Netdoktor.dk - Danmarks uafhængige leksikon om sygdomme
Indstillinger

Afhængig af Næsespray i 5 år

Jeg har brugt næsespray 10-20 gange hver dag i de sidste 5 år.
Jeg har været ved både læge, og øre-næse-hals specialist flere gange.
Men det eneste de siger de kan gøre, er at give mig en Nasonex spray, som jeg skal anvende 2-3 gange om dagen. .

Mit problem er at jeg vågner flere gange om natten, og må tage en spray. . Da næsen lukker helt af, og jeg begynder at få hovedpine. . Ignorerer jeg at min næse "trænger" til et spray, bliver hovedpinen værre, og nærmer sig nok migræne stadiet.. Hovedpinen er ikke til at holde ud. .Da jeg ikke kan hverken stå op, eller ligge ned. .

Dermed sagt, vil en 3 ugers kold tyrker, med nasonex spray, være et rent helvede, og ville slet ikke kunne lade sig gøre, i forhold til bare at skulle passe mit arbejde også:/

Jeg ved virkelig ikke hvad jeg skal gøre. .det påvirker rigtig meget min dagligdag. .og så er det bare røv surt at skulle bruge 2-300kr om måneden på næsespray. .

Er der nogen der har erfaring med at komme ud af sådan et misbrug?
er virkelig åben over for alle gode råd, og forslag. .
Jeg har efterhånden prøvet, diverse allergi næsespray på recept, uden held og uden virkning(lindring). .og jeg har prøvet at skære ned på forbruget. .Men straks melder hovedpinen sig, og trykken i hovedet. .

Kommentarer

  • Indstillinger
    Du kan overveje at bruge antihistamin tabletter (bruges normalt mod allergi), fx alnok, det er de billigste. Det lyder som om det største problem, er når du sover, så du kan prøve at tage en tablet 1 times tid før senge tid, eller bare til aftensmaden hvis det skal være nemt.

    Det er ikke sikkert det er en løsning, men måske.

    Hvis det har en effekt, men ikke stor nok , kan du overveje at kombinere tabletten og næsespray'en, kan være du så skal bruge næsesprayen mindre.

    Tabletten kan købes i håndkøb. Hvorvidt det kan betale sig at få på recept, kommer andnepå om du normalt får rimelig meget på recept.
  • Indstillinger
    Hej.. Jeg er i samme situation som dig, jeg har været afhængig i 8 år, og er pt i gang med min afvæning! Du er velkommen til at skrive til mig på min mail: sanne522@hotmail.com hvis du vil høre om det.
  • Indstillinger
    Hej! Min kæreste var afhængig af næsespray i et havlt års tid, hvor hun havde nogenlunde samme symptomer som dig. Jeg overbeviste hende til sidst om at tage en kold tyrker og ugen efter var rigtig hård ved hende, men så forsvandt næseproblemerne fuldstændig.

    Det er altså den konstante irritation af slimhinderne fra brugen af næsespray, som får dem til at hæve og selvom det hjælper kortvarigt at tage næsespray, pga. adrenalinen som blodkarene trækker sig sammen, så er slimhinderne stadig lige så hævede og irriterede når effekten aftager og næsen føles lukket. Det er en ond cirkel med bl.a adrenalin afhængighed og der er kun én vej, så stop nu og tag fri én uge til div. abstinenser og ubehageligheder.
  • Indstillinger
    Når din kæreste "kun" var afhængig i et halvt år, har hendes slimhinder ikke taget nær så meget skade. Så for en person der har været afhængig i mange mange år, er en uge langt fra nok!
  • Indstillinger
    Om det tager 1, 2 eller flere uger at komme over, så er spørgsmålet, man skal stilles sig selv;
    Vil jeg leve med et ubehagelige problem resten af livet og beklage mig hver dag over det, eller vil jeg gå gennem helvede én uge (eller flere?) og derefter blive "rask"?

    Så simpelt kan det faktisk stilles op. Vi har alle mere eller mindre kæmpet med et helbredsproblem, der kræver en aktiv indsats og uanset hvad, bør overstående spørgsmål være motivation nok. Hvis ikke, så har man jo selv valgt at leve med det.

    Som du måske har set, så har jeg skrevet et indlæg omkring en hævet lymfekirtle jeg har i halsen. Jeg forstår udemærket hvordan det er, at have en masse bekymringer omkring sit helbred. Jeg blev syg i sommers og havde så ondt i maven og brystet, at jeg ikke engang kunne have en undertrøje på for smerter og jeg kunne ikke arbejde eller leve mit liv i 4 måneder. Min vægt faldt 11kg og af disse var 9.4kg muskelmasse og jeg troede, at jeg skulle dø som 27årig. Jeg er blevet behandlet og er i bedring, men lægerne stillede samme spørgsmål til mig, da store mavesmerter stadig plagede mig.
    De første 2.5 uge var et smertehelvede og jeg sov 14-18 timer i døgnet, for jeg var også færdig rent mentalt. Efter de ca. 2.5 uger kunne jeg leve et nogenlunde normalt liv og ved at cykle 120km om ugen, er jeg sluppet af med mine mavesmerter. Hvis jeg IKKE motionerer i bare 2-3 dage, så kommer smerterne snigende.

    Hvis motivationen for et smertefrit liv ikke kommer fra ovenstående spørgsmål, så ved jeg ikke, hvad der kan motivere en. Held og lykke med afvænningen, det bliver hårdt, men tænk positivt hele vejen igennem og hold målet foran dig.
Log in eller Registrér for at kommentere.