Netdoktor.dk - Danmarks uafhængige leksikon om sygdomme
Indstillinger

symptomer på blærebetændelse uden at have det???

Redigeret 19 oktober, 2014, 16:39 i Blærebetændelse
Hejsa.
Jeg er en 20-årig kvinde, der i lidt over en måned har haft et irriterende problem, som fylder mere og mere i min hverdag.

Det hele startede lige omkring midt i august, hvor jeg lagde mærke til at jeg skulle tisse oftere end jeg plejer ( plejer at tisse 4-6 gange i døgnet), men nu var det altså nogle gange mere. Efter en uges tid var der skanderborgfestival og min kæreste, som jeg som regel sover med, skulle afsted og jeg skulle derfor sove alene. Jeg sover ikke så godt alene og derfor tænkte jeg ikke at det var så mærkeligt, at jeg skulle tisse 4-5 gange inden jeg lagde mig til at sove, fordi jeg tænkte, at jeg måske var nervøs for at sove alene. Men da min kæreste så kom hjem sidst på ugen, havde vi sex, eller prøvede på det, for jeg følte hele tiden jeg skulle tisse, også selvom jeg lige havde gjort det. bagefter sved det også et stykke tid. De næste dage blev tissetrangen større og større og når jeg lagde mig ned følte jeg et enormt tryk på min blære. Jeg tissede mange mange gange om dagen og havde slet ikke lyst til sex og kunne ikke klare at jeg blev rørt omkring underlivet.

NU tænkte jeg, at det var tid til at kontakte en læge, da jeg syntes det var yderst mærkeligt at have det sådan. selvfølgelig troede jeg, at det var blærebetændelse, at symptomerne jo klart var på det. Jeg snakkede med lægen, fik en gynækologisk undersøgelse, taget to test - både hos læge og en blev sendt til dyrkning og alt var fint - symptomerne var der bare stadig.
Jeg udfyldte også et væskeskema og kunne konstatere at jeg tissede omkring 15 gange dagligt, om som regel meget lidt af gangen ( 10-30 ml), og lægen forstod min frustration. Da jeg stod og skulle på ferie og var virkelig frustreret, fik jeg noget penicillin mod blærebetændelse, selecxid, som jeg selvfølgelig håbede ville hjælpe.

Det gjorde det også, og jeg var helt smertefri i 4 dage. Desværre vendte problemerne tilbage 4 dage senere, da jeg var kommet hjem og troede alt var i orden. Det er dog ikke så slemt som før ferien, men trykken ved blære og udpræget trang til at tisse. Var også nede med to urinprøver som igen blev testet for blærebetændelse uden resultat. Så jeg har altså ikke blærebetændelse, men hvad er det så???

Det påvirker virkelig min hverdag og jeg bliver irritabel og ked af at det er sådan - og selvfølgelig påvirker det også mit sexliv..
Nu er næste skridt fra lægen, at jeg skal ind på skejby og have en eller anden undersøgelse for min blære, ved ikke om det er en cyskopi.. Jeg ved ikke hvor lang tid jeg kommer til at vente, men det er bliver bare mere og mere træls. Er der nogle af jer der kender til disse symptomer eller har prøvet det samme?
Jeg har overvejet om det kan være IC ( interstitiel cystitis), men det håber jeg bestemt ikke!!

På Forhånd mange tak.
«1

Kommentarer

  • Indstillinger
    Jeg forstår sandelig godt din uro. Men selv om symptomerne kan virke genkendelige på nogen kan der sagtens være noget helt andet galt.

    Det bedste er at få undersøgt den blære, så du ved, hvad der er galt. Jeg håber ikke du skal vente for længe og jeg håber også du skal undersøges af en specialist i urologi.
  • Indstillinger
    Ja, det er jeg selvfølgelig klar over, men jeg tror lidt, det er en menneskelig ting at frygte det værste :-)

    Men jeg ved faktisk ikke om det er en urolog jeg skal ind til, men fik i hvert fald at vide, at det var en afdeling for urinveje og blære ( eller noget i den stil), så det satser jeg på.

    Desuden foreslog min hjælpe også at jeg skulle testes for sukkersyge, hvilket jeg nu er ret sikker på, at jeg ikke har - men nu gør jeg det bare for en sikkerheds skyld, så det kan udelukkes.
  • Indstillinger
    Dette emne tror jeg vil være rigtigt relevant for mange, så derfor håber jeg, du vil melde tilbage om, hvordan det går og hvad din diagnose er, hvis man forhåbentligt kan finde ud af det.
  • Indstillinger
    Hej Janse

    At have symptomer på blærebetændelse uden at have bakterier i urinen er meget almindeligt.

    Det kaldes populært for ”honey moon cystitis”, altså bryllupsrejse-blærebetændelse. Hos nogle er der faktisk bakterier i urinen, og hos andre er der ikke.

    Når der kommer spørgsmål af den art (og det er der tit) plejer jeg at henvise til et gammelt brevkassespørgsmål og -svar her fra Netdoktor:

    http://www.netdoktor.dk/brevkasser/arkiv/200911.htm

    Nu vil du nok indvende, at dit blæreproblem intet har med sex at gøre. For det var jo netop, da din kæreste var bortrejst, at problemet begyndte.

    Alligevel er der nok tale om en irritation af slimhinden i urinrør og blære. Og heldigvis findes der råd for det, nemlig slimhinde-mirakelmidlet Membrasin. Der er tale om et kosttilskud, ekstrakt af havtornbær, som du kan købe hos Matas eller i en helsekostbutik.

    Her kan du læse lidt om det:

    http://www.naturoghelse.dk/shop/membras ... -647p.html

    Her er en anden, der har fået dette råd:

    viewtopic.php?f=84&t=25740

    Kvinden med brugernavnet Marksmor skriver, at det har hjulpet, som du kan se.

