Netdoktor.dk - Danmarks uafhængige leksikon om sygdomme
Indstillinger

Sex og samliv

Redigeret 26 februar, 2014, 06:21 i Spørg Netdoktors brugere
Spørgsmål.
Jeg har fundet mig alletiders kæreste. Vi har det godt sammen og elsker hinanden meget højt... Min kæreste fik for et par år siden 2 blodpropper og blev lammet i venstre side.. Han er dog genoptrænet så meget, at han kan gå rundt indedøre og over korter afstande.. Armen fungere delvis, men hånden kan ikke noget.. Talen er forståelig, men til tider svært at udtrykke sig forståeligt.. Det et handicap ja, men det kan vi forholde os til og leve med og jeg elsker ham alligevel... Når vi så går i seng sammen, har vi et lille problem. Han har svært ved at holde rejsningen og det er næsten umuligt for ham at få en udløsning. Har det noget med blodpropperne at gøre. Han siger selv, at det ikke før har været et problem, men han har heller ikke før haft hjertet med, som han har nu. Kan vi gøre noget, for at afhjælpe problemet. Vi vil jo gerne at det her skal fungerer.
Lykken er, når man sent i livet finder kærligheden. Min kæreste er tæt på 60 år, jeg selv er tæt på 50 år.

Kommentarer

  • Indstillinger
    Der er vel ingen her på et debatforum, der kan svare endegyldigt, om det har noget med de blodpropper at gøre eller om der er andre årsager. Det kommer nok lidt an på, hvor de blodpropper opstod.

    Men - din kæreste har givet været under en del lægebehandling i forbindelse med sin sygdom, og jeg vil da klart foreslå, at det også er der I henvender til at få hjælp til det seksuelle problem.

    Der er givet meget at gøre, hvis han får den rette hjælp og støtte, men det skal jo være en hjælp, der er målrettet til præcis det problem og den baggrund, din kæreste har.

    Og - hjertelig tillykke med jeres kærlighed - og det her skal I som også nok få løst, hvis I får lidt hjælp.
  • Indstillinger
    Det med lammelser, så tyder det på at blodproppen sad i venstre hjernehalvdel..
    Men måske mere...
    Depressive personer får ofte medicin... og en del af det antidepressive medicin kan forsinke udløsning. måske endda helt fjerne dem.... Og det er medicin der virker(skader) hjernen.... Så Det kan være pga skader efter blodproppen...
    Men...
    Frygten for en ny blodprop kan gøre mange ting.... og at begrænse glæden ved sex er nu nok en af dem....
  • Indstillinger
    Mange mænd omkring de 50-60 år har problemer med rejsning, eller holde rejsningen, eller for tidlig sædafgang.
    Din kæreste har haft blodpropper, jeg formoder det var i hjernen, siden han har fået lammelser. Det betyder at han har karsygdom. Hvor udbredt det er, er så et andet spørgsmål. Det kan man ikke få et nøjagtigt svar på.
    Min mand fik blodpropper, og som følge af det, kunne han ikke få/ holde rejsningen. Det er ikke kun medicin der gør det, problemet var der også før blodpropperne. Det skyldes forkalkninger i karsystemet.
    Jeg er nu alene. Har prøvet at være sammen med et par andre mænd omkring de 60 år. De har ikke haft blodpropper. Alligevel fungerer det ikke for dem.
    Så der er nok en naturlig forklaring.
  • Indstillinger
    Jeg synes ikke, man skal slå sig til tåls med, at det - nok bare - handler om alder.

    Hvis man får problemer med rejsning bør man starte med at gå til læge, for der kan givet gøres noget.

    Man kan sagtens have et aktivt kønsliv selv om man er godt oppe i årene - men desværre er der nok for mange, der - hvis noget begynder at knibe lidt - bare opgiver og tror, det så er slut.

    Jeg vil mene, at så må man træne - og måske søge lægehjælp.

    Det gælder om at holde sig i gang, når man kommer op i årerne - både seksuelt og fysisk i det hele taget.

