Netdoktor.dk - Danmarks uafhængige leksikon om sygdomme
Indstillinger

Kronisk blærebetændelse og depression

Redigeret 11 marts, 2014, 09:58 i Åben debat for kvinder
Jeg fik kronisk blærebetændelse for 13 år siden, mistede sexlysten og dernæst depression. Det startede, mens jeg havde en kæreste, og jeg følte mig utilstrækkelig derved. I starten var han meget forstående, og vi snakkede med min læge, som er en kvinde. Det føltes meget akavet at snakke med lægen om sexproblemer. Sexolog var også på tale, men det sagde jeg nej til, for det ville føles endnu mere akavet.
Jeg mener selv, jeg har en psykisk blokering, og at jeg måske skulle gå til en psykolog. Men jeg er bange for at få depression igen ved det. I dag er jeg helt ude af den antidepressive medicin, og jeg har et godt netværk. Men når nogen spørger, om jeg ikke skal have en kæreste, prøver jeg at snakke udenom. Jeg har ikke mod på at få en kæreste lige nu, for så skal jeg forklare en hel masse, og derefter føle mig utilstrækkelig igen, når jeg ikke kan det der med sex. Jeg er også bange for, at en ny kæreste bare ville stikke af, fordi det ville være alt for svært. Nogen gode råd?

Kommentarer

  • Indstillinger
    hvordan skal det forstås ---kronisk blærebetændelse for 13 år siden ---hvad så nu ---har du det stadig
  • Indstillinger
    Ja, jeg har det stadig, men der er længere imellem. Da jeg havde kæreste, fik jeg blærebetændelse igen få dage efter jeg blev færdig med medicinen, hver gang. Det er det der hedder "honey-moon-syndrom", fordi man får det, når man dyrker sex. Jeg har så erfaret, at man også kan få det, når man er alene - f.eks. med en dildo.
  • Indstillinger
    TRANEBÆR --SAFT OG PILLER --er godt siges der ---som dagligt tilskud ---

    jeg har en veninde der havde det samme problem -som dig ---ikke kun når hun havde sex----
    nej det kom bare hele tiden ---og lægens piller hjalp ikke ---men hun mener hun har fundet den rigtige kur ---

    det var måske en ide at prøve ---
  • Indstillinger
    Tak for rådet, det har jeg prøvet. Tranebærsaft og -piller hjælper ikke, og pennicilinen hjælper heller ikke altid. Så nogen gange må jeg tage tre forskellige før det er væk.
    Ville nu helst have gode råd ang. sexlysten, og hvad man gør eller siger til en evt. ny kæreste. Jeg tror nemlig ikke, der er ret mange, der gider et kæresteforhold uden sex.
    Jeg har prøvet at bruge X-ite-plastre (købt på postordre), og det hjalp lidt en tid, på sexlysten altså. Lige nu prøver jeg at holde en pause, for måske er jeg blevet immun overfor dem.
  • Indstillinger
    Er du blevet undersøgt af en specialist i urinvejslidelser, hvis ikke var det måske en ide. Der må da være en årsag, skulle man tro.
  • Indstillinger
    Ja, jeg har været til urolog, og har fået tjekket nyrerne også. De fandt ikke ud af noget, andet end at jeg havde forhøjet blodtryk, som jeg så fik medicin for, og selvfølgelig stadig får. De sagde bare, at jeg har en tendens til at få blærebetændelse. Det syntes jeg ikke, jeg kunne bruge til noget.
Log in eller Registrér for at kommentere.