Hjem Stofskifte Forstyrrelser i stofskiftet

Jeg tror jeg har for lavt stofskifte

Kære alle sammen , der gider at læse med. Jeg håber at der sidder en garvet kvinde eller mand med forstand på denne sygdom.
Kan fortælle kort om mig selv. Jeg er kvinde og 42 år. For ca. 10 år siden fødte jeg min søn, som jeg fik ved hjælp af Ivf. Lykkelige var vi jo at det lykkedes. Men der gik ikke så lang tid, før jeg blev trist. Jeg har så igennem de sidste 10 år været on and off i behandling for depression, uden hensyntagen til alle mine andre symptomer. Idag har jeg mistet mit job er på kontanthjælp og livet ser generelt temmelig sort ud. De sidste 3 år er symptomer udover depression kommet slag i slag
- Jeg er ekstremt træt,
hukommelsen er næsten ikke eksisterende,
jeg fryser meget
Jeg har ledsmerter
Mine yderste øjenbryn hår er væk
Jeg kan ikke tabe mig
Hævelser i hovedet, store render og poser under øjnene
Initiativløs
Har ikke lyst til at være sammen med mennesker
Men det værste er dog mit hovede, det er simpelthen ikke sig selv, har læst flere steder omkring det og det kaldes forskelligt bl. A. Brainfog, hvilket jeg syntes passer rigtig godt.
Det er snart tæt på at jeg giver op. Jeg er ældet 10 år i løbet af ingen tid.
Skæbnen ville så at min mor for ca. 3 mdr. Siden fik diagnosen lavt stofskifte, hun købte Helle Sydendals, bog få livet tilbage hun ringer mig op fuldstændig chokeret og siger hun ved hvad jeg fejler. Hehe. Ja det ville jo være vidunderligt :-) jeg tager jo straks til min læge og fortæller hende om min nye opdagelse. Hun siger at vi jo jævnt over årene har taget den blodprøve, da jeg også er lidt overvægtig og at mit stofskifte er normalt. Havde jo så "opskriften" med fra bogen omkring hvilke prøver der skal tages og beder hende om nogle nye prøver. Dem indvilger hun j at tage. Men øv, fik svar i dag, de var vist ok, kun en smule for højt anti et eller andet, som vi skulle holde øje med og ikke ville behandle på.
Åhhhh, sikke en nedtur, var sikker på det var stofskiftet er faktisk stadig sikker på at det er stofskiftet. Men hvad går jeg hjem med, en ny henvisning til psykiater og endnu en recept på lykkepiller. Hjælp, hvad gør jeg nu.
Var så sikker i min sag!
Mine tal - ikke fastende

Thyrotropin (TSH)P 2,2 grænseværdi 0.20-5.0
Thyroidperoxidase - Ab P H626. <60
Thyroxin (T4)P 103. 60-160
Triiodthyronin frit (T3) P 4,3. 4.1-6.9

Jeg har snart læst så mange steder at på trods af "fine" tal at den så godt kan være helt gal. Og jeg føler virkelig at den er gal.

Mange hilsner Tine

Kommentarer

 • Hej. Du har sikkert ret. Jeg står i samme situation. Har været plaget i 4-5 år, men har det usigeligt varmt. Sveden løber af mig og jeg får feber ved aktivitet. Er som du hævet omkring øjnene, bliver tykkere og tykkere, er træt, trist, uoplagt, irritabel m.m. Mit TSH er 5.24. Øvrige tal har jeg ikke. Det er aldeles rædselsfuldt, og ekstrem hårdt, da der ikke er mange der forstår hvordan man har det. Føler mig som en hypokonder.
  Jeg er undersøgt for nærmest alt - undtagen lige det - det er i hvert fald ikke taget spor seriøst. Har lige skiftet læge. Det er Dog med for høje tal.
  Min tidligere læge hang alt op på at jeg havde astma - det er nu bevist at jeg IKKE har. Ved div. undersøgelser er meget skubbet over på, at det må være astmabetinget.
  Har lige købt en bog af Helle Sydendal der hedder Få livet tilbage - kan anbefales varmt.
  Håber vi snart får bedring begge to. KH Ingrid
 • Undskyld, jeg ikke læste det sidste af dit indlæg. Du skriver jo selv om bogen.
  Forbandet frækt at henvise dig til psykiater. Noget i den stil er jeg også blevet undervejs, jeg nægtede, og kunne fortælle at jeg ikke havde noget psykisk problem. I øvrigt havde jeg heller aldrig hørt om, at man får feber, på grund af noget psykisk. Der findes mange grøfter, vi kan puttes i.
  Måske kan du læse mere på www.sonjas-stoffskifteforum.info. kh Ingrid
 • Lidt supplerende til at man godt kan have stofskifte problemer til trods for fine tal.