    Sætter man sig først hen og opgiver - så har man helt sikkert tabt - og vil hurtigt blive svag og styre direkte mod rollatoren.
  • Indstillinger
    Lotte, dit synspunkt er da fint nok, men man må også se realiteterne i øjnene. En blodprop kommer ikke sådan lige ud af den blå luft, den har været undervejs i lang tid. I den tid der går inden blodproppen giver sig til kende, kan man være mere eller mindre træt, man kan ikke så meget som man forventer af sig selv.
    Det skyldes forskellige omstændigheder, som sker inde i kroppen, uden vores bevidsthed.
    Min mand var ofte til lægen, men heller ikke her kan man sige noget om, hvad der er galt. Han gik faktisk til kontrol en gang om måneden, alligevel kan man ikke forhindre blodpropper i at dannes. Man kan forebygge med medicin, som også gør en træt, men det forhindrer ikke nye blodpropper.
    Du mener, at mange giver op. Mit svar til dig er et stort nej. De fleste vil gerne bevare det liv de havde og gør rigtig meget for at have et aktivt liv på mange måder.
    Nu er jeg som sagt alene, af den grund orker jeg ikke mænd med potensproblemer. Jeg er ikke mere forpligtet på nogen måde i den retning, og det nyder jeg.
    Jeg er meget aktiv ud i forskellige træningsaktiviteter og musikalske aktiviteter. Det første er jeg forbandet nød til, det andet er ren nydelse for både krop og sjæl.

    Til trådstarter vil jeg sige: Prøv at få en snak med lægen. Jeg ved, at man kan gå til fysisk træning hos fysioterapeuterne langt ud over den træning man får tilbudt via kommunen efter blodproppen. Men man skal selv bede om en henvisning til denne form for træning. Det er herfra jeg ved, at de fleste gør rigtig meget for at holde sig i gang. Jeg tænker også, at man kan få hjælp fra talepædagogerne.
    Seksuelle problemer kommer nok lidt længere nede på listen over, hvad man kan få hjælp til. Men spørg lægen. Om ikke andet er det måske muligt at få Viagra.
    I kan også få en henvisning til psykolog. Det kan man når man har livstruende sygdomme inde på livet. Egenbetaling er kun 319,00 kr pr. konsultation. Jeg taler i øjeblikket med en psykolog, et af mine børn har alvorlige blodpropper, med deraf følgende meget dårligt hjerte. Man forventer ikke han klarer sig meget længere. Men også han overrasker og gør meget for at holde sig i gang. Blandt andet nyder han hver eneste dag han er i live.
    Han går ture med sine hunde o.s.v. Kørekortet skal han ikke regne med at have meget længere. Det er sådan lige på vippen til, at han ikke må køre bil.
    Der er også mulighed for hjælp fra patientforeninger. De ved meget om hvilke tilbud der findes, og hvilke veje man kan gå. Så er man klædt på til, at spørge sin læge. Det er lægen der skal henvise.
    God vind, med ønsket om en bedring for dig og din kæreste.
  • Indstillinger
    Hej Linette,
    Jeg tror, vi i bund og grund er enige :-)

    Jeg reagerede mere på det jeg opfattede, som at manglende potens kan være aldersrelateret, og der på den måde måske ikke er så meget at gøre. Godt, jeg misforstod det. :-)

    Vi er jo netop enige i, at hvis noget sådant sker, så bør man først og fremmest søge læge, for noget sådant kan der - langt hen ad vejen - givet gøres noget ved, også selv om man har haft blodprop.

    Min mand er i højrisikogruppe for blodpropper - og har da også haft nogle stykker, - men han har stadig sin potens, og det har han, fordi han har "kæmpet" videre, selv om der da ind i mellem har været perioder, hvor det har været mere svært.

    Og - vi er bestemt også enige i, at selv om man går til aldrig så mange kontrolundersøgelser, så kan en blodprop komme som "en tyv i natten".

    Så igen til trådstarter - start med et lægebesøg.

    Det ville være rigtigt rart, om du meldte tilbage, om du/I kunne bruge rådene - og på længere sigt, om der også er kommet godt "udbytte" af en eventuel behandling.
Log in eller Registrér for at kommentere.