Hjem Øre, næse og hals Åben debat om øre-, næse- og halssygdomme

Hører mig selv trække vejret i højre øre (inden i hovedet)

Jeg kan høre mig selv tale og trække vejret i højre øre (inde i hovedet)
Det er som om det runger når jeg taler.
Hvis jeg snuser kraftigt ind går det væk, men når jeg så åbner munden kommer det tilbage. (Ved ikke hvordan jeg ellers skal forklare det)
Det kommer og går i løbet af dagen som det passer sig..

Det har egentlig ikke været et irriterende problem tidligere, men nu da jeg er begyndt at synge, er det virkelig irriterende, det gør at jeg ikke kan høre mig selv ordenligt. Der skal gøres noget ved det ellers bliver jeg nød til at opgive at synge.!

Jeg valgte derfor at gå til en ørelæge, kom igennem høreprøve, tryk, kamera i næsen osv.
Ørelægen konklusion var denne: "Du har en rigtig god hørelse, trykket er fint, problemet med dit ene øre må simpelthen være fordi, du har for god en hørelse."

FOR GOD HØRELSE???

Det er simpelthen det dummeste jeg endnu har hørt.

Hvad er der galt med mit øre? Kan jeg gøre noget ved det?
Er der andre der har det sådan???

Vil inderligt ikke opgive sang...!!
«1

Kommentarer

 • Jeg giver dig helt ret, det lyder noget søgt.

  Man kan have en mærkelig fornemmelse , som om øret "lukker" sig. Jeg kan heller ikke forklare det bedre. Kunne det tænkes du har infiltrationer i kæben, omkring øret.

  Jeg har selv døjet i årevis med mine ører og forsøgt at få hjælp hos flere ørelæger, før endelig en ørelæge vidste hvad der var galt og gav mig en henvisning til massage.
  Det er bare et forsigtigt gæt.
 • Det er godt, at du fik tjekket om du evt. havde fået en hørenedsættelse, så det er udelukket.
  Jeg mener ikke ørelægen har givet dig et dumt svar, men han kunne godt have uddybet det lidt.
  Normalt hører man ikke lydene der kommer, når man trækker vejret. Så det skal du vænne din hjerne af med igen.
  Der er sket det, at du på et eller andet tidspunkt har din opmærksomhed fanget lyden af din vejrtrækning. Din bevidsthed bliver så fanget i, at det ikke er normalt.
  Jeg kan fortælle dig, at alle indre kropslyde er helt normale.
  Når man lige har fået høreapparat kan man høre både vejrtrækning og tarmlyde. Vi er ret støjende derinde.
  Man skal bare acceptere, at disse lyde er der, fortælle sin hjerne, at det skal den ikke beskæftige sig med, det er uinteressant. Så holder det faktisk op igen.
  De lyde har altid været der, og vil være der, ligeså længe du lever.
 • Det er det tætteste på et svar jeg endnu har fået:)

  Men hvis det er som du siger kan du så forklare mig hvorfor det kun er det ene øre?
  Samt hvorfor det forsvinder når jeg tager hovedet mellem benene? (Ny opdagelse i dag da jeg gav op under en sang, har overvejet muligheden om bare at synge med hovedet mellem benene;))
 • persille1persille1
  Redigeret 12 juni, 2014, 12:02
  Der må være en logisk forklaring. For mit vedkommende var det muskelinfiltrationer. Jeg havde ingen anelse om, det kunne forvrænge lyde og give propper i ørerne.
 • Men jeg kan give dig et bedre råd, du kan prøve at tale med en ørelæge, som har stor erfaring med sangere. Bo Huniche, ørelægerne i Birkerød.
  Han er også tilknyttet opera akademiet, så han ved noget om sangere.


