Netdoktor.dk - Danmarks uafhængige leksikon om sygdomme
Indstillinger

Manglende sexlyst og evnen til at få en orgasme

Redigeret 10 august, 2014, 16:53 i Kvindelige sexproblemer
Hej alle :-)

Jeg er en ung pige på 22 år, som ligesom rigtig mange andre døjer med manglende sexlyst. Mit problem er blot at den formentlig aldrig har været der. Jeg bliver ikke ophidset af tanker, kys eller andet. Og jeg fantaserer ikke. Jeg har aldrig rigtig fundet sex særlig interessant, hvilket efterhånden er blevet et problem i mit nu 4-årige parforhold. Vi taler meget åbent om emnet, og derfor håber jeg I kan hjælpe.

En anden side af sagen er den, at jeg ikke synes sex er specielt rart. Jeg kan godt lide oralsex, men alt hvad der foregår i skeden mærker jeg ikke meget til - hvorfor det heller ikke stimulerer mig. Jeg har aldrig fået en orgasme af nogen art, og hver gang jeg forsøger at komme ved oral klitorisstimulering stopper jeg det, fordi det næsten bliver ubehageligt. Jeg når i hvert fald ikke ud over kanten.

Alt dette gør at sex hverken er super attraktivt eller tiden værd. For som sagt får jeg ikke meget ud af det. Det får mig til at føle jeg spilder tiden. Det kan næsten føles som en pligt såsom opvasken der skal klares ugentligt (lidt groft sagt).

Jeg har en høj selvtillid, så personligt er der ikke noget galt. Jeg har en dejlig kæreste som har fundet sig i det i lang tid. Vi elsker hinanden og vi har ingen kvaler i forholdet - ud over dette som for nyligt er begyndt at presse sig meget på.

Jeg håber, I vil hjælpe mig med mit dilemma. Det betyder ret meget for mig. Specielt eftersom lysten aldrig har været der ... så vil den så nogensinde komme?

