Netdoktor.dk - Danmarks uafhængige leksikon om sygdomme
Indstillinger

Som at gå på skumgummi med indlagte småsten.

Redigeret 17 januar, 2014, 08:20 i Fod- og knæskader
Jeg har nu i 3-4 år haft permanente smerter i mine fødder; - smerterne er værst når jeg belaster mine fødder, dvs. går på dem. Hvilket man jo er nødt til.
Jeg 60 år gammel og er blevet undersøgt for alt fra sukkersyge til for højt blodtryk, b-vitaminmangel, nervebetændelse. Blodprøver, urinprøver, blodtryk i fødderne (helt normalt), men der er ikke påvist noget klinisk.
I lang tid troede jeg at der var tale om nervebetændelse, men det er lige blevet afkræftet på Neurologisk afdeling i Holstebro. Så her er jeg; - forholdsvis normal 60 årig, der godt kunne tabe sig 10-12 kg, men altså ikke er svært overvægtig.
Mine fødder gør ondt samtidig med at jeg er meget sensitiv og næsten kun kan gå med sokker "uden mønster" som f.eks. tennissokker o.lign.. Tilstanden er ledsaget af en "fremmed" fornemmelse i fødderne, der breder sig op ad skinnebenene; - hvis man stikker spidse og knap så spidse nåle i mine fødder kan jeg ikke rigtig registrere forskellen.
Det er jo forbandet når man gerne vil leve et normalt liv, hvilket jeg forsøger og når jeg kommer frem til aften er mine fødder som bylder. Det er frustrerende!! Er der nogen der har gode råd hører jeg rigtig gerne om det.
mvh
john

Kommentarer

  • Indstillinger
    persille1persille1
    Redigeret 16 januar, 2014, 06:14
    Er det mon det jeg kan forvente i fremtiden.
    Jeg har også en mærkelig fornemmelse i mine fødder og i mine ben. Jeg har smerter, ikke hver gang, jeg går, men ofte i fødderne.
    Det er værst, når jeg står op om morgenen, så føles den strammende/underlige fornemmelse meget i det nederste af mine ben. Netop, som du fortæller om dine ben. Jeg har også en følelse af, at styrken forsvinder i benene. Jeg kan ikke cykle mere.
    Jeg har lige været hos en ortopædkirurg, men han havde ingen forklaring på, hvad det kunne skyldes..
    Jeg har ikke sukkersyge. Alt er normalt.

    Knoglen vokser oven på mine fødder, gør den det på dig. Især på min højre fod, men fornemmelsen er lige stærk i begge ben, så jeg ved ikke om det hænger sammen.

    Det eneste denne specialist sagde var, at jeg skulle have indlæg, for min forfod var sunket. Det vidste jeg i forvejen, det var intet nyt.

    Nu er jeg lige vidt og må bare affinde mig med det. Min læge har fortalt, at det er bedst at undgå operation med hensyn til knoglevæksten.

    Får du medicin af nogen slags, jeg får blodtryksmedicin og tænker på om den kan have skylden.

    Men det er rart ikke at være helt ene om dette. Jeg håber nogen ved hvad det er. Det vil vi begge blive glade for, tror jeg.
  • Indstillinger
    Jeg kender det. Har haft det sådan i forfærdelig mange år. Jeg troede det var mine sko der var årsagen.
    Det var min ryg. Spinalstenose var årsagen. Det blev først påvist i 2008. Jeg blev opereret og var rigtig glad. Jeg fik spinalstenose et andet sted i lænden, og er nu opereret to gange og i hele lænden i alt fem lændehvirvler. Smerterne og følelsen af at gå på vat i mine fødder er helt væk.
    Det er en rheumatolog i skal konsultere.
    Spinalstenose kan kun ses på scanningsbilleder. Det er nerven helt inde i rygmarvskanalen der bliver klemt.
  • Indstillinger
    Kan ryggen virkelig være årsagen. Benene har jeg mærket længe, men det er først den sidste uge min lænd er begyndt at gøre lidt ondt konstant. Ellers er smerten kommet, når jeg har støvsuget og forsvundet igen efter et par timer, men ikke denne gang.
    Kunne det virkelig stamme derfra. Burde en ortopædkirurg ikke haft dette i tankerne eller er det en anden specialist.
    Man skal da også selv finde ud af al ting ellers er der ingen hjælp at få.
  • Indstillinger
    Hej med jer,
    Tak for indlæg; - selv tror jeg på det der med ryggen. Fordi jeg siden jeg var 25-28 år har haft problemer med iskiassmerter i mit højre ben. Da jeg talte med neurologen i Holstebro, borede han lidt i det, men jeg så ingen sammenhæng fordi jeg havde "døbt" smerterne noget med nervebetændelse. Jeg vil prøve at gå efter en scanning. Så tak for tippet - det er jo værd at forfølge. Det er i hvert fald ikke til at leve med det her.
    mvh
    john
  • Indstillinger
    "Det er en rheumatolog i skal konsultere."


    Jeg må have været dødtræt i går, jeg ser først dette nu. Tak for svar. Jeg vil tale med min læge om dette, han er heldigvis til at tale med.


    I dag d.16 har jeg fået brev fra specialisten. Han så mere end jeg troede. Det hjalp på humøret.
  • Indstillinger
    Smerter eller underlige følelser i fødderne ses hos mennesker som er belastet med kviksølv / har gener af deres amalgamfyldninger.
    Der er en god svensk hjemmeside her: www.tf.nu

    Symptomet ses også hos diabetikere.
Log in eller Registrér for at kommentere.