Hjem Mave og tarm Åben debat om mave-tarmproblemer

Forstoppelse problemer med maven

Jeg har været ved 2 kikkertundersøgelser og har været utallige gange ved min læge. Men jeg har stadig ikke fundet ud af hvad der skyldes at jeg næsten dagligt lider af forstoppelse. Jeg har tit en fornemmelse af jeg skal på toilettet, uden der kommer noget ud og jeg har ofte voldsomme gasudslip om aftenen. Det går virkeligt ud over min livskvalitet.

Jeg dyrker 3 timers motion, 2 gange i ugen, jeg tager fibertilskud i form af Husk, jeg tager også tit tager magnesium og jeg drikker massere af vand. jeg spiser sundt, til daglig ser mine måltider nogenlunde sådan her ud:

Morgenmad: müsli med yoghurt og frugt (ingen sukker)
Middag: rugbrød med fedtfattig pålæg og u. smør eller knækbørd med tun
Aftensmad: grønsagssupe m kylling
Mellemmåltider: frugt

Så jeg kan ikke forstå hvorfor jeg skal have så mange problemer med mit tarmsystem. Ved jeg ikke om det er fordi jeg spiser for ensformigt eller om det kan være bivirkninger ved medicin (jeg tager noget noget Tolmin mod søvnbesvær), eller om det ikke er noget jeg kan tåle.

Jeg synes ikke min læge er til meget hjælp med at finde ud af hvad det kan være, så jeg ved ikke hvad jeg skal gøre ved det. Nogen der har nogle råd? Evt. nogen specialister man kontakte for at få hjælp?

Kommentarer

  • Jeg foreslår, du prøver at passe lidt på med det Husk.

    Min mand er ordineret det, da han er korttarmspatient, og han skal have det for ikke at få konstant diarre - altså for ham er det stoppende.

    Jeg har også på et tidspunkt prøvet at tage Husk - og så gik maven totalt i stå - også selv om jeg drak masser af vand til.

    Men - jeg ved, at det netop anbefales, så jeg taler kun ud fra egen erfaring.

    Prøv f.eks. et oldgammelt råd - spis svesker. Sæt 8-10 svesker i blød i en skål vand om morgenen og spis dem om aftenen.
  • Tak, jeg har prøvet og droppe husk, men det har ikke rigtigt hjulpet.

    Nogen der har nogle andre forslag til hvad jeg kan gøre?
  • Kan det skyldes mælken?

    Skal man prøve laktosefri mælk eller kokosnød mælk? Eller skal man helt prøve og droppe mælk?
Log in eller Registrér for at kommentere.