Netdoktor.dk - Danmarks uafhængige leksikon om sygdomme
Indstillinger

Er det mon hunden?

Redigeret 24 juli, 2013, 04:59 i Astma
Hej

Min mand har i årevis haft problemer med at tåle røg, brændeovne, stearinlys, grill osv.
En aften for noget siden bleve der grillet meget i kvarteret, og han fik derfor åndenød og tog et sug Terbasmin, som han altid har på lager. Det plejer at hjælpe med det samme, og så er det det.
Men denne gang blev det bare værre og værre. Næste dag gik han til lægen som sagde "muligvis lungebetændelse", gav ham penicilin og Prednisolon. Det hjalp delvist i 3-4 dage, så startede et rigtigt anfald og han endte med at blive indlagt med at akut astmaanfald.
Han blev stabiliseret, kom hjem igen samme dag, men om natten startede et nyt anfald. Igen indlagt denne gang to dage, stabiliseret og kom hjem igen. Så gik det godt i et par dage mere, så endnu et anfald og indlæggelse. Nu har han fået noget Symbicort og ny Prednisolon kur og det går igen bedre.

Sagen er, at vi en uge forinden de første symptomer fik ny hundehvalp! Kan det mon være den han ikke kan tåle?
Vi har altid haft hund, hele familien og alle vennerne har hunde og han har aldrig haft problemer med at tåle hunde før! Vi kunne måske forstå det, hvis han var startet med at nyse, have kløende øjen osv., men at gå direkte til et astma anfald?

Det skal siges at hunden nu er sendt i pleje hos noget familie, og hele huset gjort rent 20 gange (ved godt det kan hænge ved længe), indtil han er blevet udredt på lungeklinikken.

Vil bare høre jeres erfaringer med allergi ovefor hund?

Kh
Nugga

Kommentarer

Log in eller Registrér for at kommentere.