Netdoktor.dk - Danmarks uafhængige leksikon om sygdomme
Indstillinger

Springer hjertet et slag over?

Redigeret 31 august, 2014, 02:28 i Spørg Netdoktors brugere
Hej,

Jeg er midt trediverne og har det sidste halve år oplevet dunk /stød i solar plexus området. Det er overstået efter et sekund, men jeg har det mellem 10-15 gange om dagen og bliver forskrækket /angst. Har fået undersøgt mit hjerte på sygehuset, der ikke viste noget. Jeg er i tvivl om hvorvidt det er muskelsammentrækninger i solar plexus, eller hvorvidt det er mit hjerte, der springer et slag over. Nogen der har oplevet noget lignende og har et godt råd? Min praktiserende læge har udskrevet angstmedicin, men det har ikke fjernet det blot minimeret det lidt.

Kommentarer

  • Indstillinger
    Hej Karina10

    Jeg var for nogle år siden til undersøgelse med elektrocardiogram, hvor min læge fandt ud af, at jeg springer et hjerteslag over, hvilket gjorde, at han ikke kunne "erklære" mig for rask. Jeg tog til en anden læge med henblik for at få mig undersøgt. Den anden læge satte efterfølgende nogle elektroder på mit bryst, så man kunne følge udviklingen i løbet af en dag.

    Den efterfølgende undersøgelse viste, at det var rimelig normalt, at hjertet kan finde på at springe et hjerteslag over. Det er noget rigtig mange danskere gør - det er bare de færeste der er klar over det.

    Magnesium kan være med til at hjælpe lidt på problemet. Jeg kan også godt anbefale at du tager lidt Q10, da det er svært at komme uden om. Jeg må erkende, at jeg slet ikke lægger mærke til mit problem. Jeg bilder mig ind, at det skyldes Q10 og magnesium.

    Håber du kan bruge mit svar til noget!

    Mch Martin

    Kameliadamen1, du har før skrevet lidt om denne problematik, det kan være du har flere guldkorn?
  • Indstillinger
    Mange tak for dit svar. Jeg vil prøve magnesium og q10. Hvor hurtigt virker det?
  • Indstillinger
    Hej Karina

    Jeg vil da gerne lige komme med et par kommentarer, men guldkorn har jeg vist ikke.

    Jeg vil tro, at det, du mærker, er ekstrasystoler. Ekstrasystoler er godt nok – som navnet siger – ekstra slag, hvorimod du i overskriften skriver, at hjertet springer et slag over.

    Men i nedenstående henvisning kan du læse, at folk kan opleve, at ekstrasystoler føles, som om hjertet springer et slag over. Som der står:

    ”Det er helt normalt, at hjertet slår ekstraslag. De fleste mennesker oplever, at hjertet slår et eller flere ekstraslag, der kan ledsages af en kort pause, som giver fornemmelsen af, at hjertet springer et slag over.”

    http://www.hjerteforeningen.dk/hjertesy ... asystoler/

    De fleste steder, hvor ekstrasystoler omtales, står der, at den slags hjerterytme er totalt ufarligt, og at man ikke behøver at gøre noget ved det.

    Men som jeg plejer at sige: Selv om noget er ufarligt, kan det godt være sk…irriterende! Og hvis man kan gøre noget for at afhjælpe det, så er det da at foretrække.

    Jeg vil mene, at magnesium og Q10 er et godt bud på noget, der vil hjælpe dig. Du skriver endda, at du er i tvivl om, hvorvidt symptomet kommer fra hjertet eller fra musklerne, og her er det så heldigt, at både Q10 og magnesium er til stor gavn for musklerne, og hjertet er jo også en muskel.

    Q10 og magnesium vil imidlertid gavne mest, hvis du i forvejen mangler begge dele. Organismen danner selv det livsvigtige stof Q10, men evnen til at danne det mistes efterhånden, som vi bliver ældre. Magnesium er der kolossalt mange mennesker, der mangler, fordi vores kost har ændret sig meget i de sidste årtier.

    Jeg vil lige pege på, at også andre mangeltilstande, kan være et problem for hjertet, især jernmangel. For ca. 20 år siden havde jeg store problemer med blandt andet uroligt hjerte. Jeg blev undersøgt på kryds og tværs af flere hjertespecialister, men ingen kunne finde noget unormalt. Jeg fandt oplysninger, der rådede mig til at tage magnesium, og det gjorde jeg, og senere også Q10. Men jeg havde stadig symptomer fra hjertet, som jeg efterhånden lærte at ignorere.

    Det viste sig så – da jeg var blevet så dårlig, at jeg fik tilkendt førtidspension – at jeg havde alvorlig jernmangel. Ingen havde tænkt på at tage blodprøver for at tjekke mig for det!

    Da jeg havde kompenseret for jernmanglen, faldt hjertet til ro. Jeg fortsatte dog med at tage både magnesium og Q10 og andre kosttilskud. Men langt senere fik jeg anfald af såkaldt atrieflagren, som er en form for unormal hjerterytme, som man er nødt til at gøre noget ved, da man ellers kan risikere blodpropper.

    En af mine talrige læger har sagt, at det sandsynligvis er den langvarige jernmangel, der har svækket mit hjerte, så jeg nu får disse anfald.

    Så jeg vil under alle omstændigheder råde dig til at bede lægen om at tjekke dig for alle de mangeltilstande, som en praktiserende læge kan undersøge for. Det kan være, at alt er i skønneste orden, og det er jo godt. Men det kan også være, at du mangler et eller andet. Af en eller anden grund tænker lægerne ved hjerterytmeforstyrrelser især på angst – ikke på mangeltilstande! Det er klart, at man godt kan blive bange, når hjertet slår forkert, men det er da bedre at gøre noget, der kan normalisere hjerterytmen, end at give psykofarmaka til at fjerne angsten!

    Nu om dage kan læger også tjekke for magnesiummangel, så det vil jeg da råde dig til at få gjort også. Q10 tjekker de ikke for.

    Man kan ikke få for meget magnesium eller Q10. Så jeg vil under alle omstændigheder mene, at det er en god ide, hvis du tage de to ting. Hvornår det hjælper? Det aner jeg ikke. Det kommer an på, om du i forvejen mangler det. Hos mig hjalp det ikke, men det var jo, fordi jeg manglede jern. Og den jernmangel for mange år siden har bevirket, at jeg nu, foruden magnesium, bliver nødt til at tage store mængder af det temmelig kostbare Q10 for at forsøge at helbrede mit hjerte!

    Mange hilsner

    Kameliadamen
Log in eller Registrér for at kommentere.