  Men om det skulle kunne være lyde du bare hører, som skal være der, tjae, man skal jo ikke udelukke noget.
 • Ja, en logisk forklaring skal findes:)
  Men tak for dine gode råd, er jeg super glad for:):)
 • Jeg har beskæftiget mig en del med mennesker, der har høreproblemer.
  Man lytter med øret, og hører med hjernen.
  Jeg kan også høre jeg trækker vejret, hvis jeg vil det. Det kan vi allesammen.
  Hvis jeg ikke havde lagt mærke til det før, ja, så kunne det jo godt være, jeg ville tænke på, om andre kunne høre det.
  Vi kan jo godt høre de andres vejrtrækning, ihvertfald når de sover. Om dagen tænker vi ikke på, om vi kan høre de andres vejrtrækning. Da er vi optagede af andre gøremål.
  Det handler om, at du fortæller din hjerne, at det er bare vejrtrækningen der høres.
  Når du synger, skal du også bruge vejrtrækningen. Du kan jo ikke trække vejret lige når du vil, det skal passes ind i sangen. (Jeg spiller selv på et blæseinstrument, så jeg kender til det). Det kan være årsagen til, at du er blevet fokuseret på din vejrtrækning.
  Vi bliver trænet i at synge det vi spiller, for at få en ordentlig vejrtrækning, der ikke ødelægger musikken. Kan vi ikke det, må vi aftale med de andre i gruppen, at vi spiller X antal takter, så må en af de andre tage de næste X antal takter.
  Man kommer til at beskæftige sig meget med sin vejrtrækning, når man udfolder sig i musikalske aktiviteter.
  Indimellem er vi på kurser, hvor vi kun beskæftiger os med vejrtrækningsøvelser. Her kan vi allesammen høre hinandens og vores egen vejrtrækning.
 • Kære Persille1,jeg har fundet tråden her da jeg er lettere desperat og har søgt på nettet utallige dage/nætter nu for at finde en forklaring på hvorfor jeg har propperi ørerne og hvorfor ingen ørelæge kan finde ud af hvad der er galt. Kan se du skriver at du også havde propper i ørerne og det for dit vedkommende var pga muskelinfiltrationer - har du gået til fysioterapeut og hjalp det dig? Jeg har en tid på tordag - fik pludselig propper i ørerne der kunne gå væk et par dage for derefter at komme tilbage med fornyet kraft - fik dræn i det ene øre der kun gjorde det værre og det blev derfor pillet ud dagen efter, så nu har jeg er lille hul på trommehinden og ørelægen mener det er stress men har indtryk af at det bare er noget han siger fordi han ikke kan finde en logisk forklaring på det. Er der andre der har haft samme erfaring så hører jeg også meget meget gerne fra jer.
  Kh
 • Jeg døjede i flere år med propper i ørerne. Lægen kunne ikke hjælpe og så prøvede jeg ørelæger. Til tider var jeg desperat. Min mor havde det på samme måde, hun nåede aldrig at få hjælp.

  Vi blev begge pustet i ørerne hos ørelægen, det hjalp selvfølgelig ikke.

  Jeg holdt mig også for næsen og pustede ud. Det giver et klik, som måske hjælper et øjeblik, måske ikke. Man bliver også øm i næsen af alt den pusten.
  En dag da jeg var helt "oppe at køre", for det er forfærdeligt, når ørerne lukker sig, opsøgte jeg igen en ørelæge. Til min glæde sagde han med det samme: Det der, det er muskelinfiltrationer, du skal have massage. Jeg giver dig en henvisning.

  Den hjælp havde jeg ventet på i mange år. !!!!

  Ja, jeg var så hos en fysioterapeut. Jeg gik der flere gange, fik massage omkring ørerne og på kæben. jeg syntes ikke rigtig det hjalp, men pludselig ramte hun det rigtige sted og det sagde jeg til hende. Hun masserede grundigt de steder, hvor jeg kunne mærke, det hjalp. Hun fik propperne væk. Ikke alle fysioterapeuter er lige dygtige. Så sig, hvad du mener til vedkommende. Det er os, der er kunden i butikken og det er ikke billigt at købe deres "varer"

  Men propperne kommer desværre igen med mellemrum. Min tandlæge siger, det er fordi jeg spænder i kæben. Det er kæbens bygning, der er skyld i det.

  Jeg er pludselig efter mange år også begyndt at få væske i mellemøret. Det fandt en laborant ud af. Jeg bruger Otrivin og det hjælper med det samme. Væske i mellemøret giver svimmelhed, men efter jeg fik den oplysning kan jeg klare det selv. Jeg ved, hvad der drejer sig om.

  Jeg skriver det fordi jeg har tænkt, hvorfor får jeg propper og nu væske i mellemøret. Jo, det kunne måske have at gøre med det eustakiske rør, som er for snævert. Måske det ikke alene er muskelinfiltrationer i kæben. Hvis det rør er for snævert kan det måske også give de forbistrede problemer med propper. Det er bare mine tanker, men jeg tror ikke de er helt ved siden af. Af skade bliver man klog, men sjældent rig.

  Altså, massage hjælper, hvis det gives rigtigt.

  Hvis det nu skulle være det samme med dig og du med tiden også får problemer med væske i mellemøret, så husk på. hvad jeg har sagt. Det kan hjælpe dig i fremtiden. Når læger og specialister ikke tænker på den slags, så er det rart at have i baghånden.

  Held og lykke med massagen. Lad ikke fys. bare give dig øvelser, du skal have god gammeldags massage. Desværre er min fysioterapeut nu stoppet, så jeg skal have fundet en anden, som kan, vil og gider give noget massage. Det er faktisk ikke så nemt i vore dage.
  Jeg har fundet en dygtig massør, så jeg har tænkt mig at prøve hende for at se om hun kan.

  Ps. Hullet i trommehinden lukker sig igen.
 • Du har ikke givet nogen tilbagemelding, men jeg har fundet dette. Så kan du se, det ikke er helt ved siden af det jeg siger.

  http://lenesandal.dk/fysioterapi/k-beproblemer.html

  Man kan også have problemer i ørerne i form af klikken for ørerne, trykken i ørerne, lukket fornemmelse i ørerne, tinnitus og øresmerter. Mange bliver undersøgt hos en ørelæge uden, at der kan findes en grund til symptomerne i øret. Og det kan vise sig, at det skyldes muskelspændinger omkring kæbeleddet og den øvre del af nakken
Log in eller Registrér for at kommentere.