Netdoktor.dk - Danmarks uafhængige leksikon om sygdomme
Indstillinger

hvad sker der hvis man indånder sæbespåner

Håber der er nogen der kan hjælp mig. jeg har rengjort vore lædermøbler med levevis sæbespånevand ( der var godt med sæbespåner i) Derefter sov jeg i en uges tid med næsen lige ned i sofaen. Jeg lå med åben mund og polypper for jeg var snotforkølet. Dette skete for 5 mdr siden. efterfølgende fik jeg en mere og mere hvid tunge (som om der er aflejret sæbe på den)spidsen af tungen svier som bare fanden og det er nu også begyndt at svie alle steder på kroppen (indvendig) jeg har svien i maven lige under (et par cm under) ribbene. har været dårlig og svimmel og har for en måned siden fået noget gult snot om morgenen. Har jeg indåndet det og hvad gør jeg så nu.jeg har flere gange været tillægen men har ikke fået nogen hjælp. Nu er jeg skide bange for at jeg bliver ætset op indvendigt i kroppen. vil jeg nogensinde komme af med dette.

Kommentarer

  • Indstillinger
    En sofa du har sovet på, der er vasket af med sæbespåner, det tvivler jeg virkelig på skulle være farligt på nogen måde. Bare tænk på, hvad du vasker tøjet i. Så skulle sengetøjet jo også være farligt. Jeg ved godt sæben er skyllet ud af tøjet, men der sidder jo heller ikke kager af sæbespåner på læderet bagefter. Og tilmed er sæbespåner det mildeste middel.

    Næe, jeg glemmer aldrig, da jeg blev tvunget til at vaske af med vand, der var godt med salmiakspiritus i, det gjorde sørme ondt i halsen i tre dage og det er meget værre end sæbespåner. Jeg nægtede at gøre det mere.
    Jeg tror årsagen skal findes et andet sted.
    Prøv at børste tungen med en blød tandbørste og apollinaris
    Det blev jeg rådet til, da jeg havde svamp i munden på grund af noget medicin. Det skader da ikke at forsøge.
  • Indstillinger
    Hej Persille1,

    Siden du synes det er så morsomt, skal jeg gerne give dig noget mere at grine af.
    Ud over at jeg vaskede sofaen af, vaskede jeg også alle tapetserede vægge af i froggy univesal rengøring, desværre var væggene ikke malede med vaskbart maling og det sugede derfor ind i tapetet.jeg vaskede med desværre væggene ned med kluder der var vasket med koncentreret skyllemiddel, så hele hytten stank af den blå dun let (outdoor fresh) normalt bruger jeg ikke dunlet, men en mildere skyllemiddel eller neutral. jeg vaskede hele huset ned med dette, inden det gik op for mig hvad der var sket. øv, hvordan får jeg nu den stank væk!!! ? Jeg skrev herinde fordi jeg stortset aldrig lukker et øje om natten mere. Jeg er så bekymret for mine børn over at de indånder dette giftige stads hver dag i deres eget hjem. Flere har rømmet sig og nyst når de har været hos os, men når jeg spørger dem, siger de at der ikke er noget der genere dem. Jeg spekulere dag og nat på det og får aldrig fred. Jeg kan ligesom ikke tænke på andre ting eftersom jeg selv får det rigtig skidt når jeg er hjemme. I starten fik jeg det bedre når jeg kom ud af huset, men nu er det som om det har ophobet sig. Jeg vil lige sige at jeg har været til psykolog, fordi det gik mig så meget på, men både min egen læge og psykologen siger at jeg skam er helt normal......det er ikke noget jeg bilder mig ind psykisk.
    Bassen1
  • Indstillinger
    Hvor har jeg skrevet, jeg syntes det var morsomt. Folk er da underlige engang imellem.

    Og nu føjer du jo meget mere til end det oprindelige. !!!!!

    Nå, men jeg håber da en anden kan fortælle dig noget bedre, noget om hvor forfærdeligt det er og at I må flytte. Undskyld mig, men hvor blev jeg altså sur over dit svar. Jeg prøvede kun at hjælpe. Spørg dog en kemiker.
  • Indstillinger
    Hej Bassen.
    Prøv at vaske efter med rent vand. Måske har sofaen og tapetet ikke så godt af det, men det er da bedre at sofa og tapet har det skidt, end at du har det så dårligt. når man spekulerer så meget på noget, danner man ofte for meget mavesyre, jeg tror det er det der sker. Så mit råd er: masser af vand, godt med udluftning, så tror jeg du får det meget bedre. Pøj, pøj.
  • Indstillinger
    Hej igen, først undskyld fordi jeg misforstod dig Persille, jeg er blevet mødt af så meget hån netop over at jeg troede det kunne være sæben, men da jeg selv kender en der har været udsat for skimmesvamp i mange år (hun underviste på en skole) og som idag ikke kan tåle noget som helst hverken stearinlys, blomster, vaskemiddel, parfume osv, og har set hvordan hendes liv er idag, ja så må jeg indrømme jeg er meget forhippet på at finde ud af hvad det kan være inden det kan gøre nogen skade på mig, mine og mand. Jeg har selv allergi overfor alle slags pollen og dyr med pels, på nær heste, hvilket er lidt ironisk for jeg hader heste og er bange for dem.....jeg kunne meget vel tænkes at pludselig blive allergisk overfor vaskemiddel osv.

    Tak til dig Janne fordi du prøver at hjælpe mig, det er rart med noget feed back.
    Jeg har desværre lige været i behandling for reflux gennem Hamlet fordi jeg havde problemer med halsen. Inden jeg kom på Hamlet var jeg kastepils mellem flere læger, der rystede på hovedet af mig og sagde at jeg altså ikke fejlede noget at det var oppe i mit hoved, hvilket var grunden jeg til sidst gik helt ned med flaget og kom til psykolog. Hun og verdens bedste veninde troede dog på mig og til sidst brugte jeg min private sundhedsforsikring. Gudskelov for den, for hvad det offentlige havde brugt et halvt på (flere forskellige læger oven i købet ) kunne min øre næse og hals specialist på Hamlet diagnosticere på 5 min. Jeg blev erklæret "rask" i slut februar og jeg havde det faktisk rigtig godt. Hun kunne dog se at jeg havde en rødhed (irritation) lidt ved siden af, men det var slet ikke det samme og jeg spurgte om det kunne være kræft, nej det kunne det bestemt ikke. På daværende tidspunkt var det fint, men efterhånden er det bare blevet værre og den sidste 1-2 måned har jeg også haft en brændende ned ad ryggen som kommer og går. Det er både når jeg er hjemme og når jeg er på arbejde.. Jeg har nu været så heldig at der var en overlæge fra giftlinien, der ringede til mig fordi han kunne se jeg havde ringet ind og talt med dem og han syntes ikke helt om det svar de havde givet mig (de havde afvist mig fordi det ikke var akut, det er det kun når det er sket indenfor 1-2 uger. Han ville imidlertid gerne ha ' jeg kom ud til ham, så han kunne tale med mig gå se om han kunne hjælpe.....tiden går bare så langsomt og jeg er ved at være "brugt" trænger til bare at kunne komme hjem og slappe af og sove og ikke hele tiden tænke på hvorfor jeg har det så skidt, hvorfor min tungen reagere som en tør rosin og svier konstant, hvorfor jeg er utilpas og svimmel og alle de andre symptomer, som jeg heldigvis har skrevet ned, men som jeg ikke orker skrive nu. Jeg skal til ham lægen på onsdag, så må vi se hvad han siger....
    Bassen
Log in eller Registrér for at kommentere.