derefter blev jeg CT scannet i mine bihuler. Scanningen viste så at jeg havde væske i min venstre kæbehule, men hun sagde til mig at det var meget normalt og at hun ikke kunne tilbyde mig videre behandling. Hun mente ikke at væsken burde have nogen effekt på lugtesansen da kæbehulen sidder så langt fra lugt nervecentret.

Jeg er ryger, men har aldrig haft problemer med min lugtesans i den forbindelse... Jeg forstår bare ikke hvordan min lugtesans kan forsvinde så drastisk og forblive væk. Jeg føler mig tit lidt snottet i næsen og småhoster lidt, men jeg har ingen allergier overhovedet (er blevet testet for alt).

Det skal så siges at jeg for en måned siden var syg og derfor brugte en alm. næsespray i en uges tid, og på fjerde dagen kunne jeg svagt dufte da jeg gik forbi bageren, og jeg kunne dufte andre ting i de dage også, så tror altså ikke mit lugtcenter eller nerver fejler noget.

- Derudover har jeg altid haft lidt hudproblemer i form af eksemudbrud (heller ikke allergi relatreret). Dette har jeg været i lysbehandling for samt fået hormoncremer til at fjerne mine udslæt...Kan dette have en sammenhæng?

Jeg er så ked af ikke at kunne dufte når nogen siger "ejj duft lige efteråret" eller den gode mad... Har lige købt en ny parfume som jeg ikke aner hvad dufter af. Smagssansen er jo også meget nedsat og kan derfor ikke smage de "specifikke kendetegn" af mad, kun sødt, salt, bittert osv...

Kan mærke det gør mig utroligt ked af det efterhånden, jeg føler mig konstant tung i hovedet fordi jeg aldrig får den opfriskende duft når jeg åbner vinduet...
Føler lidt jeg går i en stor indelukket kapsel og det gør mig enormt træt...

Jeg har læst på alle mulige forummer og har stort set prøvet alt: saltvands skylninger, B12 tilskud og zink tilskud...(er også blevet testet for vitaminmangel og lymfeknude forandringer og alle mine tal er i orden)...

Derudover vil jeg lige sige at jeg stopper med at ryge i næste måned når jeg har råd til en e-cigaret...Men igen, tror jeg altså ikke at det overordnede problem skyldes rygningen for det har aldrig påvirket mig før...

Er der nogen der kan hjælpe mig? Jeg er bange for at gå hen og få en depression af det her :( Håber nogen derude vil tage sig tid til at læse mit indlæg og har nogle gode forslag eller observationer!

Tak på forhånd,

V.h. Lea

Kommentarer

  • Indstillinger
    Jeg har været vidne til at en kvinde på ca 40 år fik lugtesansen tilbage af en lille asiatisk mand ved Frederikssund han hedder Ossa Voravong (søg på Google).
    Der er ingen tilskud til det han kan.
    Det koster 300 om du er der 5 minutter eller 1time.
    Ring efter kl 8 inden kl 9.
    Han har altid travlt (mange kunder).
    Jeg gik til fys i 2 år 2 gange om ugen for piskesmæld, men var kun hos ham 2 gange for 8 år siden og har ikke haft noget siden.
    Jeg er normalt ikke til sådan noget alternativt noget, men ham her er ikke en fupmager.
    Han bor og praktiserer i hans lille gule sommerhus.
  • Indstillinger
    Ok! Tak for dit svar :) Det lyder også meget billigt synes jeg... Skal bare høre, er det akupunktur eller hvordan behandler han?


    V.h. Lea
  • Indstillinger
    På den måde du har brug for. Ja også nåle.
  • Indstillinger
    Hej LeaMarie28
    Det lyder for mig som om du har noget med nakken, du har ikke tilfældigvis været ude for et piskesmæld? Et piskesmæld kan i meget høj grad gøre noget ved ens lugtesans og lugtesansen påvirker også smagssansen, da lugtesansen er en del af smagssansen?! Uanset om du har piskesmæld eller ej, så er mit råd, opsøg en KST terapeut og få min. 2-3 behandlinger her :-)
    mvh
    Bjørk
  • Indstillinger
    Jeg er ryger, men har aldrig haft problemer med min lugtesans i den forbindelse...
    citat slut

    Min mand er også ryger og han kan ikke lugte noget. Jeg har aldrig nogensinde røget og har en fin duftesans. Men da jeg havde været sammen med ham i nogle år, hvor han røg, mistede jeg langsomt mere og mere min lugtesans.
    Samtidig begyndte jeg at hoste og mine øjne løb i vand. Vi blev enige om han kun skulle ryge i et rum.
    Jeg fik langsomt min lugtesans tilbage. Jeg tror rygning spiller en meget stor rolle.
  • Indstillinger
    Manglende lugtesans kan i nogle tilfælde skyldes belastning med diverse tungmetaller (der er f.eks. tungmetaller i tobaksrøg og svejserøg).
    Søg på emnet på engelsk f.eks. hvad Prof. Richard L. Doty skriver.
  • Indstillinger
    Jeg havde mistet smags- og lugtesansen i 4 år. Havde fået undersøgt lugtesansen hos specialist og fået ct-scanning af hjernen for evt. Blodpropper. For 1/2 år siden startede jeg en rodbehandling hos tandlægen af de øverste hjørnetænder, hvor tandlægen konstaterede en del betændelse. Jeg fik penecelin indsprøjtninger i gummerne og er nu ved at være kommet betændelsen til livs. Det fantastiske er, at jeg samtidig er begyndt at kunne smage og lugte igen. Tandlægen havde oplevet dette flere gange. Hans teori er, at betændelsestilstanden går videre op gennem kæben til kæbehulen, og at lugtesansen så bliver skadet af betændelsen. Skønt at kunne smage igen og lugte foråret☺️ V.h. Ulla
Log in eller Registrér for at kommentere.