Netdoktor.dk - Danmarks uafhængige leksikon om sygdomme
Indstillinger

hvad slags personlighedsforstyrrelse?

Redigeret 19 august, 2013, 16:21 i Personlighedsforstyrrelser
hvad slags personlighedsforstyrrelser kan en mand på over 40 have - når han bare ikke kan finde ro i et forhold men max har det i 3 år og så må han videre.

og samtidig har og altid har haft dybe depressioner og adhd ?

De fleste er jo gift og har børn når de er den alder.
Eller har skabt sig et hjem.

Personen ku ikke klare at bo sammen med en ....da han ikke magtede helt elementære ting og krav. Som der er i ægteskaber/parforhold.

Ku ikke magte at være i selskab med nogen for lang tid ad gangen - måtte så hjem osv. selv midt om natten



Det var et menneske med en meget svær baggrund - men et godt menneske.

Kommentarer

  • Indstillinger
    Hej B. Nielsen

    Jeg mener, at det er rigeligt til at forklare den mands situation, at han har dybe depressioner og ADHD. Jeg bryder mig ikke om tendensen til at klistre håndfaste diagnoser på folk, i form af diagnoser på personlighedsforstyrrelser.

    I øvrigt er det god skik inden for sundhedsområdet, at man ALDRIG hæfter yderligere diagnoser på depressive, for deres såkaldte forstyrrelser kan skyldes depressionen, og forstyrrelserne vil i så fald gå over, når depressionen bliver optimalt behandlet.

    Der kan være mange årsager til, at den person ikke magter et parforhold, og indimellem ikke magter at være sammen med andre mennesker – først og fremmest depression, men vel også ADHD.

    Der kan også være tale om, at vedkommende er et såkaldt særligt følsomt menneske. Det er ikke en sygdom eller en forstyrrelse, men et særligt karaktertræk, som ca. 20 % af os har. Hvis man er særligt følsom, sanser man dybere og mere intenst end resten af befolkningen, og man har meget behov for ro, så man kan bearbejde disse mange sanseindtryk i fred og derefter hvile ud. Hvis ikke man får den fornødne ro og hvile, men tværtimod bliver overbebyrdet med alt for mange indtryk igennem lang tid, vil man typisk reagere med at få en (ny) depression.

    http://www.sensitiv.dk/om_sensitivitet

    Sådan som jeg ser på det, så handler det for den mand om at få behandlet sine depressioner, formodentlig både med medicin og psykoterapi.

    Derefter handler det om at acceptere sig selv og sine særlige egenskaber/karaktertræk.

    Jeg har selv haft en baggrund, der var vanskelig, har selv haft mange dybe depressioner, men er nu kommet godt over dem. Desuden tilhører jeg kategorien af særligt følsomme mennesker.

    Det har taget lang tid, men jeg er nu ved at nå dertil, hvor jeg kan sige til andre mennesker: ”Lige nu magter jeg ikke mere, nu har jeg behov for at trække mig tilbage.”

    Hvis personen selv ikke gør et stort nummer ud af det, men tager det som noget naturligt at trække sig tilbage, når man når sin grænse, vil andre mennesker også synes, at det er naturligt.

    Hvis han skal sove et andet sted, så kan han jo bare på forhånd sige: ”Jeg synes, at det kunne være hyggeligt at sove her, men måske går jeg hjem i løbet af natten, hvis jeg ikke rigtig kan falde til ro.”

    Jeg er overbevist om, at der også findes en partner til den mand. For der er jo helt afgjort kvinder, der også har meget behov for ro og fred. Det handler bare om at finde dem!

    Mange hilsner

    Kameliadamen
  • Indstillinger
    Redigeret 19 august, 2013, 16:18
    Tja personen er (siger selv) at han er afhængig af porno og datingsider.

    Så jeg vil mene det er en slags personlighedsforstyrrelse da han drømmer og kone osv men ikke evner det .

    Har han så fundet en (eller flere) flammer han let op og dør lige så hurtigt ud.

    Det er enten alt eller ingenting - men kan ikke holde ud når folk kommer for tæt ind på livet af ham.
  • Indstillinger
    Hej B. Nielsen

    Vi Netdoktorbrugere kan naturligvis ikke stille diagnoser. Og nu fortæller du så noget mere, som måske virker lidt anderledes end det normale.

    Hvis du virkelig mener, at der er tale om en personlighedsforstyrrelse (Men hvad kan sådan en diagnose bruges til?), så vil jeg råde dig til at læse noget om de forskellige typer af personlighedsforstyrrelse. Jeg prøver lige at finde en samlet oversigt:

    https://www.sundhed.dk/borger/sygdomme- ... tyrrelser/

    Jeg kan læse mig til, at de forskellige hjemmesider beskriver de forskellige typer af personlighedsforstyrrelser lidt forskelligt. Under alle omstændigheder er psykiatrien ikke en eksakt videnskab. Personligt har jeg altså ikke så meget tillid til den slags diagnoser. Jeg synes, at de virker stigmatiserende og de bremser af den grund muligheden for, at personen kan komme sig helt.

    Mange hilsner

    Kameliadamen
  • Indstillinger
    Hej Kam
    Jeg syntes nu det gav god mening det du skrev i dit første indlæg...for det kan jo være meget sandt - og blev depressionen behandlet så kunne det andet måske få plads - i stedet for den evige flugt, uro, angst og utilfredshed.
Log in eller Registrér for at kommentere.