Netdoktor.dk - Danmarks uafhængige leksikon om sygdomme
Indstillinger

Mavesmerter samt slimet afføring.

Jeg er en 20-årig pige, som har haft nogle mave problemer de sidste 3 mdr. tid.
Jeg startede med at få meget mørk(næsten sort) afføring som forsvandt lidt, men som så gik over til at indeholde meget slim. Jeg begyndte også at få milde mavesmerter, og begyndte at få svært ved at komme af med afføringen, som skiftede meget mellem hård og halv tynd. Nogle gange kunne jeg ikke få andet end slim og lidt blod ud.
Jeg gik så til lægen med det, som testede mig for bakterier, hvilket det ikke var. Jeg spurgte ham, om det kunne have noget med min kost at gøre, hvilket han forsikrede mig om, at det ikke kunne. Han henviste mig så til en koloskopi, som jeg tog til.
Da jeg var til denne undersøgelse, kunne de umiddelbart ikke se noget specielt, og valgte så ikke engang at tage nogle prøver. De sagde så til mig, at det åbenbart godt kunne have noget med min kost at gøre, og de bad mig så bruge dette 'Husk' i min kost.
Det er jeg så begyndt på, men det er desværre kun blevet værre. Mine mavesmerter er så slemme nogle gange, at jeg kun kan ligge i fosterstilling, og min afføring er igen næsten sort og med utroligt meget slim i.

Beklager den(måske lidt for) grafiske beskrivelse, men det kunne være super skønt, hvis der var nogen som har et bud eller to på, hvad det kan skyldes, og hvad jeg måske kan gøre ved det?

På forhånd tak!

Kommentarer

  • Indstillinger
    Du bør gå til lægen igen. Det mørke kan være blod og det skal der ikke være. Jeg stoler desværre ikke på alle læger på grund af dårlig erfaring. Så du bør bestemt undersøges igen.
    Det kunne være forstoppelse eller det du spiser, der farver din afføring, men det kan også være en blødning i tarmen og det skal undersøges.


    PS.
    Nej, jeg må sige noget mere. Min ene søn havde også smerter i tarmene og blod derfra. Han var hos lægen flere gange, som sagde det ikke betød noget. Jeg blev virkelig bange, da dette havde stået på et halvt år.

    Jeg sagde til ham, han skulle forlange at komme til en specialist og denne gang fik han en henvisning til en privat specialist. Det viste sig han havde en voldsom tarmbetændelse, som det tog et halvt år for ham at komme sig over.
    Desværre er det kommet igen et par gange, men nu tager hans læge det alvorligt og han bliver øjeblikkelig sendt til undersøgelse. For det kan blive meget farligt.

    Det behøver jo slet ikke at være det samme med dig, men du skal passe på. Så gå til din læge igen og få en henvisning til en specialist.
  • Indstillinger
    Hej 1
    Måske får du for meget fiber?
    Ikke alle kan tåle fiberholdig kost og Husk er også fiber.
    Lactulose er et flydende afføringsmiddel. Måske kan det hjælpe?
    Probiotika kan måske også hjælpe. Det skal være i kapsel form, for indholdet skal helt ned i tarmen. Indholdet er nogle af disse nyttige bakterier, som mennesker har et forskelligt indhold af. Afhængig af fabrikatet er antallet af forskellige bakterier forskelligt. Ligesom mængden af de enkelte kan variere
Log in eller Registrér for at kommentere.