    Mange hilsner

    Kameliadamen

    P.S. Selvfølgelig er det en god ide at blive ordentligt undersøgt, men lægerne må i de fleste tilfælde give fortabt, hvis det faktisk er en irritation af slimhinden. Du skal ikke regne med, at læger kender noget til Membrasin.
  • Indstillinger
    Tak for svar.
    Jeg kan desværre ikke genkende de symptomer som kvinden har på samme måde som jeg har, og i det andet tilfælde kunne det jo klart have noget med sex at gøre, og det har jeg svært ved at se i mit tilfælde, da vi hverken havde mere eller mindre sex end normalt. Men mht. om der er bakterier i urinen eller ej giver det jo god mening.

    mht. til de præparat du foreslår, var jeg faktisk selv i matas igår og købte en pakke. Jeg har ikke taget nogle piller endnu, fordi jeg gerne lige vil vente og se hvornår jeg bliver kaldt ind til undersøgelse, da jeg helst vil give lægerne det "rigtige" billede af, hvordan min blære har det. Hvis der går lang tid, vil jeg nok måske alligevel overveje det.. Jeg synes bare jeg har søgt rigtigt meget efter at finde en case med de samme symptomer som jeg selv har, men uden held - men hver historie er selvfølgelig forskellig, og det kan være svært at sammenligne, men de personer herinde på sitet der har taget membrasin er det oftest personer, der HAR haft blærebetændelse og dermed har fået en tør slimhinde deraf og sådan er min situation jo ikke :-(
  • Indstillinger
    Prøv at se hvad professor Jørgen Nordling har at sige om sygdommen....han er på Herlev Hospital og har hjulpet mange af os med denne uforklarlige social invaliderende, og smertefulde sygdom
  • Indstillinger
    Heeeej:) Ved det er et gammelt opslag men håber sådan at du fandt en løsning du kan dele?

    Venter spændt med krydsede fingre:)
  • Indstillinger
    Hej.
    Jeg ved slet ikke hvor jeg skal starte i forhold min sygdomshistorie, men forsøget at holde det kort.

    Efter forholdsvis man urinprøver hos min praktiserende læge i august 2013 fik jeg, da jeg skulle ud at rejse, alligevel nogle blærebetændelsespiller med, selvom jeg symptomerne. jeg synes det blev lidt bedre, men ikke nok.
    Da jeg kom hjem igen blev jeg henvist til urolog, hvor jeg blev bedt om at mindste mit sodavandsindtag, da det kunne irritere blæren, og dermed kunne skabe mine symptomer. det hjalp dog ikke og efter en kikkertundersøgelse af min blære, som viste at den ikke fejlede noget, blev jeg henvist til en gynækolog.
    grundet LANG ventetid (vi snakker 9 måneder) for at komme på skejby, fik jeg en tid i Horsens i stedet. Der fant en gynækolog ud af at jeg have spændte bækkenbundsmuskler og dertil fik jeg nogle øvelser. Men jeg ikke synes jg havde fået nok information kontaktede jeg birte bonde klinikken i København og har til to konsultationer der, der hjalp en del, men stadig ikke nok.
    Jeg blev så henvist til vulvaklinikken på skejbysygehus, hvor jeg først nu her i septemper er i et forløb for vulvodyni samt disse spændtebækkenbundsmuskler og føler at det er i bedring - det er dog ikke noget man sådan lige slippe af med (desværre) og det rammer åbenbart mest unge piger som jeg.. men håber endelig jeg kan slippe af med mine gener - jeg er i hvert fald endelig lidt fortrøstningsfuld..
    Jeg ved dette er meget kort skrevet, men har fortalt min historie til jeg ved ikke hvor mange læger efterhånden, så det bliver lidt øv i længden :)
    Jeg er dog slet ikke kommet på hvordan den psykiske påvirkning har været og hvad det har gjort ved mit sexliv, for det har hverken været sjovt eller nemt at have det sådan, men heldigvis har min kæreste støttet mig hele vejen, hvilket har gjort det så meget nemmere.
  • Indstillinger
    Jeg har også haft spændte muskler i bækkenet. Man skal prøve det før man ved hvor slemt det er.
    Det er mange år siden og jeg gik længe med det før lægen henviste mig til rigshospitalet. De kunne ikke finde nogen årsag. Der gik endnu længere tid og en dag hvor jeg var hos en fysioterapeut af en anden grund beklagede jeg mig til hende.
    Tilfældigvis vidste hun om disse muskler i underlivet og hun hjalp mig. I dag er der heldigvis kendskab til det blandt læger også. Jeg fik styr på det.

    Du har måske også noget andet galt efter hvad jeg forstår. Prøv membrasin.
    Købes hos matas. Det er muligt du kunne have god gavn af dem. Du kunne da prøve en pakke og se om de hjælper. Helt billige er de ikke, men de er gode.

    Ps. Nu ser jeg kameliadamen har oplyst dig om det. Nå, ja, jeg ved så ikke om du har prøvet dem eller ikke mener de ville hjælpe dig.

    citat

    men de personer herinde på sitet der har taget membrasin er det oftest personer, der HAR haft blærebetændelse

    citat slut

    Jeg havde skam ikke blærebetændelse og jeg ville til en hver tid tage membrasin igen. De er jo tilmed sunde. Men nu har du fået oplysningen.
  • Indstillinger
    http://www.icforeningen.dk/INTERSTITIEL ... esiden.doc

    Kan det mon være det her vi døjer med?

    Står næsten nederst på siden at nogle har haft held med at lave en the af persillefrø.. Tja hvorfor ikke:)
Log in eller Registrér for at kommentere.