Netdoktor.dk - Danmarks uafhængige leksikon om sygdomme
Indstillinger

DR1 søger unge til dokumentarserie om ensomhed

Redigeret 15 oktober, 2014, 07:26 i Spørg Netdoktors brugere
Har du til tider følelsen af at være isoleret fra resten af verden? Er det lang tid siden, du har haft en ven med hjemme? Eller føler du, at du er i en krise i livet, som andre har svært ved at forstå?

DR1 søger unge i alderen 13-24 år, der føler sig ensomme i hverdagen til en dokumentarserie á fire afsnit. Dokumentarserien vil være en del af en større DR-serie, der omhandler ensomhed i Danmark.

I dokumentarserien vil vi give et indblik i de medvirkendes hverdagsliv og vise de udfordringer, der kan følge med, når man som ung føler sig ekskluderet fra fælleskabet, har svært ved at håndtere sociale relationer eller føler sig alene i en sorgproces. Det er en serie, der handler om nære relationer til familie, støttegrupper for ensomme unge, internetfælleskaber, men også om de større aspekter i livet såsom kærlighed, venskaber, sociale arrangementer, uddannelse og drømme for fremtiden. Serien er et portræt af 6-8 danske teenagere, der har taget kampen op mod ensomheden. Gennem fire måneder følger vi deres hverdag, deres følelsesmæssige op- og nedture og deres kamp for at slippe ud af ensomheden. Vi hører deres inderste tanker, vi sidder med dem i deres seng, når de ikke tør at gå i skole, og vi er med, når de søger råd hos Børnetelefonen, Ventilen og andre ungdomsorganisationer.

Ambitionen for programmet er at skabe større forståelse blandt unge og voksne for, hvad det vil sige at føle sig ensom. Ved at give de unge en mulighed for åbent og ærligt at skildre deres liv, håber vi på, at vi kan åbne op for en dialog og interesse blandt øvrige unge og derved nedbryde nogle tabuer.

Hvis du er interesseret, kan du kontakte os på mail ung@unitedtv.dk, hvor du fortæller os lidt om din historie, dine drømme for fremtiden og dit liv lige nu. Derefter vil vi tage en uforpligtigende snak med dig.

Vi ser frem os til at høre fra dig!

Med venlig hilsen
Nanna Hillig
Log in eller Registrér for at kommentere.