  Typisk ser man på TSH og T4 fordi T3 kan være misvisende. Du har dog pæne værdier for alle 3.

  Thyroideaperoxidase antistoffer (Thyroidperoxidase-Ab;P) er ofte en rigtig god indikator for om der skal mistænkes for for lavt stofskifte da mere end 90% af dem der har Hashimotos har en forhøjet værdi. Thyroideaperoxidase antistoffer er dog let forhøjet for en del af befolkningen uden at det betyder at de har for lavt stofskifte hvorfor man ikke kan stille en diagnose ud fra thyroideaperoxidase antistof alene men er nødt til at se på TSH og T4 og/eller T3.
 • Har du overvejet at følge LavFODMAP-diæten? Den har udvirket mirakler for mig i samme situation.
 • Præcis det samme for mig. Der er noget ravende galt i kroppen, ingen kan bare finde ud af hvad, så siger de bare stress og angst.....
  Har prøvet at skitse min tal og info op ....
  Håber nogen her kan tyde tallene og give feedback

  Har gennem nogle år fået beskeden "stofskiftet ligger lidt lavt" ingen behandling, på trods af at jeg har 95 % af samtlige symptomer der næsvnes i den forbindelse... Og lægen siger at mine symptomer ikke kommer af det..
  De KAN komme af andre ting også...eller en kombination, ved det ikke , derfor spørger jeg nu her....

  Tallene har mellem 2011 og nu 2014 været
  Follitropin [FSH];P
  U/L 9,8
  8,3
  25

  Lutropin [LH];P
  U/L 5,1
  2,6
  16,3

  Thyrotropin [TSH];P
  mIU/L 3,1
  4,7
  3,7
  5,1
  5,2
  4,3

  Thyroxin frit [T4];P
  pmol/l 13,9
  13,3
  13,5
  11
  14

  Triiodthyronin [T3];P
  nmol/l
  Lidt rodet i kopien, men hvor de røde felter er ud for
  4,7 5,1, 5,2 og 4,3 over de år... det seneste fra i sidste uge er ikke kommet på skrift endnu, men "ligger lidt lavt" som lægen siger... rød pil op efter tallene

  Symptomer som
  Her er en liste med typiske symptomer på et lavt stofskifte:
  Vægtøgning X JA
  Træthed X JA
  Kuldskærhed X JA
  Gener fra muskler/led X I PERIODER
  Dårlig hukommelse X JA i noget omfang
  Depression X OFTE TILBAGEVENDENDE
  Væskeophobning (ødemer) X I PERIODER
  Forstoppelse X MEGET OFTE
  Tyndere hår X JA
  Tør og ru hud X JA
  Natlige svedeture X JA I PERIODER
  Hæs og dyb stemme X JA
  Langsom puls X I PERIODER
  Man får et søvnigt udseende med poser under øjnene X JA
  Rynker i panden X JA
  humøret bliver dårligt. X JA
  Huden bliver gulligbleg, tør og grov. X JA
  •Man bliver øm og stiv i leddene. X I PERIODER

  •Man kan udvikle blodmangel. Menstruationerne bliver sparsomme eller ophører. JA  Hvis du har tunge øjenlåg og en “hævet” øm og tør tunge tunge

  MINE TILSTANDE
  Betændelse kronisk under en tand... skal ud
  refluks og mellemgulvsbrok
  Ikke allergisk løbenæse / rhinitis / post nasal drip
  er det ting jeg har fået kostateret men ikke alle symptomerne gælder én af de ting alene.
  Udredt 400% i lunger og luftveje og hjerte jævnligt gennem 20 år...alt ok, selvom mange af symptomerne stammer netop fra luftvejene...

