Netdoktor.dk - Danmarks uafhængige leksikon om sygdomme
Indstillinger

Er jeg gravid

Redigeret 7 september, 2015, 15:19 i Spørg Netdoktors brugere
Jeg er en pige på 17 år. Jeg har ubeskyttet sex med min kæreste. jeg ved godt det er dumt. vi har været sammen i snart 9 måneder og nu frygter jeg at jeg er gravid. Min kæreste trækker sig altid før han kommer, men for lidt over 2 måneder siden kom han lidt på i mig, det var ikke meget. Jeg har ikke tænkt mere over det for jeg har fået min menstruation siden, men dog er den ikke regelmæssig mere. Jeg får min menstruation hver 5. Uge nu, min menstruation er mere lys i det nu. Jeg ved ikke om det bare er mig der er bange. min marve er få cm støre stører og hård, jeg gik fra at have et hofte mål på 86cm til nu at have et på 88 cm. For godt 4 uger siden havde jeg kvalme ude at kaste op. Mit underliv er blevet så stræmt at det gør ondt når min kæreste og jeg prøver at fuldføre et sammenleje. Og jeg har lidt svegen i underlivet. min kæreste mener jeg har de vildeste humør svingninger, men selv ligger jeg ikke mærke til den lille detalje. Og jeg er konstant træt.

Hjælp mig :S er jeg gravid eller er jeg ved at få en kønssygdomme?

Kommentarer

  • Indstillinger
    At du føler dig stram og det svier har intet at gøre med en graviditet. Der kan være flere årsager, måske er du bare nervøs for om du er gravid.

    Du kan sagtens blive gravid selv om din kæreste trækker sig tilbage. Du kan også få menstruation. Så ingen kan fortælle dig om du er gravid.

    Jeg ville købe en test og få det undersøgt. Det at du kaster op kan være et tegn på graviditet. Eller skriver du uden at kaste op ?? Så kan det være nervøst.

    Man kan ikke være ved at få en kønssygdom. Enten har man den eller også har man ikke en kønssygdom.
  • Indstillinger
    Du er tydeligvis ikke intelligent/ dum.
    Du ved ikke hvordan man bliver gravid.
    Prøv at undersøge hvad der sker i dit underliv hvis du bliver gravid.
    Jeg er mand og kender svaret.

    Til andre der vil svare denne pige lad være.

    Hun vil intet lære hvis jeg/i forærer hende svaret.
  • Indstillinger
    Familiefar kan simpelt hen ikke tillade sig at fortælle en ung pige, at hun er dum, fordi hun er uvidende, og oven i købet foreslå, at man skal lade hende sejle i egen sø. Det var dog et chokerende råd.

    Desværre er det sådan nu om dage, at rigtigt mange unge simpelt ikke får nogen form for seksualundervisning - eller kun noget yderst lemfældigt, fordi forældrene/samfundet er blevet så bornerte, at de slet ikke taler med deres børn om den slags ting.

    De unge er henvist til pornofilm for overhovedet at få noget at vide, og det er helt forfærdeligt.

    Som Persille skriver, så er der ingen her, der fortælle dig, om du er blevet gravid, men det kan du sagtens blive, når du vælger at dyrke ubeskyttet sex. Der kan komme masser af levedygtige sædceller ud - og det længe før den kæreste overhovedet mærker, at han er ved at få udløsning.

    Så - allerførst bør du tage en test, og så bør du gå til læge og blive undersøgt for kønssygdomme - og det skal din kæreste også.

    Og - når du alligevel er ved lægen, så bør du der bede om information om prævention.

    Men - allerede nu kan du og I søge på nettet om noget seriøs seksualinformation; I kan også gå på biblioteket og finde rigtigt mange gode bøger, der giver god og saglig information.

    At dyrke sex er for voksne, og når man føler sig voksen nok til at have sex, bør og skal man også være voksen nok til at vide, hvad man gør og tage ansvar - både for sig selv og hinanden.

    Mange helt unge kaster sig ud i sex - uden at ane, hvad det handler om. Det er dejligt og skønt at have sex med en, man holder af, men det har altså konsekvenser - og de konsekvenser bør man sætte sig ind i - først.
  • Indstillinger
    Har du monopol på at bruge bare 500 ord mere end mig på at sige til unge piger at de er dumme når de er uforsigtige.
    Lad være med at belære mig eller komenter mine indlæg.
    Du skal være så evigt velkommen til at være uenig med mig, men vis det ved at skrive dine egne holdninger.
  • Indstillinger
    Jeg skriver til den unge pige - ikke til dig - men jeg finder det uforskammet at fortælle en ung uvidende pige, at hun er dum, og at man skal lade hende sejle i egen sø.

    Jeg finder det endnu mere uforskammet at gentage det.
  • Indstillinger
    familiefar33 jeg ved godt at det er dumt. men du kan ikke tillade dig at kalde mig dum når du ikke kender mig men kun denne situation. jeg ved ikke ret meget om sex eller beskyttelse, jeg søger om råd fordi jeg er bange og det hjælper ikke på det at du kaster sådan noget over mig. klart du ved mere om det end jeg. jeg er kun 17 og har kun haft 1 times lektion om sekualundervisning i hele mit liv...
  • Indstillinger
    Hej Tine.
    Ja jeg ved jeg er lidt hård.
    Jeg ved dog at du er vokset op med internet og har lært i skolen at søge information på nettet.
    Det der sker i dit underliv er når æget er befrugtet sætter det sig fast og du får ikke din menstruation i knap 9 måneder fordi du er gravid.
    Får du derimod din menstruation er det kroppens måde at skille sig af med det æg der IKKE blev befrugtet.
    Til andre af livets store spørgsmål synes jeg du skal søge på Google "hvordan bliver man gravid"!
    Jeg synes stadig du skal bruge lidt tid på at undersøge hvordan din krop fungerer og hvad den kan.
    Vores kroppe er fantastiske og kan det mest utrolige.
    Jeg ville gerne have at du lærte noget og ikke som så mange andre fra din generation bare får alt serveret på et fad.
    God dag til dig fra én der ønsker dig det bedste, men du skal tage ansvar over DIT liv.
  • Indstillinger
    Bare en lille oplysning, man kan også bløde i begyndelsen af en graviditet.
  • Indstillinger
    Hej jeg er lige startet på min første pakke af ppiller noglesinde. Jeg i min 2 rakke i pakke og er ved slutte den.

    Da jeg er helt ny på ppiller har jeg lagt mærke til en masse ændringer ved min krop. Men mest af alt er jeg blevet lidt bekymret. For jeg har plet blødt en del den sidste i min 2 rakke af ppiller. Ikke nok med det så har der været nogle meget lysebrune spor efterladt i mine underbukser. Jeg har også lagt mærk til at jeg er begyndt at få smerter i skede gangen efter sex.

    Jeg har haft smerter i livmoder, men jeg har hele tiden forbundet dem med at jeg får systner i livmoder der ofte springer.

    Det gør mig meget bekymret for de første der kommer frem når jeg søger på symptomer kommer der næsten kun kræft i livmoderen op.

    Jeg er meget lang væk fra min læge og meget desperat om viden. Om det her er normalt eller om der er noget helt galt med min krop og jeg straks børn søge lægemidler.

    Jeg er kun 18 år men er meget bekymrede. Jeg vil meget gerne høre fra jer.
Log in eller Registrér for at kommentere.