Mange hilsner Biancavilla.
«1

Kommentarer

  • Indstillinger
    Synes i skal prøve noget forskelligt, se om der er noget der "tænder" dig mere end noget af det andet, altså jeg ved intet om dig og hvad du kan lige, altså sådan stille og rolig eller mere "hårdt" synes du skal prøve alt i kan finde på, se om der er noget der kan tænde dig, det kan være du så får lyst til det. Det med at få en orgasme er ikke alle der kan det, altså sprøjte noget ud, har selv været godt omkring, det er ikke alle der kan holde til det eller bare kan få en større orgasme, ved egentlig ikke helt hvorfor, men tror bare du skal prøve en masse forskellige ting, og ikke give op midt under det hele, og bare prøve så godt du nu engang kan at nyde det, ikke tænk for meget over det fordi så føler du som du skrev, at det bare føles mere som en pligt hvis du tænker at det er noget du SKAL nyde. bare slap af, prøv at lade din kæreste gør hvad han nu engang kan.
  • Indstillinger
    Det kan jo også tænkes at du er total asexuel. Det er der ikke mange der er, men det er da en anerkendt tilstand, så hvis du er asexuel bliver du nok ikke mere interesseret i sex end nu. Spørgsmålet er så om din kæreste vil være forstående for at skulle undvære sex så længe jeres forhold varer.
    Lige så pressende det kan være for dig, at skulle medvirke til sex, lige så belastende må det være for din kæreste, hvis han skal undvære det sexuelle.
    Dét vil godt nok være et stort offer!
  • Indstillinger
    Du lyder som en sund ung kvinde. Mange kvinder lader som om de er vilde af lyst, de vil ikke være ved, at de intet mærker eller egentlig ikke har lyst. Måske bliver dit behov dækket, så mærker du ikke lysten. Det er lidt ligesom at spise. Man er sulten, hvis man behøver mad, er man ikke sulten, mærker man ikke sulten. Meget mad, kan få en til at miste appetitten.
    Men tilbage til det, du tror er et problem.
    Jeg hører/ hørte til dem, der kunne få en kraftig orgasme. Den første fik jeg ved egen hånd, da jeg ikke var klar over hvad en orgasme var for noget. Der var ingen fantasi der førte til målet, det var ren nydelse. Jeg troede, at det måtte være rigtig dejligt med en mand. Men sådan forholder det sig ikke. Jeg havde ikke noget imod sex, men det førte ikke til andet, end at det var da udmærket.
    Jeg blev gift som ganske ung, og pornoen blev frigivet på det tidspunkt. Da mistede jeg godt nok interessen.
    Det blev til pligtsex, utilfredshed m.m. Hvilket ikke fremmer interessen.
    På et tidspunkt mente både min mand og vores læge, at jeg havde nogle problemer, så jeg blev sendt til diverse undersøgelser også til en psykiater.
    Jeg havde ingen problemer, jeg var sund og rask, men lidt uvidende om hvordan man som kvinde opnår en orgasme. Det var en gynækolog der tegnede og fortalte, og så var den hjemme. Men ikke uden "sværdslag" på hjemmefronten.
    Kvinder kan ikke få orgasme udelukkende ved samleje. Når du føler det ubehageligt ved oralsex, bliver du stimuleret for længe og for kraftigt. Mange mænd er fokuseret på klitoris, den lille vidunderlige tap, der kan bevise for ham, at han ved hvordan. Den kan være så følsom, at det er ubehageligt. Det er kvinden der skal have viden om sig selv og hvordan hun føres til orgasmen.( Hvis hun altså orker, at blive ved, at være læremester for sin mand).
    For mit vedkommende, var jeg meget følsom, og for kraftig stimulering føltes meget ubehageligt, og førte ikke til noget der var tilfredsstillende.
    Jeg kunne få kraftige skedeorgasmer, når og hvis min mand ville følge mine anvisninger, eller lade sig føre af mig.
    Så du må igang med at finde din seksualitet.
    Forøvrigt er det også normalt at der er andre ting der er vigtigere end sex. Så har du det sådan, så accepter det, vid med dig selv, at det er normalt for dig.
    Bruger du p-piller, kan de også være årsagen til din manglende interesse eller lyst.
  • Indstillinger
    Hej alle - tusind tak for svar!

    Jeg vil prøve se om jeg selv kan finde min seksualitet ved selv at prøve diverse ting af. Men hvis man ikke koncentrerer sig om klitten, hvor så? :)

    I forhold til asexualitet, er det så noget jeg bør kontakte min læge om, og få et tjek? Kan man det?

