Netdoktor.dk - Danmarks uafhængige leksikon om sygdomme
Indstillinger

Hjælp, allergi, medicin er forvirrede

Redigeret 13 februar, 2014, 05:06 i Allergi
Jeg har i mange år været generet af støv feks cement støv, træstøv, halm og hø, spåner osv. Det blev værre og værre, begyndte også at reagere på dufte, parfume, sæbe, tryksværte fra aviser og ugeblade. I den periode det var helt galt, kunne jeg ikke udstå lugten af parfume, kunne ikke læse et ugeblad, kunne ikke håndtere aviser og mine øjne BRÆNDTE og fossede i vand, så snart jeg nærmede mig hø eller halm. Da noget blev bygget om i huset, var der en del cementstøv og min ansigt svumlede øv, brændte, blev ildrødt, jeg havde ild i øjnene, hostede og spruttede. Da jeg var med min bror som er tømre på hans værksted kunne jeg næsten ikke trække vejret, da vi stod ved en rundsav og der jo var træstøv.

Mit arbejde i landbruget blev sat på en prøve, jeg elsker det og ville ikke undvære det, har også selv mange dyr.

Samtidig var jeg nogen måneder tidligere skiftet fra et SSRI ( antidepressiv middel ) til et andet. Var skiftet til Sertralin også kaldet Zoloft. Fik maks dosis på 200 mg. Jeg kiggede på bivirkninger men intet af det jeg oplevede var nemt, derfor tænkte jeg ikke engang at det var en birvikrning. Men min allergi var gået fra at jeg kunne leve med det, til at være helt ulideligt.

Af andre årsager trappede jeg ud af sertralin og langsomt opdagede jeg at jeg igen kunne læse ugeblade, håndtere aviser, udstå sæber med parfumer osv. Men lægerne nægter at der er en sammenhæng, de har aldrig hørt om det.


Men min allergi over for støv, altså træ, halm, hø osv, forsatte. Jeg fik taget en blodprøve hos lægen, den viste intet unormalt. Altså er det ikke hverken græspollen eller husstøvmider eller dyr.

Men lægen siger så, at man sagtens kan have allergi alligevel og behandlingen er antihistamin feks Alnok resten af livet og jeg fik antihistamin øjendråber på recept.


Synes det var meget lidt hjælp hos lægen.

Må man overhovedet tage antihistamin resten af sit liv, dagligt og virker det i håndkøb ikke primært på pollen allergi og høfeber ?



I dagligdagen mærker jeg det jo på arbejdet. I dag var det virkelig slemt, hostede og hostede, havde meget slim i halsen, fik trykken i maven og brystkassen og kvalme ( kan man godt få kvalme af allergisymptomer ? ) mine øjne løber lidt og kan også brænde lidt, når jeg håndtere hø og halm og foder som også kan støve, ligesom når jeg støvsuger og gør rent hos mig selv. Men det er mest min hals der genere og synes slet ikke at hverken alnok eller brenadryl virker. Følte mig helt syg da jeg gik fra arbejde.

Nogen ville sige jeg bare kunne finde et andet job og sælge mine dyr, men sådan er det altså ikke i min verden.


Min familie som er landmænd mener selvfølgelig det er skaberi og særligt når blodprøven intet viste. Jeg hader at være til besvær og synes det er pinligt.

Hvad gør jeg ?? Er der andre herinde der har allergier som ikke kan vises i en blodprøve ?
Skal jeg gå ud fra jeg har støvallergi, selvom man siger der ikke er noget der hedder det, men kun husstøvmider ?
Kan jeg have allergi for forskellige ting, altså som intet har med støv at gøre, men er jeg helt tilfældig allergisk over for træ, halm, hø, spåner, støv, cement, foderstøv osv ? Er det 7 forskellige allergier eller ??

Er det farligt at forsætte med at omgås det, når det ikke kan bevises i en blodprøve ?

Er rigtig ked af det og forvirret og føler ikke jeg får den rigtige hjælp.

Håber virkelig at nogen kan svare.

Mvh.

Kommentarer

  • Indstillinger
    hvis jeg var dig ville jeg få en anden læge ---du får medicin hvorfor er du deprimeret ---måske du skulle prøve at lægge den medicin på hylden et stykke tid ---og se hvordan du reagerer på det
    men hvis du har fået det længe ---skal du trappes langsomt ud
  • Indstillinger
    Nej Medicinen har jeg ikke fået mod depression som sådan. Har en psykisk sygdom som jeg har været i behandling for i over 10 år. Allergien startede inden. Det er også kun ved sertralin jeg oplevede det med dufte.
  • Indstillinger
    Du må til lægen igen. Blodprøven er uspecifik og kun en del af den indledende udredning.

    Desværre har regeringen i sin visdom nedlagt landets allergi-klinikker. Men hør om du ikke kan blive henvist til fx Arbejdsmedicinsk Klinik, når det nu er i dit arbejde generne opstår. Du bør som minimum have foretaget en priktest.

