Netdoktor.dk - Danmarks uafhængige leksikon om sygdomme
Indstillinger

Spist potaske

Redigeret 6 december, 2013, 14:00 i Sund kost
Jeg stod i dag og bagte brunkager, som man jo skal bruge potaske til. Men uden at tænke over det, smagte jeg en lille smule af dejen, inden dejen blev bagt. Men her er potasken jo ikke blevet bagt; så jeg vil høre, om det kan være skadeligt for kroppen og maven, at få "rå" potaske?

Kommentarer

  • Indstillinger
    Det er vist de færreste, der kan sige sig fra at have guffet lidt dej i sig under julebagningen.

    I øvrigt er det en beskæftigelse, der ofte foretages med børn - og de kan vist indtage helt pæne mængder dej, hvis ikke man holder øje og får det stoppet.

    Hvis det skulle være et stort problem - så ville en stor del af befolkningen i denne tid ligge med sådanne bivirkninger.

    Så tag du det helt roligt. Dog - vil du nok få ondt i maven, hvis du indtager større mængder, men mere sker der nok ikke ved det.
  • Indstillinger
    Mange tak for svaret. Så måske er min bekymring overvurderet. Det er vel kun, hvis man drikker potaske-opløsningen ren, eller spiser store mængder dej, at det bliver et problem?
Log in eller Registrér for at kommentere.