    Tak for jeres svar, kom endelig med flere råd ;-)
  • Indstillinger
    Jeg fandt dette link: http://da.m.wikipedia.org/wiki/Aseksualitet
    Måske kan du bruge noget af det.
    Jeg tvivler på at almen praktiserende læger har viden nok på området, ellers vil en sexolog/psykolog sikkert kunne hjælpe dig videre i fx afklaring om det er asexualitet det drejer sig om.
    Held & lykke med det ;)
  • Indstillinger
    Hej igen.
    Ja, hvis ikke klitten, hvor så? Du er hoppet på bølgen om dette lille følsomme sted. Men den er kun toppen. Det gynækologen viste mig, med tegning og forklarede med ord, kan måske følge dig lidt på vej. Du skal bare huske på, at vi er forskellige, og mange ting må vi acceptere som værende normalt for en selv. Mænd kan trods alt ikke vide det, hvis vi ikke selv ved det.
    Jeg skal forsøge at forklare.
    Gynækologen tegnede en tegning. Han nævnte faktisk ikke klitten, men derimod de indre skamlæber eller kønslæber, hvad du kalder dem. Klitten skal stimuleres indirekte. Kan du finde din måde, vil du opdage en ganske fin, blid lystfølelse, som på et tidspunkt går over i noget du ikke kan stoppe. Her skal din kæreste "opdrages" til, at følge dig, og ikke hvad han har i sit hovede eller andet sted, for så ødelægger han hele fornøjelsen.
    Du kan forsøge dig frem med blide tryk, hvor du samtidig trykker blidt ned omkring skedeåbningen. Herved "trækkes" der blidt i de små kønslæber, som er det der stimulerer klitten. Finder du din måde, kommer resten af sig selv. Jeg var så følsom, at jeg brugte en pude. Puden gør på en måde det samme, som du skal have din kæreste til at gøre. Den føltes blød og varm, (som huden fra kæresten). Hans penis kan pirre dig blidt uden at trænge ind. Når du ønsker han kommer ind, kan du styre ham, så han følger det du vil have. Han skal give sig hen til dig. Det betyder ikke noget, om han kommer før dig. Du vil opdage noget helt nyt. Når først du når til dette punkt, gør dine hænder, dit underliv, det hele dig, det der skal gøres, og du kan ikke stoppe, kun nyde.
    God fornøjelse.
  • Indstillinger
    Tusind tak for dine meget brugbare svar! Det betyder meget at få nogle fif! Det med indirekte stimulation lyder som noget jeg skulle prøve!

    Hvordan fik du den samtale med en gynækolog?
  • Indstillinger
    Det var psykiateren der henviste mig til sygehusets gynækologiske afdeling. Psykiateren havde ikke fundet noget psykisk. Mine "problemer" var skrevet på henvisningen. Da gynækologen heller ikke fandt noget der kunne være årsag, satte han sig ned og forklarede mig hvordan og hvorledes.
    Der var ingen vanskeligheder i det.
  • Indstillinger
    "Ja, hvis ikke klitten, hvor så? Du er hoppet på bølgen om dette lille følsomme sted"

    citat slut


    Det eneste jeg vil sige er, Rosa har fuldkommen ret.
  • Indstillinger
    Jeg vil tilføje en gave til din kæreste.
    Hvis og når du finder dig, og du kan få din kæreste til at forstå at følge dig og din rytme, eller hvad du opdager, så får han til gengæld en oplevelse der fryder ham.
    Min mand blev overvældet, da han opdagede det.
    Når du / i er der, hvor du vil have han trænger ind, så skal han stadigvæk holde din rytme, dine tryk, eller hvad du kommer frem til. Du styrer ham ved at tage fat i hans baller,du bestemmer. Du må ikke forstyrre nydelsen med ord eller instruktiner, følg instinktet. Så kan det blive til noget i retning af " langsomt ind, dvæle et splitsekund", samtidig med at han kommer helt ind, langsomt ud igen, helt ud til kanten, dvæle lidt. Så vil du have ham ind igen, men han skal holde sig i skindet, og ikke bare fyre løs. Når han så er inde, helt inde, så vil han opdage, at dit underliv "nipper" blidt på spidsen af hans penis. Det vil igen føre ham til en helt anden verden.
    Det er din rytme, han mærker inde i dig, det er den rytme der fører til målet.
    Det du og mange andre oplever ved direkte stimulering af klitten, er hvis du mærker efter, for det første ubehageligt, men dit system lukker af omme i ryggen, du kan opleve noget der kan ligne en orgasme, men den er begrænset og ikke tilfredsstillende.
    Ved den måde du finder frem til, kan dit nervesystem nå dit lystcenter i hjernen, som kræver mere, mere, og det slutter i noget du på nuværende ikke kan forestille dig.
    Noget lignende vil ske for din kæreste, men også han skal væk fra den ide, at klitten er kvindens lystcenter, og at han skal fyre den af eller hvad han gør, når kvinden er på vej mod orgasmen. Han går glip af sin egen fornøjelse og ødelægger det for kvinden, som skal starte forfra hver gang.
Log in eller Registrér for at kommentere.