Netdoktor.dk - Danmarks uafhængige leksikon om sygdomme
Indstillinger

Hjælp, mange problemer

Redigeret 20 oktober, 2013, 09:03 i Lichen Sclerosus
Er en ung kvinde på 25, indtil mit 12 år var jeg lykkelig udvidende om at jeg havde et underliv.

Jeg har så mange problemer, har været til mange undersøgelser, uden de kan finde noget.

Et utal af gynækologer har overset Lichens sygdom og behandlet med med svampecreme i mange år, ligesom de mente jeg havde vulvodyni, selvom jeg sagde mange gange at kløe var det værste. Nu er der endelig en læge der med det samme kunne stille diagnosen, jeg læste om det på nettet bagefter og det er jo som at læse om mig. Med hensyn til den sygdom er mit største problem, kløe, en fuldkommen sindsyg kløe, der gør mig vanvittig, kan ofte ikke sove om natten for det, må gå ud på wcet på arbejdet flere gange om dagen, bare for at klø, er nogen gange grædefærdig over det. Skyller med iskoldt vand, sover med våde vaskeklude mellem benene, men får blærebetændelse af det. Har rifter flere steder som svier voldsomt, kan ikke cykle. Har i lang tid forsøgt med xylocain, men det svier bare og tager ikke kløen. Nu bliver jeg behandlet med dermovat, men synes det forværre min kløe voldsomt, er det normalt ??

Ved sex sprækker jeg i mellemkødet og det svier og brænder og klør. Har ikke haft sex i 5 år.

Jeg har aldrig kunnet bruge en tampon pga slemme smerter der skære sig i underlivet og om i lændet, er blevet tjekket for endometriose, men det havde jeg ikke. Har dagligt smerter i begge æggestokke. Fik p-piller som 13 årig da mine menstruations smerter var så slemme at jeg besvimede og fik morfin.

Jeg kan ikke holde på en tampon, uanset hvor meget jeg skubber den op, så falder den ud når jeg går, jeg kan ligeledes ikke have en hormonspiral, den falder ud og smerten i underlivet er ulideligt, måtte indlægges på et sygehus dagen efter lægen havde sat den op. Piller i skeden falder også ud når jeg går, det er som om der er noget der skubber det ud, som om der ikke er plads, kan mærke min livmoderhals som gør ondt, bare jeg stikker en finger op.

Jeg græder tit over mit underliv, hader det og synes kun der er problemer.

Når jeg tisser, " ryger" tisset op mellem mine baller og ind i skeden, er undersøgt på en afdeling med speciale i urin problemer. Men de fandt ikke noget, andet end at jeg drypper i mine underbukser fordi tisset flyder op i skeden når jeg tisser og derved drypper ud når jeg går. Jeg har aldrig hørt om andre der har det sådan ??


Jeg håber ikke det er alt for rodet, har så meget brug for at få det ud. Håber nogen kan hjælpe.

Kommentarer

  • Indstillinger
    Det er bestemt ikke rodet det du skriver - tværtimod.

    Det lader til at lægerne i Danmark ikke ved hvad de skal gøre? Og det lyder jo utroligt at de ikke gør det - men det sker jo hører man.

    Derfor vil jeg sige til dig at det lyder virkelig smertefuldt og som et slemt problem det du har - jeg synes du skal til at undersøge om de kender til det her i andre lande fx Tyskland ....

    Se om du kan få meldt dig ind i Danmark .

    Du skal også kigge mod Amerika....

    Du skal have hjælp og jeg tror du kan få det der ...for det lyder jo helt forkert.

    Så du skal altså hente en udskrift fra din læge der beskriver hvad der er i vejen med dig og hvad de har forsøgt - herefter skal du oversætte det her du her skriver - og så sende en forespørgsel til førende udenlandsk specialister.

    Du kan også bare nøjes med det du beskriver her. Det er nok.
  • Indstillinger
    Lichens sygdom. Jeg var nysgerrig og læste om det og blev faktisk overrasket. For flere år siden havde jeg smerter og en voldsom mærkelig varmefølelse. Jeg gik til min daværende læge et helt år, hun kunne ikke se, der var noget galt. Jeg måtte holde op med at cykle, så ondt gjorde det.

    Til sidst ville jeg til en gynækolog og der var jeg heldig. Hun tog prøver af huden. Og det viste sig at huden dannede fortykket hud. Jeg har aldrig haft nogen viden om, hvad der var galt, men læste så dette.

