Netdoktor.dk - Danmarks uafhængige leksikon om sygdomme
Indstillinger

Disusprolaps / iskais nerve smerter 1 åt

Redigeret 6 juli, 2014, 22:31 i Diskusprolaps
Mand 38 år har nu døjet med voldsomme smerter i iskias nerven pga. en diskus prolaps i lænden.

Smerterne starter i lænden venstre side og går ned langs baglåret og ned til foden, alle mener det er iskias nervnen der driller, de største smerter er bag på benet nede ved foden.

Min egen læge har desværre ikke ville gøre noget udover at give mig forskellige piller og sende mig til fysio tetrapi, der skete først noget efter 8 måneder da jeg på eget initiativ kontaktede en kiropraktor som efter 2 behandlinger ville have mig til en specialist.

Jeg har nu været på privat hospitalet i Viborg og blevet scannet og fået af vide at der er en diskus prolaps men de vil ikke gøre noget da jeg er for stor.

Har også prøvet en 5 dages behandling akupunktur

Da Fysio Terapi ikke har hjulpet, operation kan åbenbart ikke gøres og akupunktur hjælper ikke nok, nogle forslag til hvad jeg kan gøre ?

lever i et smerte helvede og kan hverken gå eller stå

Dette har nu stået på i et år, hjælp søges

Kommentarer

 • Indstillinger
  Voldsomme, kroniske smerter er et helvede. Har selv været der. Jeg har stadig daglige smerter, men i knæet og nu er de langt om længe til at leve med.

  Først og fremmest så forstår jeg slet ikke hvordan den kiropraktor har turdet lægge hånd på dig når du har smerteudstråling helt ned til foden, det er nemlig et klassisk tegn på diskusprolaps. Godt at der ikke skete noget, du kunne være blevet invalideret fuldstændig!

  Du skriver sådan set selv svaret på dit spørgsmål om hvad der skal gøres for at du kan få færre smerter, måske endda blive helt smertefri. Du skal sandsynligvis opereres. Lægerne vil så ikke operere dig fordi du er for stor som du skriver. Og det er sådan set fornuftigt nok. For det første er risikoen for at det går galt ved operationen meget større når du er overvægtig, sådan at du får de samme eller værre smerter end før. For det andet kan det værre at de slet ikke behøver at operere hvis du taber dig, men du i stedet kan nøjes med at træne det væk.

  Men nu er du hvor du nu engang er, og hvad gør du så. Du kan tale med din læge om henvisning til kostvejleder, for uanset hvad så bliver din ryg kun værre af at slæbe rundt med de mange kilo, og det kan den åbenbart ikke holde til. Du risikerer at få flere diskusprolapser med tiden, pga overvægt. Det er heller ikke utænkeligt at du vil få færre smerter ved vægttab, fordi din ryg så ikke bliver så belastet.

  Du kan evt. kombinere kostvejlederen med en dygtig fysioterapeut der er ekspert i rygge som kan give dig et program der både kan styrke din ryg og hjælpe dig til vægttab.

  Jeg ville ønske at jeg kunne give et lettere råd, for jeg er godt klar over at det næppe er dettte her du har allermest lyst til. Du må snakke med din læge om at få så god en smertedækning som overhovedet muligt, men i sidste ende er det desværre den hårde vej med vægttab, ændring af kostvaner (og vaner i det hele taget) og træning der rigtig batter. Og så en operation, hvis det stadig er nødvendigt. Og det ER svært. Alternativet er bare værre.

  Jeg håber for dig at du lykkes med det, for livet som kronisk rygpatient er bare surt, det har jeg set på nærmeste hånd flere gange.
 • Indstillinger
  Tak for dine input, du har ganske ret i jeg skal tabe mig og det var også planen, det er bare svært når jeg stort set ikke kan bevæge mig. Jeg sover ikke om natten og kan ikke passe mit arbejde, som det er nu kan jeg ikke gå eller stå i oprejst stilling uden sindsyge smerter.

  Jeg mangler hjælp til at mindske smerterne som er værst i venstre ben forneden og i foden. Når jeg sidder går det nogenlunde men ligeså snart jeg kommer op at stå er helvede løs. Det summer i foden og i siden af venstre ben ved foden smerter det helt vildt. Jeg har røvet mange forskellige piller nu som min læge har forslået, dog uden held.
Log in eller Registrér for at kommentere.