Netdoktor.dk - Danmarks uafhængige leksikon om sygdomme
Indstillinger

Jeg er kun 23 og har fået en diskusprolaps.. ØV hjælps søges

Redigeret 15 september, 2013, 06:22 i Diskusprolaps
Hej

Jeg er i den irriterende situation at jeg har fået konstateret et Diskusprolaps helt nede i lænden, ved 2 hvirvel.

Forløbet kort:

Jeg blev sidste efterår jordret i en håndbold kamp og landede meget uheldigt ned på ryggen. Efter et par uger og smerten ikke var væk valgte jeg selv at opsøge en fysioteraupeut, her gik jeg 5-6 gange og der hjalp ikke. Jeg gik i en kort periode og håbede det måske gik i sig selv, det gjorde det så ikke. Dernæst opsøgte jeg en massør samt akupunktør, der masserede samt gav mig nåle/strøm i lænden. Det hjalp heller ikke og jeg var ærlig talt ved at miste modet. Jeg gik længe og vidste ikke hvad jeg skulle gøre, så opsøgte jeg min læge som sendte mig videre til en fysioterapeuet og der gik jeg så ca. 6-8 gange og der hjalp heller ikke. Så blev jeg henvist til silkeborg, hvor de konkluderede jeg havde en diskusprolaps.

Til dagligt styrketræner jeg 2 timer om dagen, og min fysisk må siges at være godt over det normale.

Jeg er påvirket på flere måder selvom det er snart 9 måneder siden.

Hver morgen når jeg står op af sengen, er jeg stiv som et bræt og har en del smerter, hen på dagen når jeg kommer igang bliver det dog lidt bedre, men stadig med smerter.
Mit arbejde er stillesiddende/stående, men hvis jeg har arbejdet fx som nu lidt ekstra. er jeg endnu mere smadret mit lænd gør utrolig ondt. Og stivheden er værre.

Jeg kan ikke spille håndbold længere, da jeg efter 5 min får store smerte pga små vrid.
Jeg er blevet begrænset i min træningen, hvor bla øvelser som dødløft og squat ikke kan køres mere.

Jeg har omkring 80 kg muskel på kroppen af min kropsvægt på ca. 100 kg.

Hvordan har i/du håndeteret lignende? :)

Et helt andet spørgsmål er at jeg jo skal til at melde det til forsikringen. Nu er skaden sket, og så skal jeg videre. Men idet jeg er så ung som jeg er, og jeg allerede nu føler det er slemt. Hvordan forholder jeg mig så til forsikringen, skal jeg søge erstatning pga mëngrad? lige pt føler jeg jo selv at jeg er 50% defekt :). desværre.. Og kan man overhovedet forvente at få noget?

Jeg håber der sidder et par der har været turen igennem og gerne vil dele deres erfaring med mig :)

I må meget gerne stillee spørgsmål.

Dbh Thomas

Kommentarer

 • Indstillinger
  Hej Thomas.

  Det lyder rigtigt skidt. Her skal du nu til at passe på dels hvad du laver med din ryg og du skal forstå hvordan reglerne er.

  I 2010 besluttede lægerne og politikerne at 1/3 lumbal operationer( og fedme operationer) skulle spares/undgås fremover, da operation ikke nødvendigvis er en god løsning. Derfor vil du sandsynligvis blive tilbudt konservativ behandling, som er tidskrævende. http://www.sum.dk/Aktuelt/Nyheder/Sundh ... r_ryg.ashx

  Hvad er konservativ behandling? http://fysio.dk/fafo/Fagbloggen/Konserv ... gunSlPXE4Y

  Du har allerede erfaret at den behandling du hidtil har modtaget gør dine smerter større. Du nævner selv at der ingen brugbare resultater er.

  Læs lidt om andres erfaringer her: http://www.k10.dk/showthread.php?t=21830

  God viden om dine problemer: http://www.k10.dk/showthread.php?t=15813

  Angående forsikring skal det naturligvis anmeldelses, men være forberedt på problemer da du ikke er stationær, før om mange år, efter min erfaring.

  Skadelige øvelser: http://ofeldt.dk/index.php?id=49

  Pas på du ikke undervurderer din situation, med en prolaps som du præcis skal vide hvor sidder. Du nævner nederst??? L5 eller S1. Det er vigtigt for dig at vide fremadrettet. http://pt.neurokirurgi.net/lp.htm
  http://www.netdoktor.dk/sygdomme/fakta/ ... rolaps.htm

  Jeg er af den mening at du omgående skal stoppe med at selvtræne din ryg, da du ikke har viden nok, om præcis hvad du skal gøre. Ingen bevægelse eller øvelse må give dig "onde" smerter.

  Du er 23 år, så pas på med hvad du gør, så du ikke havner som jeg i en kørestol, med Metadon og urinposer. Vær skepsis over for alle de råd du modtager.

  Bedste hilsner
  Peter
  http://ofeldt.dk/index.php?id=108
 • Indstillinger
  Hej
  Faldt lige over dit indlæg. Er selv opereret 3 gange i l5-s1, sidste gang isatte de diskusprotese.
  Jeg er kronisk smertepatient idag grundet de mange operationer, og min arbejdsevne er nedsat med mere end 50%, så operation er ikke nr. 1, hvis man kan få diskus til at smutte på plads igen er det selvfølgelig bedst. Jeg havde ligesom dig utrolig ondt og søvnen om natten blev afbrudt konstant fordi man vågnede hver gang man ville vende sig. Jeg fik silke nattøj i julegave i 2006 og et silke stiklagen og siden da har min nattesøvn været intakt. Når man har smerter konstant og heller ikke får sin nattesøvn bliver det en ond cirkel. Jeg brugte isposer geleposer til at lægge på min lænd hvilket jeg syntes hjalp på smerterne. Jeg bruger mindfulness til at få slappet ordentligt af en CD af Bobby Zachariae "Lær at lindre ubehag og smerte". Du kan prøve dig frem men alt naturligt frem for piller er nr. 1 man bliver fuldstændig lam i roen af alt det medicin. Min redning har helt klart været silke produkter så jeg kan få en dejlig nattesøvn.
  God bedring
  Hilsen en kroniker
Log in eller Registrér for at kommentere.