    Mens blodprøven tester antallet af allergi-følsomme antistoffer i dit blod, så tester prik-testen antistoffernes villighed (dvs. aktiviteten) til at reagere på bestemte stoffer, fx pollen, husdyrmider mm. Det er antistoffernes aktivitet der er afgørende, ikke antallet.

    Noget der nok kan hjælpe en lille smule er at tage minimum 1g C-vitamin af god kvalitet dagligt -dvs fra en helsekost. Når dine C-vitamin-depoter er fyldt op og du har et overskud af vitaminet, virker det som et naturligt antihistamin. Desuden er C-vtiamin med til at beskytte dine slimhinder så allergener ikke så let trænger ind.

    Noget andet der også kan virke, er vanvittigt nok at få dig nogle børneorm -den del af dit immunsystem der giver dig allergisymptomer er nemlig oprindeligt designet til at bekæmpe parasitter som fx børneorm.
  • Indstillinger
    Hej Tjaldur

    Hvis du søger på det psykofarmaka, som du anvender, vil du kunne se, at det indeholder forskellige tilsætningsstoffer (bl.a. Povidon (plastik) og Titandioxid), som man kan udvikle allergi overfor.
    Måske kunne det være det, som er gået galt.

    Povidon og Titandioxid har ingen medicinsk funktion, men tilsættes for at pillerne skal se "pæne" ud, hvide og glatte.

    http://www.google.dk/url?sa=t&rct=j&q=& ... 0604,d.bGE

    Allergi overfor Titandioxid er forholdsvis almindelig.
    Mere læsning her: www.MELISA.org

    Underligt hvordan medicinalindustrien forestiller sig, at syge mennesker skal indtage deres produkter i årevis, når de indeholdende unødvendige og allergene tilsætningsstoffer?
  • Indstillinger
    Hej Tjaldur

    Sådan som jeg har forstået det, så skete der en ændring i din allergi til det værre, da du skiftede fra et antidepressivt middel (navnet er ikke nævnt) til Sertralin.

    Herefter skete der en forbedring af allergien, da du helt droppede den antidepressive medicin. Men du er stadig hårdt plaget og kan ikke få hverken lægen eller dine omgivelser til at tage dine problemer med allergi alvorligt.

    Er det korrekt forstået?

    Når jeg spørger, er det, fordi to af de svar, du har fået, går ud fra, at du stadig tager antidepressiv medicin.

    For mig lyder 200 mg Sertralin som en meget stor dosis, men når du ikke længere tager det, kan det jo ikke være Sertralin, der er problemet.

    Jeg synes også, at du er nødt til at gå til lægen igen. Forsøg at blive henvist til en specialist.

    Mange hilsner

    Kameliadamen
  • Indstillinger
    Jeg ved godt det måske stod lidt rodet, prøver lige igen.

    Længe FØR jeg startede på noget som helst antidepressiv medicin, oplevede jeg problemer med støv fra spåner, hø,halm, kattegrus,foderstøv, cementstøv, træstøv, støv i huset osv. MEN på et plan hvor jeg godt kunne holde det ud, det generede mig ikke mere end at det var til at leve med.


    Så blev det gradvist værre og det blev nu umuligt at håndtere kattegrus, være i rum med cementstøv, træstøv og særligt spåner var slem. MEN hø og halm kunne stadig håndteres uden de store kvaler. Sådan levede jeg i mange år.

    Så af andre årsager skiftede jeg medicin til Sertralin som er SSRI præparat. Og så oplevede jeg ting som jeg aldrig har oplevet før, pludselig var alt med parfume udlideligt, følte mig kvalt hvis jeg var i lokale med ryger, tryksværte fra aviser gav mig kvalme og brændende øjne, ugeblade og magasiner kunne jeg ikke læse pga mine øjne brændte og løb i vand, blomster med duft måtte ud, duftlys kunne jeg lugte på mange meters afstand, bålrøg og røg fra brændeovn var ved at tage livet af mig.
    Jeg forbandt det ikke med SERTRALINEN, frygtede bare at nu var min allergi da gået helt amok.

    Da jeg i anden anledning trappede ud af Sertralin igen, forsvandt overstående lige så pludseligt som det var kommet. Dog kan jeg stadig ikke udstå lugten af parfumeret vaskepulver eller rengøringsmidler, men ellers er det stort set væk.


    Men HELE tiden har den allergi jeg skrev om først for støv, være til stede og total upåvirket af Sertralin eller andet.


    Det er DEN allergi der genere mig voldsomt, da den gennem årene har taget meget til, så jeg i dag også har svært ved at håndtere foder, hø og halm som så er en stor del af min dagligdag, både hjemme og på job. Støv også i lettere grad.



    Men blodprøven viste intet og så mente lægen ikke der var mere at gøre, udover at spise antihistamin resten af mit liv ! Som jeg i øvrigt ikke rigtig synes virker.






    Jeg håber det er lettere at finde rundt i nu. Tak for alle svarene indtil videre. Ville prøve at købe C vitamin.
Log in eller Registrér for at kommentere.