Netdoktor.dk - Danmarks uafhængige leksikon om sygdomme
Indstillinger

pige16 år må opgive alt på grund af smerter skoliose/diskusp

Redigeret 28 juli, 2014, 13:13 i Rygsmerter
jeg er en ung pige på 16 jeg har dyrket sport siden jeg var to og har været elite gymnast siden jeg var 7 år og 5 af årene var det elite trampolin 10 gange om ugen så trænede omkring 30 timer om ugen :) men på et tidspunkt landte jeg forkert og slog mig hofte skævt. da jeg kom på skadestuen tog de hverken billeder eller undersøgte mig så jeg blev sendt hjem med en skæv hofte og i den periode var jeg til fys og det hjalp intet og til akupunktur og det hjalp sjovt nok heller ikke så en fys henvendte mig til en røgnten klinik som tog nogle billeder hvor vi så fandt ud af at jeg har skoliose og min hofte var skæv. det havde den så været i et halvt år så kom jeg til en keopraktor som satte hoften på plads igen også gav han mig en skinne som man tager rundt om den nederste del af ryggen den har jeg gået med lige siden. men jeg har fået mere og mere ondt lige siden den gang. og her over de sidste 4 måneder har det virkeligt blevet slemt så nu døjer jeg med voldsomme smerter jeg fik at vide at jeg bare skulle træne det væk og det gjorde jeg ind til at jeg nu slet ikke kan træne :( jeg har svært ved at være i skole både fordi at jeg ikke kan konsentrærer mig på grund af smerterne men også fordi at jeg ikke kan side mere end 20-30 min afgangen uden at få virkeligt ondt jeg kan heller ikke gå særligt langt og de værste ting af alt er at jeg ikke kan være sammen med min kæreste i biografen jeg kan ikke være sammen med mine venner og jeg er blevet nød til at sige op på mit arbejde nu fordi at jeg bare ikke kan klare mere jeg bliver hurtigere ked af det og jeg får flere og flere smerter jeg sover ikke ret meget på grund af det og jeg aner ikke hvad jeg skal gøre for min læge tager mig mig ikke alvorligt og det gør mine forældre heller ikke. så jeg vil meget gerne vide hvad jeg kan gære og hvad der muligvis kan komme til at ske med min ryg hvilke behandlinger der muligvis vil blive brugt mvh Natascha
og P.S jeg er 16 jeg kan ikke rigtig leve med det her jeg er alt for ung til så mange smerter og mine piller hjælper ikke....

nogle der kan hjælpe er lidt bange for min krops helbred :)

Kommentarer

  • Indstillinger
    Jeg tænkte om du måske kunne få noget vejledning her.

    http://www.skoliose.dk/
  • Indstillinger
    ja men det hjælper ikke så meget når jeg virkeligt har brug for hjælp hurtigst muligt
  • Indstillinger
    Siden er blevet ændret efter jeg lagde linket ind, så det har du ret i, desværre.
    De vil sikkert have flere medlemmer.

    Men måske kunne du få en bedre rådgivning i en forening, som har kendskab til problemet og har erfaring med hvad der kan gøres. Hvilken specialist man skal søge, hvilken hjælp man kan få.
    En "her og nu" hjælp er nok ikke muligt, dertil kender jeg systemet for godt.
  • Indstillinger
    mange tak :) men jeg vil prøve at ringe til glostrups reumatolog afdeling når de åbner :)
  • Indstillinger
    Du fortæller at dine problemer begyndte da du faldt forkert på trampolinen og ikke blev behandlet for det før et halvt år senere hvor en kiropraktor satte hoften på plads.

    Rigtig mange går rundt med en lidt skæv ryg uden det betyder en dyt. Det gør jeg også selv. I dit tilfælde har det dog nok ikke hjulpet sammen med den skæve hofte.

    Jeg synes det er forfærdeligt at dine forældre ikke tager dig alvorligt når du har så stærke smerter at du ikke kan passe din skole og have et liv i det hele taget. Din læge ved givet vis ikke hvad han skal gøre, men løsningen behøver ikke være særlig avanceret.

    Husk på, at du i næsten et år har brugt dine store muskler i ryg, hofte og ben forkert. Selvom hoften er sat på plads så er musklerne garanteret stadig stive og spændte, og det gør altså helt enormt ondt -jeg taler af erfaring.

    En del af behandlingen er ganske rigtigt træning, men det skal være på den rigtige måde og i den rigtige dosis der passer lige til dig. Du er givet gået for hårdt til værks. Fysioterapeuter kan desværre være meget utålmodige.

    Mit råd til dig er følgende:

    Få din læge til at lægge en god smerteplan til dig, og en ny henvisning til fysioterapi. Det skal være en dygtig fysioterapeut, gerne en fra et større sted der er vant til sportsskader fra eliteudøvere.

    Din korrekte træning skal kombineres med smertestillende, is på ned del af ryggen, hofte og lår, gerne 3-4 x dagligt, og ikke mindst massage, især af mørbradsmusklen som er næsten umulig at komme til ellers. Og så skal du være meget omhyggelig med at strække ud, som minimum morgen og aften. Også selvom du ikke har trænet. Det gælder især ryg, balder og ben og her især i lyskeområdet hvor der sidder en masse små muskler der kan gøre hammerondt. Husk også skulder/nakke da muskelspændinger kan brede sig ud i et større område.

    Du burde kunne mærke en forskel rimeligt hurtigt, nogle gange kan man dog have overset en modbydelig muskel som man lige skal have hjælp til at få fat i. Jeg er selv turen igennem og effekten er fantastisk. Jeg er ældre end du og har kroniske skader så jeg kommer til at fortsætte resten af livet, men det er bestemt ikke sikkert det er tilfældet for dig.

    Det vil selvfølgelig også være en god ide at få tjekket om den hofte nu også sidder som den skal igen, hvis det ikke allerede er gjort. Dine muskler kan have trukket den skæv igen. Hvis du ikke allerede har været forbi en ortopædkirurg med speciale i idrætsskader, så kunne det være en rigtig god ide. Det kan din læge henvise til på sygehuset. De har også mulighed for at henvise dig til varmtvandstræning hvis det skønnes at være en god ide, da det er mere skånsomt for din ryg og hofte.

    Du må have dine forældre mere på banen. Vis dem evt. mit indlæg. Det er hamrende vigtigt at du ikke har så ondt. Dels for din livskvalitets skyld men ikke mindst for din kommende uddannelse og voksenlivs skyld der meget let kan være truet af dette her. Du skulle nødig ende på førtidspension af noget som med en vedvarende indsats relativt let kan undgåes. Så forældre: Lyt til jeres datter! Hun har ondt! Ansvaret er jeres for om hendes fremtidige liv skal være på overførselsindkomst eller med uddannelse og job!

    Held og lykke med det hele.
  • Indstillinger
    rigtig mange tak for dit gode svar :) men jeg har været til fysioterapeut som er specialist i sports skader og især i trampolin skader som min :) han prøvede akupunktur og en hel del andet men da det er at intet af de ting virker så har han sagt at han ikke rigtig kan gøre mere for mig og træning ikke er nok ?
  • Indstillinger
    Din fysioterapeut har helt ret. Træning er netop ikke nok, som du også kan læse af mit svar ;-)
Log in eller Registrér for at kommentere.