Netdoktor.dk - Danmarks uafhængige leksikon om sygdomme
Indstillinger

Får ondt i maven af at opholde mig i mit soveværelse. :(

Redigeret 30 juni, 2017, 03:47 i Allergi
Hej Netdoktors brugere. Jeg har et stort problem for tiden, jeg kan ikke holde ud at opholde mig i mit soveværelse. Jeg har været nødsaget til at prøve sove på min sofa i stuen, i et stykke tid, uden megen succes. Det er en kunstlæder sofa, og jeg kan ikke holde ud at sove på den i længere tid ad gagen, igår fik jeg intet søvn, idag har jeg dog fået 4-5 timer, hvilket var meget tiltrængt.

Har lige prøvet ligge mig ind i min seng, men efter bare få minutter, begynder jeg at få meget ondt i maven. Har haft mange mave roblemer, og konstateret irritabel tyktarm hos lægen. Har ikke været på toilettet i 4 dage, men heldigvis kom jeg idag af med noget, hvilket var en stor lettelse.

Grunden til jeg skriver denne besked under allergi, er at jeg mistænker at allergi kan have noget med sagen at gøre. Jeg er alergisk overfor en masse forskellige ting. Og kan huske jeg engang fik det på samme måde, som jeg har haft det for tiden. En gang jeg var på tur med min far og nogle andre, vi lå i telt på en lille ø, hvor der var omgivet af siv hvor vi lå. Jeg kunne simpelthen ikke tåle det miljø, tror det er fugtigheden jeg ikke kunne tåle, og fik ondt på samme måde i maven, som jeg har haft det for tiden.

I det vindue som er på mit soveværelse er der en meget stor plante, som nærmest går ind af vinduet, når det er åbent, og det dækker hele vinduet. Udover dettte, så bor jeg i en kælder lejlighed. (Jeg vil låne et hygrometer af min far til at tjekke fugtighed i lejligheden). En anden ting jeg tænker, er om det kan være noget svamp der er skyld i, at jeg ikke kan opholde mig i soveværelset. Da jeg ser nogle mørke streger i hjørnerne af soveværelset.

Ville det hjælpe at få fjernet den plante, eler delvist få fjernet den som tager alt den friske luft fra vinduet? (Jeg får luftet en masse ud, især her om sommeren.)

Jeg regner også med at jeg ska flytte til næste år, da jeg synes indeklimaet er dårligt, og ikke virker til at være særlig godt for min allergi. Men lider desværre af en svær depression (hvilket også kunne være en årsag.) så det er ikke megen med overskud for tiden.

Undskylder den lange post, men ville fortæller alle de ting der kunne være årsag til mine problemer, håber der er nogle kloge hoveder derude, som kunne give et par tips!

MVH KedeligeKarsten

Kommentarer

 • Indstillinger
  Hej kedelige Karsten

  Du er vist inde på det rigtige, du tåler ikke de skimmelsvampe der uden tvivl er tilstede. Jeg tror også plantevæksten uden for vinduet gør det værre. Det bedste er at flytte hurtigst muligt.
  Men at maven ikke fungerer som den skal tror jeg skyldes andre ting. Hvad med at prøve HUSK. Havregrød om morgenen er også godt. Jae, du griner måske, men havregrød er rigtig godt til at holde tarmfunktionen i gang.
 • Indstillinger
  Som Persille siger, så er der mulighed for at det er skimmelsvamp - hvilket man jo helst ikke skal bo i. Men man behøver ikke at flytte, vi har før fået et specialiseret firma (http://www.fjern-fugt.dk/) ud til at bekæmpe skimmelsvampen, hvilket betød at vi kunne blive boende.
 • Indstillinger
  Redigeret 14 maj, 2018, 09:27
  Hej Kedelige Karsten,

  Det er muligt, at et dårligt indeklima bidrager til at din depression forværres. Er der ikke overskud til at flytte, kan jeg anbefale en luftrenser. I vores soveværelse, blev der meget fugtigt når vi begge sov. Som årene gik kunne vi lugte en "fæl" lugt, som blev værre og værre. Vi luftede ud hele dagen, som hjalp i nogen grad. Men min kones allergi over for støv, blev værre og værre.

  Vi overvejede at flytte, men fik en luftrenser inklusive affugter af vores datter. Luftrenseren har gjort, at kones støvallergi er væsentligt forbedret og indeklimaet føles friskt og lugtfrit. Jeg kan varmt anbefale en luftrenser til soveværelset. Men husk den skal være støjsvag. Dem er der heldigvis mange af på markedet. Jeg lod mig inspirere af en artikel, som du og andre kan læse om luftrensere (link fjernet, redaktionen).

  Håber det bedste for dig Karsten, og at andre finder inspiration til at gøre op med det dårlige indeklima, som mange opholder sig i.

  Mvh. Torben
Log in eller Registrér for at kommentere.