Netdoktor.dk - Danmarks uafhængige leksikon om sygdomme
Indstillinger

Knæskade under sport

Redigeret 15 august, 2013, 01:45 i Spørg Netdoktors brugere
Jeg træner Kampsport i min fritid. For to måneder siden skete der en ulykke der gjorde at to personer løb og faldt ind fra højre side på mit højre knæ (ca 150 kg i alt). Da de ramte føles det som om noget poppede/sprang i mit knæ da det blev vredet meget. Derefter kom der en enorm smerte i mit knæ der fik mig til at falde til jorden i et skrig og i gråd. Knæet fik hurtigt is på og blev hævet over jorden.

Vi tog derefter på skadestuen hvor der jeg kom ind til vagtlægen. Han undersøgte knæet ved specielle tryk og vrid i knæet. Vagtlægen sagde at ledet virkede lidt løst og derefter sendte han mig videre op for at få taget et røntgenbillede. Efterfølgende kom jeg på skadestuen hvor billedet blev analyseret, og der kunne intet ses, så dermed er der ikke brækket noget i knæet. Jeg fik krykker og støttebind med hjem og blev bedt om at komme tilbage efter 3 uger. Efterfølgende har jeg haft så store smerter at jeg ikke har sovet ordentligt om natten og kontaktede egen læge. Jeg fik udskrevet en recept på Tramadol Actavis og blev fortsat bedt om at tage panodiler og ibuprofen sammen med.

Jeg gik i 3 uger og vente derefter tilbage på sygehuset. Her blev der igen vredet i knæet og lavet en kort samtale hvorefter jeg blot fik beskeden om at jeg har vand i knæet. Jeg havde udfyldt papirer hjemmefra med medicin I håb om at de ville se at det ikke var nok de havde givet mig til smerterne sidst, men der blev ikke kigget på papirene. Måden de har undersøgt knæet på hver gang har været ved at vride knæet fra side til side samt stille knæet i en 90 graders vinkel og rykke ud i knæet (IKKE trykke det ind) samt trykke omkring knæskalden.

Jeg fik at vide at deres erfaring var at knæskader gik over af sig selv. Denne undersøgelse blev foretaget den 29 Juli.

Jeg fik beskeden at hvis ikke der var bedring inden for 8 uger skulle jeg kontakte egen læge. Problemet er bare følgende at jeg ikke kan holde smerterne ud. Lægen hentyder nu bare til at jeg skal tage 1 ibuprofen 400 mg og 2 panodiler, men dette er ikke nok imod smerterne. Jeg kan støtte på knæet men det føles ustabilt. Jeg kan ikke strække og bøje mit knæ. Af og til kan knæet svigte og næsten falde væk under mig ved at forsøge at "knække"/"Falde" hen over knæskalden. dvs at lår og skindeben vil fremad mens knæet vil bagud.

Spørgsmålet er hvad jeg kan gøre og hvad dette eventuelt kan skyldes? Og om der er andre der har lignende erfaringer.
Jeg er i konstant smerte og synes allerede nu at jeg har ventet meget længe.
- Egen læge har afvist at have en samtale om knæskaden indenfor de 8 uger!

Kommentarer

  • Indstillinger
    Vagtlægen er jo ikke specialist og din egen læge heller ikke. Hvis det gør så ondt, som du fortæller skal du forlange en henvisning til en specialist, det manglede bare andet.
    Man er tilbøjelig til at sige ja og amen hos læger, men det skal man bare ikke gøre. For de tager ofte fejl. Det har jeg opdaget gennem et langt liv. Jeg var selv alt for længe om skifte til en anden læge.

    I dag skriver vi den 14 august. ??
  • Indstillinger
    Mente selvfølgelig den 29 Juli.
    Problemet er bare at de ikke vil give en MR scanning der kan afsløre hvad der er galt. Jeg går ud fra at Ortopædkigruger er specialister. Ellers er jeg da på den ):
  • Indstillinger
    Jeg havde regnet ud du mente 29 juli, jeg ville bare lige gøre dig opmærksom på det.

    Jo, ortopædkirurg er en specialist. Jeg ved knæsmerter er meget smertefulde. Min veninde kunne næsten ikke udholde dem og hun syntes heller ikke hun fik nogen hjælp. Til sidst, efter lang tid, holdt smerterne op.
Log in eller Registrér for at kommentere.