    CITAT

    https://www.sundhed.dk/borger/sygdomme- ... trophicus/

    Der findes også en variant (pladeepitelhyperplasi), hvor der findes pletter med fortykket hud.

    CITAT SLUT.

    Mit var netop fortykket hud og hvide pletter. Det blev kureret/afhjulpet med binyrebarkhormon creme. Det er meget lidt, jeg har mærket siden.
    Det tog knapt et par måneder før det var væk. Først en måned med påsmøring hver dag og derefter nedtrapning i 14 dage.
    Jo, cremen kunne svie, når den lige var smurt på. Og man kan ikke tåle at stoppe med den fra den ene dag til den anden. Så brænder det meget.

    Men det er jo lidt anderledes hos dig.
    Dit er jo meget værre. Hvor længe har du behandlet med binyrebarkhormon creme.

    Du skriver intet om du er blevet undersøgt på en urologisk klinik af en specialist. Er det en specialist, der har undersøgt dig på sygehuset. ? Jeg mener det er noget underligt, du ikke tisser normalt.

    Det ville jeg være sikker på, hvis det var mig. Jeg mener vi i Danmark har vi et underligt system, hvor man kan rende fra Herodes til Pilatus, før man endelig/måske er heldig at møde en læge, som ved noget om netop "det" tilfælde.

    "Familielægen" plejer gerne at opgive, når de ikke lige kender noget svar, det er min erfaring. Jeg har altid selv skulle sørge for at finde ud af, hvilken specialist, jeg skulle til. Det eneste gode er, jeg er ikke blevet nægtet en henvisning.
    Det jeg mener er, der må da være specialister herhjemme, som kan hjælpe. Man skal bare selv finde dem.
  • Indstillinger
    Tak for jeres svar. Jeg ved ikke hvad jeg skal gøre. Synes jeg har rendt så mange læger på døren. Tror snart jeg bliver opfattet som hypokonder.

    Ja jeg er blevet undersøgt på en afdeling med speciale i vandladningsforstyrrelser, men undersøgelsen måtte afbrydes, fordi jeg vred mig i smerter i mine æggestokke, da kateteret i blæren blev sat op. Det var tydeligt de synes jeg var hysterisk. Men den smerte i særlig venstre side af mine æggestok fik mig til at blive bleg og svede koldsved, så jeg måtte afbryde undersøgelsen. De tog ikke smerterne alvorligt. Det endte med at de mente at jeg ikke fejlede noget i blæren, men blot tissede " bagud" og at det ville hjælpe at sidde omvendt på toilettet.

    Det er samme smerter der skær sig i underlivet hvis jeg forsøger at bruge en tampon.
  • Indstillinger
    Nej nej nej Du må IKKE give op :O)

    Jeg har selv LS, har haft fra jeg var helt ung, men fik først den endelige diagnose i år.. Jeg har også rendt til læge, tonsvis af gynækologer som bare havde smarte bemærkninger som: prøv en anden stilling når I har sex- ja jeg er så 48 og har jo nok prøvet ALT.. Har også skændtes vildt med min læge fordi jeg ikke blev troet meget frustrende..

    Så læste jeg bogen :Volvadeni den tabubelagte sygdom (LS går ind under vovad) Her fandt jeg de oplysninger som bragte mig videre : KNUD DAMSGÅRD, HOLBÆKSYGEHUS... HER ved de hvad de taler om :O) Her kommer ramte fra HELE landet børn, unge, voksne mænd og kvinder...
    Jeg gik til lægen med bogen under armen og valgte, at gå ind hos en af de læger som er på en slags praktik i lægepraksis (han kendte mig jo ikke) Han skrev så en henvisning til Holbæksygehus og vupti..Der kan være lang ventetid, men med dine sympt tror jeg ikke.. Du skal få lægen til skrive alle dine sympt.
    Endvidere kan du få glæde af at melde dig ind i foreningen LISCHEN SCLEROSUS og møde os andre (i ALLE aldre) blive hørt, hjulpet og få input.. Vi har møde i nov hvor der vil være nogle virkelige gode foredragsholder..
    Vigtigt du vil kunne få gode kontakter og bare det at møde nogle som VIRKELIG forstår hvad du mener er fantastiskt..

    Jeg ønsker dig pøj pøj fremad

    Knus Malle
Log in eller Registrér for at kommentere.