  HVAD ER "LIDT FOR LAVT STOFSKIFTE" .? Hvad siger mine tal jer, som er ramt i forvejen ? Lægens ord om at det ikke kan give de ting jeg døjer med er jo ikke helt troværdige når jeg netop har de fleste af de symptomer beskrevet under lavt stofskifte.... Hvad mener i.... Skal det behandles.. ( er helst fri dog pga dårlig omtale af medicinen... men tager sagen i egen hånd nu )
  Hilsen Line
 • Kære Tine
  Du har Hashimotos for lavt stofskifte. Du skal insistere på at få en blodprøve med TSH, T3, T4, Frit T3, Frit T4 og anti TPO. Hvis ikke din læge vil tage den kan du bede om lægensydernummer og selv betale de ca. 170,- det koster. Og såmeftfølgende få pengene retur.
  Du kan sagtens have en stofskiftesygdom selvom dine tal ligger inden for det danskenormalområde. Sammenlign m Tyskland, USA og andre, deres normal værdier er alle meget mindre end i DK.
  Læger der tager stofskiftepatienter seriøst er Knut Flytlie i Vejle og sønne Søren Flytlie i Århus.
  Læs mere på stofskiftesupport.dk
  God bedring.
  Mvh. vibeke
  Jeg er selv ved at blive udredt for Hashimotos, mine blodprøver er alle "normale", dog er mit TSH og Frit T3 meget lave inden for "normalområdet" mit anti TPO er på 125 , det må ikke være over 35!
  Har nu en tid ved Søren Flytlie for at få målt vitaminer, mineraler og hormoner etc.
 • Kære Line64
  Det lyder også til at du har en stofskifte sygdom.
  Ved Hashimotos er der en del fødevare man skal undgå, bla. Gluten, mælk, broccoli, Hvidt sukker, natskyggeplanter så som bla. tomater og kartofler.
  Spis masser af fisk og grøntsager og salat.
  God bedring til jer alle.
  Kan kun anbefale stofskiftesupport.dk det er et forum hvor det bliver delt rigtig gode oplysninger om hvad og hvordan man overlever med en stofskiftesygdom.
  Mvh. Vibeke
 • Hej Vibeke

  Håber du kan hjælpe mig lidt. Jeg kæmper for, at få lavet alle blodprøver og min egen læge er ret intetanende omkring hvordan jeg får lavet alle de nævnte blodprøver (spørgsmålet er også hvor relevant han syntes det er :-/).
  Jeg har dog en meget hjælpsom psykiater. Kan du fortælle mig hvilke prøver jeg skal få taget og hvordan vi udfylder skema korrekt - så hjælper han mig nemlig. Er de 170 kr total for alle "ekstra" prøver eller blot frit T3.

  Tak :-)

  Jeanette
 • Hej

  Jeg har haft lavt stofskifte i mange år.

  Min læge tog også prøver og sagde at de lå lige på grænsen (Hvis grænse)

  Jeg fik taget blodprøve nogle gange og der blev de ved med at ligge.

  Min mor havde for lavt stofskifte og fik eltroksin for det.

  En dag kom jeg til at tænke "Du lyder fandeme ligesom som din mor " Det var bestemt det eneste jeg ikke ønskede at lyde som. !!!

  Så derfor kom jeg i tanke om det lave stofskifte.

  Da der var gået næsten 6 mdr kunne jeg simpelhen ikke mere. Jeg fik taget nye prøver og de lå stadig lige ved grænsen.

  Jeg flippede totalt ud." NU smider du de blodprøver af H til og kigger på mig i stedet for (jeg lignede virkelig en med lavt stofskifte) Jeg bliver her til du har fundet ud af noget for jeg kan ikke mere !!!! Og NEJ JEG ER IKKE DEPRIMERET så jeg skal ikke havde diverse Ulykkepiller igen for de hjælper ikke en bønne. Og for det andet så kan du ikke vide hvor mine tal skal lægge før jeg har det godt.!!!! Jeg satte mig godt tilbage i stolen så han kunne se at jeg ikke bare gik igen !!! Så det endte med at jeg gik derfra med en recept på eltroksin. Og det hjalp

  MVH Birthe.
 • Hej Tine

  Har kun lige læst dit oplæg og ikke alle de øvrige, men jeg vil opfordre dig til, at kontakte Second Opinion Clinic, som er beliggende i Herlev på sjælland.

  De arbejder anderledes end alm læger og kan analysere blodet på en anden måde.

  Det koster dog, da prøverne bliver sendt til USA.

  Blot et tip, da de kan noget andet og meget mere end de alm. danske praktiserende læger.

  Mvh P
Log in eller Registrér for at kommentere.