Netdoktor.dk - Danmarks uafhængige leksikon om sygdomme
Indstillinger

Hvad fejler jeg?

Redigeret 5 september, 2014, 01:43 i Spørg Netdoktors brugere
Kære Netdoktor brugere.

Jeg er en ung mand på 25, der for 15 dage siden opdagede en hævet og øm lymfekirtel i venstre lysken, uden tegn på virus eller infektion.
Efter en uge opsøgte jeg læge (ikke min egen, da jeg befandt mig langt hjemmefra). Lægen mærkede på den hævede lymfe og efterfølgende målte han mit infektionstal, som var under 5 og altså ikke indikerede nogen form for infektion hos mig. Da han heller ikke mente der var nogen indikationer på virus, sendte han mig hjem med instruktionen om at se tiden an, og senerer opsøge min egen lægen, hvis hævelsen ikke gik i sig selv.
I forgårds (13 dage inde i forløbet) opsøgte jeg så egen læge, da hævelsen ikke var forsvundet. Jeg forklarede, at jeg inden for det seneste døgn også var begyndt at opleve jag/smerter fra den højre testikel. Han undersøgte min pung samt testikler, men mente ikke at det havde nogen sammenhæng med den hævede lymfe. Også han mærkede på lymfen og tog efterfølgende nogle blodprøver, jeg får svar på i næste uge.
Ømheden, i og omkring lymfen, lagde sig for et par dage siden, men hævelsen er her på 15 dagen den samme.

Det skal tilføjes at jeg af og til, men dog sjældent, har haft lidt blod i min urin i perioder. Første gang var som 16 årig og lægen mente dengang ikke der var grund til bekymring, pga. mængden af blod og min unge alder taget i betragtning. Har efterfølgende haft flere tilfælde, men lægen (ny læge), mener altid at det bare kan skyldes en lille rift i urinrøret.

Udover dette lider jeg i perioder af svie efter sædafgang. En let svie der kun ophører når jeg lader vandet, hvilket jeg altid skal umiddelbart efter sædafgang i disse perioder. Svien begynder igen så snart jeg er færdig med at tisse, og jeg føler et stort behov for at lade vandet igen straks efter, men uden virkning. Svien plejer at gå i sig selv efter en 30-45 minutter, ofte med hyppige vandladninger i mellemtiden.
I disse perioder lider jeg også af hyppig og meget vandladning i dags timerne, men dog uden svie, med mindre der onani eller sammenlege udføres.
Jeg har aldrig konsulteret en læge med dette, men har for nylig læst mig til, at det kan skyldes en kronisk betændelsestilstand i prostata, som lægen har ofte har svært ved at diagnosticerer.

Ydermere har jeg haft uforklarlig infektion i urinvejene et par gange, med medfølgende feber. (et par år tilbage).

Her på 15 dagen har jeg, i et par dage, oplevet en underlig næsten kronisk ubehag i den nederste del af maveregionen. Mit "mandlige venusbjerg" (lige over roden på penis), føles også underligt ømt, men som om ømheden kommer langt indefra.

Jeg er meget bekymret for hvad der kan skyldes min hævede lymfe, især når man sammenholder de andre ovenstående "symptomer". Mine tanker bliver selvfølgelig ledt hen mod kræft i diverse afskygninger og det er bestemt ikke rart!
Jeg kan frygte at blodprøverne ikke sender noget alarmerende signal til min læge og at han derefter ikke vil fortage sig yderligerer. Hvad gør man i denne situation? Har jeg krav på en mere dybdegående undersøgelse, hvis jeg forlanger det?

mvh,
Den nervøse.

Kommentarer

  • Indstillinger
    Du bør få en henvisning til en specialist i urinvejslidelser. Det er absolut det sikreste. Min søn, det var noget andet han fejlede, gik hos sin læge flere gange og det blev slået hen. Jeg sagde til ham, han skulle få en henvisning til en specialist.
    Det tog et halvt år for ham at blive rask. Det vil dog sige, han skal have medicin resten af sit liv.
    Jeg har set og selv oplevet for meget til jeg er tryg ved hvad en enkel læge siger, når man nu kan mærke noget er galt.

    Du skal bare sige, du gerne vil henvises til en specialist. Hvis ikke du kan få en henvisning bør du skifte læge eller opsøge en specialist privat.
    Men din læge har taget blodprøver, så du bliver heldigvis ikke ignoreret.
Log in eller Registrér for at kommentere.